A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kuvaszokkal indul a polgárőrség kutyás szolgálata

2018. március 28., 09:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Öt kuvasz kiképzését finanszírozza a polgárőrség keretében induló kutyás szolgálat részére a Földművelésügyi Minisztérium (FM) - mondta a tárca környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára kedden Dunakeszin.



V. Németh Zsolt az Országos Polgárőr Szövetség kutyás szolgálata, valamint a magyar kutyafajták, kiemelten a kuvasz népszerűsítését célzó mintaprogram nyitórendezvényén elmondta, az FM két ponton is kapcsolódik a rendezvényhez: egyrészt a genetikai erőforrások megőrzése, másrészt a hungarikumok révén.

 

Az államtitkár közölte, a kormány úgy döntött, hogy nagyobb figyelmet és több pénzt fordít az állami génmegőrzésre. Ebbe beletartozik a kilenc magyar kutyafajta is, amelyek helyzete nem kielégítő napjainkban, mert az elmúlt húsz évben drasztikusan csökkent a törzskönyvezett kutyák száma a komondor és a kuvasz esetében.

 

Az FM erre szeretné felhívni a figyelmet, ezért a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetségével (MEOESZ) közösen támogatja a most induló mintaprogramot, amelynek keretében a szervezet által a polgárőrségnek ajándékozott húsz kutya közül ötnek a kiképzését finanszírozza - tette hozzá az államtitkár.

 

A kutya jelenléte a polgárőröknek is nagyobb biztonságérzetet, így magabiztosságot is ad
A kutya jelenléte a polgárőröknek is nagyobb biztonságérzetet, így magabiztosságot is ad
Fotó: debrecendogshow.hu

 

A program indításaként a rendezvényen öt fajtatiszta kuvaszkölyköt adtak át polgárőr-egyesületek részére.

 

Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke arról beszélt, hogy a keddi rendezvénnyel indították útjára a polgárőrség kutyás szolgálatát. Hozzátette, hogy a szervezetük eddig is szakosodott, s most a környezetvédelmi bizottságon belül létrejött a kutyás szolgálati munkacsoport. Nemcsak a hungarikumok megőrzéséről van szó, hanem arról is, hogy a polgárőrök pszichés segítséget kapnak szolgálatuk magabiztos ellátásához - mondta.



 

Forrás: MTI

Témába vág

A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát! A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!
Igazi kincseink ők: sokoldalúak, hűségesek és hatalmas a szívük! Ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!

Újabb három kuvasz áll szolgálatba a polgárőrségnél Újabb három kuvasz áll szolgálatba a polgárőrségnél
Az Agrárminisztérium támogatásával hetedik alkalommal vehetett át kuvaszkölyköket az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) a fajtamentő mintaprogram részeként szerdán Dunakeszin.

Állatorvosok és jogászok is segítik a polgárőrök állatvédelmi tevékenységét Állatorvosok és jogászok is segítik a polgárőrök állatvédelmi tevékenységét
Állatorvosok és jogászok segítik a polgárőrök állatvédelmi tevékenységét - közölte Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos titkársága az MTI-vel.

A világon elsőként sikerült felállítani a magyar kutyafajták genomját A világon elsőként sikerült felállítani a magyar kutyafajták genomját
Kiemelt állami feladat az őshonos növény- és állatfajták génállományának megőrzése, a genetikai erőforrások fenntartása - mondta hétfőn Budapesten, a magyar kutyafajták genetikai vizsgálatának eredményeit bemutató sajtótájékoztatón az agrárminiszter.

Ezek a tündéri kuvasz kölykök lesznek egyszer a polgárőrök rettenthetetlen segítői Ezek a tündéri kuvasz kölykök lesznek egyszer a polgárőrök rettenthetetlen segítői
Most még csak bolyhos fehér kis gombócok, de egyszer rettenthetetlen szolgálati kutyák lesznek – a kuvasz kölykök kiképzésük után a polgárőrség munkáját fogják segíteni.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Praktiker Ebugatta Rehabportál Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Szaporító gazdától a vadászok célkeresztjéig - két tragikus sorsú husky története Hírek - Címlapon
Szaporító gazdától a vadászok célkeresztjéig - két tragikus sorsú husky története
Fülöpre emlékeztető bántalmazáson átesett kutyát mentettek a békési állatvédők Hírek - Címlapon
Fülöpre emlékeztető bántalmazáson átesett kutyát mentettek a békési állatvédők