A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Európai szintű menhelyre gyűjtenek a Szurkolók

Külföldi magyarok is összefognak a legkülönösebb hazai állatvédőkkel


2020. július 07., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Évente több tonna adományt kap külföldi magyaroktól is a világszinten egyedülálló – és egyik legismertebb – hazai állatvédő csoport, a Szurkolók az Állatokért. A kapott felajánlást – jellemzően állateledeleket és anyagi támogatást – a hazai fociklubok kemény magjából verbuválódott, radikális állatvédő csapat továbbadományozza. E mellett a szervezet rövidtávú célja egy európai szintű menhely létrehozása, amelynek érdekében most spanyolországi állatvédőkkel is felvették a kapcsolatot.



 

Az országos lefedettséggel rendelkező, nemzetközi kapcsolatokat is építő szervezet igyekszik gyorsan és mindenhova eljutni, ahonnan megmentendő állatokról kapnak bejelentést, természetesen, ha valós ügyről van szó. A köztes időben pedig hozzák és viszik a felkínált adományokat. Most egy európai szintű menhely létrehozására gyűjtenek, ez a következő célkitűzésük.

 

„Mostani spanyol utunkon találkoztunk sok kint élő magyarral, felkerestünk egy helyi menhelyet, illetve vendéglátóinkkal átgondoltuk a további együttműködés lehetőségeit” – mondta el legújabb, Estepona-ban tett látogatásukról Kapin Richárd, az állatmentő csoport vezetője. A kiváló állattartási körülmények mellett komoly tapasztalat volt például, hogy arrafelé egyáltalán nincsenek kóbor kutyák, illetve a menhely is a helyi önkormányzattal szorosan együttműködve dolgozik, ellátva állatokhoz kötődő hatósági megbízásokat is.

 

 

Kapin Richárd, a Szurkolók az Állatokért csoport vezetője
Kapin Richárd, a Szurkolók az Állatokért csoport vezetője

 

 

„A múlt héten egy Németországban élő támogatónk hozott személyesen nagyobb mennyiségű adományt, de vannak szimpatizánsaink olyan távoli országokban is, mint Hollandia vagy épp Luxemburg, de Erdélyben és Ausztriában is, hogy a közelebbieket is említsük.”

 

Kapin Richárd hozzátette: „vannak célok, amelyekkel jóérzésű ember csak egyetérteni tud, ilyen az állatokért, az állatkínzás ellen folytatott küzdelem. Ezért képes a csoportunk összefogni az egymást „ősellenségnek” gondoló futballklubok legkeményebb szurkolóit, és ezért támogatnak bennünket olyan civilek és vállalkozások, akik egyébként nehezen tudnak azonosulni a szurkolói kultúrával.”

 

 

 

 


Indexkép forrás: A kép illusztráció! Forrás: cp24.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol
Folyamatosan zajlik 2024-ben is a menhelyeken élő cicák és kutyák támogatása a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány együttműködése keretében. A kezdeményezéssel tavaly többek között 32 ezer kilogramm száraztáp és több mint 45 ezer darab konzerv gyűlt össze számukra.

Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett! Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett!
Több társával együtt mentették ki az állatvédők a földi pokolból a sokat szenvedett kutyust – a szakértő kezeknek, a gondoskodásnak hála azonban teljesen felépült. Azóta szerető gazdikra is talált, mi több, igazi reklámarc lett a bájos négylábú! Szívmelengető történet!

Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen
A bátor kutya sajnos lebukott, de ennél cukibb letartóztatásról aligha számolhatott be a rendőrség.

A spanyol tradíciók négylábú áldozatai - A Galgok világnapja A spanyol tradíciók négylábú áldozatai - A Galgok világnapja
Miért ragaszkodik az ember valamihez, ami embertelen. Ami másokat bánt. Csak azért, mert hagyomány? Tényleg e mögé bújunk? Tényleg elegendő ezt az egy szót kimondani, és máris tisztára mostuk magunkat?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MOL Nyrt. Hírstart Mondial Assistance GesmbH Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Fél siker Kambodzsában: egy tartományban betiltják a kutyahús fogyasztását Hírek - Címlapon
Fél siker Kambodzsában: egy tartományban betiltják a kutyahús fogyasztását
Új kutyafuttatót adtak át Kőszegen Hírek - Címlapon
Új kutyafuttatót adtak át Kőszegen