A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Nem hagyta el sérült barátját a kutya – mellette maradt, míg megérkezett a segítség

2022. augusztus 05., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
A fekete-fehér keverék óvta, védelmezte sérült társát, s ha az élete múlik rajta, akkor sem hagyta volna magára. 

Amikor Betty Walter kétségbeesett hívást kapott egy elütött kutyáról, azonnal igyekezett segíteni. De csak órák múltán tudott elszabadulni munkahelyéről. Nem volt más lehetősége, minthogy a vonal másik végén lévő személynek több kontaktot is megadott, hátha ők előbb ki tudnak menni a helyszínre.

 

Betty évek óta tapasztalt állatmentő és ideiglenes befogadó, így nem csoda, hogy egész nap a kutyán járt az esze. Ahogy letelt a munkaideje, már pattant is be az autóba, és a megjelölt pontra hajtott. A balesetes kutya még mindig ott volt. Annyi ereje maradt csupán fájdalmai közepette, hogy az úttestről odébb kússzon a fűbe, ahol magatehetetlenül hevert. De nem volt egyedül – barátja egy tapodtat sem mozdult mellőle, vele együtt várta, hogy megérkezzen a segítség.

 

 

Elütött társa mellett várt a hűséges kutya
Elütött társa mellett várt a hűséges kutya
Fotó: Betty Walter

 

 

Az állatmentő tudta, hogy nagy a baj, segítség nélkül mindkét jó barát élete veszélyben forgott. A közelben több kóbor kutya is gyülekezett, akiket újra és újra elkergetett sérült társa mellől a fekete-fehér kutya. Allen (így nevezték el) óvta, védelmezte őt, s ha az élete múlik rajta, akkor sem hagyja magára.

 

„Amikor kiszálltam az autóból, felém futott... Valahogy meg kellett értetnem vele: azért vagyok ott, hogy segítsek rajtuk” - emlékezett vissza Betty. Időbe telt, mire Allen úgy döntött, bizalmat szavaz a hölgynek, és odaengedte barátjához. Eközben megérkezett az illető, aki aznap telefonált, és segített beemelni a kocsiba a fehér ebet, aki a Betty White nevet kapta a híres állatbarát színésznőről.

 

 

Betty - A kutyának eltört a medencéje, barátja segíti a gyógyulásban
Betty - A kutyának eltört a medencéje, barátja segíti a gyógyulásban
Fotó: Betty Walter

 

 

Allen mindvégig figyelemmel kísérte őket, le nem vette volna a szemét sérült barátnőjéről. Egyértelmű volt, hogy a két kutyának együtt kell maradnia, így hát mindketten beköltözhettek megmentőjük otthonába. Súlyos sérülése miatt Betty nem kerülhetett állatmenhelyre, és félő volt, hogy nem talál olyan befogadót, akik mindkét kutyát vállalná. Azt viszont végképp nem akarta, hogy szétválasszák a párost, akiket ilyen erős szálak fűztek össze.

 

Az állatorvosi vizsgálatok kimutatták, hogy Bettynek eltört a medencéje. Komoly műtétre volt szükség, és a rehabilitáció is hosszú időt vesz majd igénybe. Ám a gyógyulás útján most már nemcsak kutyapajtására, hanem ideiglenes családjukra is számíthat.

 

 

@rescuebetty Betty White and Allen. #adoptdontshop #dogs #fyp #fun ♬ Roar - Katy Perry

 

 

Betty és Allen között hihetetlenül erős a kötelék, nagyon szeretik egymást. Bár Allen már készen áll arra, hogy örökbefogadják, Betty nélkül nem megy sehova.

 

„Nagyon szeretnek a figyelem középpontjában lenni. Olyasvalakire van szükségük, akik elhalmozza őket szeretettel, aki mellett biztonságban érezhetik magukat, aki életük végéig vigyáz majd rájuk. Allen imádja a játékokat, labdákat, szívesen hozná vissza gazdijának sokadjára is. Betty nyugodtabb típus, ő boldogan elheverészik az ember lábánál” - áll a gazdikereső hirdetésükben. Remélhetőleg értük is megérkezik az álomgazdi, aki úgy bánik velük, ahogy valóban megérdemli e csodás, szeretetteljes páros!

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Betty Walter

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Állatorvosi sürgősségi esetek, és online állatorvosi chat - mikor melyiket vegyük igénybe? Állatorvosi sürgősségi esetek, és online állatorvosi chat - mikor melyiket vegyük igénybe?
Négylábú barátaink teljesértékű családtagjaink. Természetes, ha mindent megtennénk jóllétük érdekében. De vajon tudjuk- e, mik azok a tünetek, esetek, amikor azonnal, késlekedés nélkül állatorvoshoz kell fordulnunk? És az egyéb, nem sürgősségi esetek? Kihez fordulhatunk, ha kérdésünk van, vagy segítségre van szükségünk, de nincs elérhető állatorvos a közelben? Dr. Piller Pálma állatorvos segít nekünk eligazodni a témában!

Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben
A megfelelő felszerelés birtokában kedvencünk is biztonságban utazhat velünk.

Mit tegyél, ha egy forró autóban kutyát találsz? Mit tegyél, ha egy forró autóban kutyát találsz?
A sok írás, fotó, videó ellenére is megesik még, hogy a gazda figyelmetlenségből vagy tudatlanságból bent hagyja a kutyáját az autóban, míg ő vásárol, vagy ügyet intéz. Ám bármilyen gyorsan is végez, a kutyáját óriási veszélynek teszi ki ez idő alatt. Hogyan segíthetsz, mit tehetsz, kihez fordulj, ha ilyen esettel találkozol?

A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek
Mintha egy angyal küldte volna oda a kiskutyát, a legnehezebb pillanatban. Megható történet!

Rázós téma - Elektromos áramütés kutyáknál Rázós téma - Elektromos áramütés kutyáknál
Elég egyetlen pillanat, ha nem figyelünk oda, és már meg is történt a baj. Mit kell tudnunk az áramütésról, és hogyan segíthetünk kedvencünknek?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com Ebugatta Brimo partysátor Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Erdei elvonulás vízpart közelében, túraútvonalakkal – Mininyaralás két kutyával Hírek - Címlapon
Erdei elvonulás vízpart közelében, túraútvonalakkal – Mininyaralás két kutyával
Szuperszimat? A kutyák orra és agya közötti egyedülálló kapcsolat lehet az oka Hírek - Címlapon
Szuperszimat? A kutyák orra és agya közötti egyedülálló kapcsolat lehet az oka