A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Fél siker Kambodzsában: egy tartományban betiltják a kutyahús fogyasztását

2020. július 09., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Betiltják a kutyahús kereskedelmét a híres 12. századi templomegyüttesnek, Angkorvatnak otthont adó kambodzsai tartományban.



 

Sziemreap tartomány illetékes hatósága – az országban elsőként – a hét elején adott ki rendeletet a kutyahús értékesítésének, vásárlásának és az ebek élelmezési célokat szolgáló leölésének a betiltásáról.

A kutyahússal való kereskedelem ugyanakkor legális marad a délkelet-ázsiai ország más részein.

 

Az ausztriai székhelyű Four Paws és az Animal Rescue Cambodia nevű állatvédő szervezetek friss jelentésében szereplő becslések szerint évente 2-3 millió kutyát ölnek le Kambodzsában a húsukért és Sziemreap tartomány az egyik legfőbb beszerzési forrása az állatoknak, amelyek egy része ellopott házi kedvenc.

 

A két szervezet Sziemreapban 21, Kambodzsa fővárosában, Phnompenben 110 olyan éttermet azonosított, amely kutyahúsra specializálódott. A tartomány mezőgazdasági, erdészeti és halászati hivatalának vezetője, Tea Kimsoth szerint a kereslet megugrásának hátterében a külföldi turisták, elsősorban a dél-koreaiak állnak, akik körében nagyon népszerű a kutyahús.

 

 

Fél siker Kambodzsában: egy tartományban betiltják a kutyahús fogyasztását.
Fél siker Kambodzsában: egy tartományban betiltják a kutyahús fogyasztását.

 

 

A rendelet szerint akit a jövőben kutyahúsárusításon kapnak, először csak aláíratnak vele egy nyilatkozatot, hogy többé nem tesz ilyet. A többszörös szabálysértőket azonban akár öt év börtönre és 7-50 millió riel (549 ezer – 3,9 millió forint) pénzbírságra is ítélhetik.

 

A tiltást azzal indokolják, hogy a tartomány népszerű turistacélpont és szent terület.

Angkorvat több mint kétmillió látogatót vonz évente, igaz, a koronavírus-járvány miatt idén változtak a mutatók. A rendelet kitér arra is, hogy a kutyák hűséges háziállatok, az otthonok, gazdaságok és haszonállatok védelmezői, emellett a kutyahús kereskedelme embertelen dolog, valamint veszélyes is a betegségek esetleges terjesztése miatt.

 

Az idősebb kambodzsaiak tartózkodnak a kutyahúsevéstől, mivel úgy tartják, hogy balszerencsét hozhat, ám a fiatalabb nemzedék körében kisebb divatja van a gyakorlatnak. A megannyi kampány ellenére Laosz, Vietnam, Kambodzsa és Thaiföld több területén is esznek és értékesítenek kutyahúst.

 

 

 

Forrás: MTI

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Történelmi bejelentés: végleg betiltják Dél-Koreában a kutyahús fogyasztást Történelmi bejelentés: végleg betiltják Dél-Koreában a kutyahús fogyasztást
Évente körülbelül egymillió kutya életét veszi el Dél-Koreában a kutyahúsevés ősi szokása. Ennek most vége lehet: az ország kormánya még idén benyújtja a tiltásra irányuló törvényjavaslatát.

Törvénnyel tiltanák Dél-Koreában a kutya- és macskahús fogyasztását Törvénnyel tiltanák Dél-Koreában a kutya- és macskahús fogyasztását
A dél-koreai kormánypárt pénteken a kutyák és macskák vágását és húsuk forgalmazását tiltó törvénytervezetet nyújtott be.

126 kutya menekült meg egy illegális vágóhídról Kínában 126 kutya menekült meg egy illegális vágóhídról Kínában
Újabb bajba jutott kutyák életét mentették meg az állatmentők, mindössze 10 nappal azután, hogy megállítottak egy konvojt, ami közel 400 kutyát szállított Yulinba az idei kutyahús fesztiválra.

Betilthatják a kutyahús-fogyasztást Dél-Koreában Betilthatják a kutyahús-fogyasztást Dél-Koreában
Egyre inkább csökken a kutyahús-fogyasztás népszerűsége az ázsiai országban. A fiatalabb generáció szinte teljesen elutasítja a szokást, emellett az állatvédelmi szervezetek részéről is folyamatosan erősödik a nyomás a kutyahús-fogyasztás betiltása érdekében.

196 kutyát mentettek meg egy kutyafarmról Dél-Koreában: egyre kisebb a kereslet a kutyahúsra 196 kutyát mentettek meg egy kutyafarmról Dél-Koreában: egyre kisebb a kereslet a kutyahúsra
Változnak az ételfogyasztási szokások Dél-Koreában: rohamosan csökken a kereslet a kutyahús iránt. Ennek következményeképp egyre több kutyafarm kerül bezárásra. Ezúttal közel 200 kutya szabadult ki egy farmról.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Egyedi kutyás ajándéktárgyak Irodakutya.com AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Addig ölelte az árva kutya a menhelyre látogató riportert, amíg örökbe nem fogadta Hírek - Címlapon
Addig ölelte az árva kutya a menhelyre látogató riportert, amíg örökbe nem fogadta
Európai szintű menhelyre gyűjtenek a Szurkolók Hírek - Címlapon
Európai szintű menhelyre gyűjtenek a Szurkolók