A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Erdei elvonulás vízpart közelében, túraútvonalakkal – Mininyaralás két kutyával

2022. augusztus 05., 11:45


Szerző: Bokori-Rohony Eszter


Kategória: Utazás




Nyári hónapokban a kis mini nyaralásainkat, hétvégéinket is olyan helyekre szervezem, ahová két fekete Labradorunkat is magunkkal vihetjük és számukra is ideális a környezet. Az egyik kutyusunk idősebb, 11 éves, már érzékenyebb a hosszabb utazásokra, jobban megviseli a meleg, illetve mindketten imádják a vizet, a pancsolást, ezért a belföldi, nem túl távoli, víz közeli szálláshelyeket részesítjük előnyben.



 

Az idei év eddigi legmelegebb hétvégéjén az úticélunk Márianosztra volt. Az, hogy egy szálláshely (és a szállásadók) mennyire állat- és kutyabarát, az elmúlt 15 év tapasztalatai alapján számomra nagyon hamar kiderül már a foglaláskor, a kérdéseimre adott válaszoknál. Ha bármikor azt érzem, a kutyákat csak megtűrnék, inkább lemondom a foglalást. A Relax Kuckó Vendégház esetében az első pillanattól kezdve azt éreztem nyugodt lehetek.

 

 

A kutyák nagyon élvezték a nagy kertet
A kutyák nagyon élvezték a nagy kertet
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

A szállás kertjében külön a kutyák számára felállított kutya pancsi van, a kutyákat etető tállal és jutalomfalattal várják, de ami ennél is örömtelibb és megható volt számomra, hogy az egész hetes hőség miatt vendéglátónk felajánlotta már a kora reggeli érkezés lehetőségét is, hogy ne a legnagyobb kánikulában kelljen a kutyákkal utaznunk. Példaértékű figyelmesség! Szilviék nem csak kutyabarátok, hanem rendkívül kedves és figyelmes vendéglátók is. 

 

 

A romantikus kertben jól esik a pihenés
A romantikus kertben jól esik a pihenés
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

A vízimádó kutyáknak a legnagyobb öröm a kutyapancsoló volt
A vízimádó kutyáknak a legnagyobb öröm a kutyapancsoló volt
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

A szomszédok nélküli, egész évben nyitva tartó kis vendégház körbekerített, kétszobás, fürdőszobával, tökéletesen felszerelt konyhával, kályhával a hűvösebb napokra, illetve tágas, bájos fedett terasszal, ami lezárható, ha nem szeretnénk, hogy a kutyák kimenjenek a kertbe. Ebben a hőségben kifejezetten hasznos volt, mert a kutyák így éjszaka a kellemesebb időben a teraszon aludhattak, amit nagyon élveztek és mi is biztonságban tudhattuk őket.

 

A hatalmas kertet minden irányból az erdő veszi körbe, lélekemelő a kertben kint ülni a dézsában vagy a hintafotelekben ringatózni miközben az ebek boldogan játszanak, vagy pancsolnak a pancsolóban. A dézsa extra tiszta volt itt, a mellette lévő kis pihenő a virágokkal nagyon hangulatos. Garantált a teljes kikapcsolódás.

 

 

A Dézsa csak a gazdiknak van - de van külön kutya-pancsoló is!
A Dézsa csak a gazdiknak van - de van külön kutya-pancsoló is!
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

Pihenő terasz dézsával
Pihenő terasz dézsával
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

Pénteken koraeste Ipolydamásdra mentünk át, kocsival 15 perc volt. A Középkori Falu és Állatsimogató mellett parkoltunk le (a hely már nem üzemelt) és a gát mellett sétáltunk egy nagyot a mezőn. Az Ipoly a nagy szárazság miatt nagyon alacsony vízállású volt és borzasztóan iszapos, lápos a part mentén, az első tappancssüllyedések után nem engedtük őket többet a víz közelébe, inkább a mezőn barangoltunk. Magasabb vízállásnál biztosan lehet úsztatni is, szuper vadregényes a környezet, ahol nem zavarunk senkit. Ipolydamásdnál egy új hidat is építenek Ipolydamásd és Helemba között, jelenleg ez még építési terület, de ha átadják ott is le lehet menni majd a vízpartra.

 

 

Séta Ipolydamásd környékén
Séta Ipolydamásd környékén
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

Ipolydamásdi séta
Ipolydamásdi séta 
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

Este, a kis enyhülésben, a teljes csendben vacsoráztunk a teraszon, élveztük a végtelen nyugalmat. 

 

Másnap Szobra mentünk át, ami szintén negyedóra alatt elérhető kocsival, a Szobi révnél parkoltunk. Természetesen a vízimádók azonnal csobbantak a Dunában, majd a révtől jobbra indulva egy nagyon hangulatos víz melletti kis ösvényt találtunk, amely mentén többször le tudtak menni úszni a kutyák. Az ösvény jól járható, hatalmas fák árnyékában, amely egy csodás kis partszakaszra vezet, ahol az Ipoly a Dunába torkollik. Na, ezt a részt igazán élvezték a kutyák is, meg mi is, mert fokozatosan mélyülő a víz, lehet nagyokat rohanni a parton majd begázolni a vízbe. Csodálatos a látvány, a folyók találkozása hegyek és az erdők ölelésében. Órákat el lehet itt tölteni, pihenni, fürdeni, élvezni a tájat. Nem voltak sokan, kutyások, fürdőzők, napozók élvezték ezt a csodás kis helyet. 

 

 

Szob: az Ipoly és a Duna találkozása
Szob: az Ipoly és a Duna találkozása
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

A melegben a kutyák különösen örültek a frissítő úszásnak
A melegben a kutyák különösen örültek a frissítő úszásnak
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

A nagy pancsolás, úszás, rohangálás után mikor elindultunk az ösvényen visszafelé, fiatalabb kutyánk csak nézett minket cuki szemekkel, pontosan látható volt rajta, hogy szívesen itt maradna még ezen az idilli partszakaszon. 

 

A vendégház körül számos túralehetőséget találunk, akár kisvasúttal egybekötve is, amely szintén kutyabarát. Hamar elérhető Nagymaros szintén hosszas partszakaszokkal, úsztatási és séta lehetőségekkel, éttermekkel, teraszokkal.

 

 

A folyó mentén nagy sétákat lehet tenni
A folyó mentén nagy sétákat lehet tenni
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

A szobi rév mellett
A szobi rév mellett
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

Mivel most napközben 38-39 fok volt túrázást nem vállaltunk, élveztük a dézsa vizét, a terasz árnyékát, a hatalmas kertet, de biztosan visszatérünk még, mert a Börzsöny csodáit ezen a részen is mindenképpen fel szeretnénk fedezni, a Relax Kuckó pedig tökéletes kiindulópont mindehhez.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Mire figyeljünk kutyás strandoláskor? – Állategészségügyi tudnivalók Mire figyeljünk kutyás strandoláskor? – Állategészségügyi tudnivalók
A kutyás strandolás remek lehetőség arra, hogy kedvencünkkel együtt élvezzük a nyár örömeit. Azonban ahhoz, hogy a strandolás biztonságos és élvezetes legyen mindkettőtök számára, érdemes figyelembe venni néhány fontos állategészségügyi tudnivalót!

Óvatosan a kutyasétán: kezdődik az őzek násza Óvatosan a kutyasétán: kezdődik az őzek násza
Nem csak az autóvezetőknek kell fokozottan ébernek lennie a nyár második felében: a kutyasétán, kiránduláson is keresztezhetjük a szerelmes őzek útját. Legyünk éberek!

Új kutyabarát CIB fiók a BEM Centerben: nemcsak bank, közösségi tér is Új kutyabarát CIB fiók a BEM Centerben: nemcsak bank, közösségi tér is
Nemcsak bank, közösségi tér is lesz a CIB Bank BEM Centerben tegnap megnyílt, eddigi legnagyobb budapesti bankfiókja. Az új lokáció ezzel az anyabank, az Intesa Sanpaolo új arculati megközelítését követi, amely olyan térként tekint a bankfiókra, ahol a pénzügyek intézése mellett, beszélgetésekre, találkozásokra, akár munkára is lesz lehetősége a betérő ügyfeleknek. A bankfiókban két azonnali jóváírású befizető funkcióval ellátott ATM is helyet kapott.

Mit vigyünk magunkkal a nyaralásra kutyánkkal? – Állatorvosi tanácsok Mit vigyünk magunkkal a nyaralásra kutyánkkal? – Állatorvosi tanácsok
Ahogy a nyári hónapok elérkeznek, sok gazdi kedvencével együtt indul nyaralni. A közös kalandok azonban gondos előkészületeket igényelnek, hogy mindenki számára biztonságos és kellemes legyen az utazás.

Néhány hetes kölyökkutyákat mentettek a pénzügyőrök Néhány hetes kölyökkutyákat mentettek a pénzügyőrök
Alig néhány hetes kölyökkutyákat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy román furgonban Komárom-Esztergom vármegyében.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Ebugatta Egyedi kutyás ajándéktárgyak Rehabportál JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Bíróság elé kerül egy házaspár, akik méltatlan körülmények között tartották állataikat Hírek - Címlapon
Bíróság elé kerül egy házaspár, akik méltatlan körülmények között tartották állataikat
Nem hagyta el sérült barátját a kutya – mellette maradt, míg megérkezett a segítség Hírek - Címlapon
Nem hagyta el sérült barátját a kutya – mellette maradt, míg megérkezett a segítség