A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Erdei elvonulás vízpart közelében, túraútvonalakkal – Mininyaralás két kutyával

2022. augusztus 05., 11:45


Szerző: Bokori-Rohony Eszter


Kategória: Utazás




Nyári hónapokban a kis mini nyaralásainkat, hétvégéinket is olyan helyekre szervezem, ahová két fekete Labradorunkat is magunkkal vihetjük és számukra is ideális a környezet. Az egyik kutyusunk idősebb, 11 éves, már érzékenyebb a hosszabb utazásokra, jobban megviseli a meleg, illetve mindketten imádják a vizet, a pancsolást, ezért a belföldi, nem túl távoli, víz közeli szálláshelyeket részesítjük előnyben.



 

Az idei év eddigi legmelegebb hétvégéjén az úticélunk Márianosztra volt. Az, hogy egy szálláshely (és a szállásadók) mennyire állat- és kutyabarát, az elmúlt 15 év tapasztalatai alapján számomra nagyon hamar kiderül már a foglaláskor, a kérdéseimre adott válaszoknál. Ha bármikor azt érzem, a kutyákat csak megtűrnék, inkább lemondom a foglalást. A Relax Kuckó Vendégház esetében az első pillanattól kezdve azt éreztem nyugodt lehetek.

 

 

A kutyák nagyon élvezték a nagy kertet
A kutyák nagyon élvezték a nagy kertet
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

A szállás kertjében külön a kutyák számára felállított kutya pancsi van, a kutyákat etető tállal és jutalomfalattal várják, de ami ennél is örömtelibb és megható volt számomra, hogy az egész hetes hőség miatt vendéglátónk felajánlotta már a kora reggeli érkezés lehetőségét is, hogy ne a legnagyobb kánikulában kelljen a kutyákkal utaznunk. Példaértékű figyelmesség! Szilviék nem csak kutyabarátok, hanem rendkívül kedves és figyelmes vendéglátók is. 

 

 

A romantikus kertben jól esik a pihenés
A romantikus kertben jól esik a pihenés
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

A vízimádó kutyáknak a legnagyobb öröm a kutyapancsoló volt
A vízimádó kutyáknak a legnagyobb öröm a kutyapancsoló volt
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

A szomszédok nélküli, egész évben nyitva tartó kis vendégház körbekerített, kétszobás, fürdőszobával, tökéletesen felszerelt konyhával, kályhával a hűvösebb napokra, illetve tágas, bájos fedett terasszal, ami lezárható, ha nem szeretnénk, hogy a kutyák kimenjenek a kertbe. Ebben a hőségben kifejezetten hasznos volt, mert a kutyák így éjszaka a kellemesebb időben a teraszon aludhattak, amit nagyon élveztek és mi is biztonságban tudhattuk őket.

 

A hatalmas kertet minden irányból az erdő veszi körbe, lélekemelő a kertben kint ülni a dézsában vagy a hintafotelekben ringatózni miközben az ebek boldogan játszanak, vagy pancsolnak a pancsolóban. A dézsa extra tiszta volt itt, a mellette lévő kis pihenő a virágokkal nagyon hangulatos. Garantált a teljes kikapcsolódás.

 

 

A Dézsa csak a gazdiknak van - de van külön kutya-pancsoló is!
A Dézsa csak a gazdiknak van - de van külön kutya-pancsoló is!
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

Pihenő terasz dézsával
Pihenő terasz dézsával
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

Pénteken koraeste Ipolydamásdra mentünk át, kocsival 15 perc volt. A Középkori Falu és Állatsimogató mellett parkoltunk le (a hely már nem üzemelt) és a gát mellett sétáltunk egy nagyot a mezőn. Az Ipoly a nagy szárazság miatt nagyon alacsony vízállású volt és borzasztóan iszapos, lápos a part mentén, az első tappancssüllyedések után nem engedtük őket többet a víz közelébe, inkább a mezőn barangoltunk. Magasabb vízállásnál biztosan lehet úsztatni is, szuper vadregényes a környezet, ahol nem zavarunk senkit. Ipolydamásdnál egy új hidat is építenek Ipolydamásd és Helemba között, jelenleg ez még építési terület, de ha átadják ott is le lehet menni majd a vízpartra.

 

 

Séta Ipolydamásd környékén
Séta Ipolydamásd környékén
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

Ipolydamásdi séta
Ipolydamásdi séta 
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

Este, a kis enyhülésben, a teljes csendben vacsoráztunk a teraszon, élveztük a végtelen nyugalmat. 

 

Másnap Szobra mentünk át, ami szintén negyedóra alatt elérhető kocsival, a Szobi révnél parkoltunk. Természetesen a vízimádók azonnal csobbantak a Dunában, majd a révtől jobbra indulva egy nagyon hangulatos víz melletti kis ösvényt találtunk, amely mentén többször le tudtak menni úszni a kutyák. Az ösvény jól járható, hatalmas fák árnyékában, amely egy csodás kis partszakaszra vezet, ahol az Ipoly a Dunába torkollik. Na, ezt a részt igazán élvezték a kutyák is, meg mi is, mert fokozatosan mélyülő a víz, lehet nagyokat rohanni a parton majd begázolni a vízbe. Csodálatos a látvány, a folyók találkozása hegyek és az erdők ölelésében. Órákat el lehet itt tölteni, pihenni, fürdeni, élvezni a tájat. Nem voltak sokan, kutyások, fürdőzők, napozók élvezték ezt a csodás kis helyet. 

 

 

Szob: az Ipoly és a Duna találkozása
Szob: az Ipoly és a Duna találkozása
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

A melegben a kutyák különösen örültek a frissítő úszásnak
A melegben a kutyák különösen örültek a frissítő úszásnak
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

A nagy pancsolás, úszás, rohangálás után mikor elindultunk az ösvényen visszafelé, fiatalabb kutyánk csak nézett minket cuki szemekkel, pontosan látható volt rajta, hogy szívesen itt maradna még ezen az idilli partszakaszon. 

 

A vendégház körül számos túralehetőséget találunk, akár kisvasúttal egybekötve is, amely szintén kutyabarát. Hamar elérhető Nagymaros szintén hosszas partszakaszokkal, úsztatási és séta lehetőségekkel, éttermekkel, teraszokkal.

 

 

A folyó mentén nagy sétákat lehet tenni
A folyó mentén nagy sétákat lehet tenni
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

A szobi rév mellett
A szobi rév mellett
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

Mivel most napközben 38-39 fok volt túrázást nem vállaltunk, élveztük a dézsa vizét, a terasz árnyékát, a hatalmas kertet, de biztosan visszatérünk még, mert a Börzsöny csodáit ezen a részen is mindenképpen fel szeretnénk fedezni, a Relax Kuckó pedig tökéletes kiindulópont mindehhez.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham? Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham?
Egy kellemetlen, ijesztő élmény bizonyos emberek, tárgyak, állatok vagy helyzetek kapcsán szorongást válthat ki a kutyában. De mikor lép át a szorongás pánikba? Mit kell tudnunk az állapotról?

Legyen a kutyának is élmény a kempingezés! - Tippek és fontos tudnivalók Legyen a kutyának is élmény a kempingezés! - Tippek és fontos tudnivalók
A kutyabarát turizmus népszerűsége növekszik, és egyre több kutyatartó ismeri fel, hogy a kempingezés ideális lehetőséget kínál a háziállatokkal történő közös nyaralásra. Az Aranypart Camping & Apartments példája rávilágít a balatoni kutyás kempingezés aktuális lehetőségeire. Ha kutyával utazunk fontos a megfelelő szálláshely és szállástípus kiválasztása, valamint az alapfelszerelés hiánytalan összeállítása és az állattartás szabályainak ismerete a kutya kényelme érdekében. A cikk hasznos információkat kínál egy állatbarát nyaralás megszervezéséhez.

Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk! Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk!
Jön a tavasz első hosszú hétvégéje és kis szerencsével az időjárás is velünk lesz. Használjuk ki az időt kedvencünk társaságában! Szuper kutyás program ötleteket hoztunk!

Jó hír a kutyával utazóknak! Jó hír a kutyával utazóknak!
Fontos és jó hír érkezett azok számára, akik kedvencükkel együtt utaznának: kedvezményes áron válthatnak bérletet kutyájuknak a gazdik az új tarifarendszerben.

Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála
Kedves és hűséges kisugárzásának köszönhetően szívből átérezzük a bennünket összekötő, ősidőktől eredő szeretetet.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. EB OVO Közhasznú Egyesület Ebugatta Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Bíróság elé kerül egy házaspár, akik méltatlan körülmények között tartották állataikat Hírek - Címlapon
Bíróság elé kerül egy házaspár, akik méltatlan körülmények között tartották állataikat
Nem hagyta el sérült barátját a kutya – mellette maradt, míg megérkezett a segítség Hírek - Címlapon
Nem hagyta el sérült barátját a kutya – mellette maradt, míg megérkezett a segítség