A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Betilthatják a kutyahús-fogyasztást Dél-Koreában

2021. szeptember 29., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Egyre inkább csökken a kutyahús-fogyasztás népszerűsége az ázsiai országban. A fiatalabb generáció szinte teljesen elutasítja a szokást, emellett az állatvédelmi szervezetek részéről is folyamatosan erősödik a nyomás a kutyahús-fogyasztás betiltása érdekében. 

Dél-Korea elnöke, Mun Dzsein szerint eljött az ideje a kutyahús fogyasztás betiltásának. A kutyahús hosszú ideje a dél-koreai konyha részét képezi, évente körülbelül egymillió kutya esik áldozatául a szokásnak.

A kutyahús fogyasztása azonban egyre kevésbé népszerű, a fiatalabb generációk körében pedig szinte teljes az elutasítása. Ennek egyik fő oka, hogy egyre többen tartják Dél-Koreában is társállatként a kutyákat. Mindemellett az állatvédő szervezetek által gyakorolt nyomás is egyre inkább fokozódik.

 

 

Egyre kevésbé támogatja a lakosság a kutyahús árusítását és fogyasztását
Egyre kevésbé támogatja a lakosság a kutyahús árusítását és fogyasztását
Fotó: reuters.com

 

 

A jelenlegi törvények egyelőre csak a kutyák és macskák kegyetlen, szenvedést okozó levágását tiltják, magát a húsuk fogyasztását konkrétan nem. Ezt a törvényt szigorítanák a jövőben.

 

Mun Dzsein egyébként maga is nagy kutyabarát, mi több: egy kutyahús-kereskedőtől mentett kutyát fogadott örökbe még 2017-ben. Tory, a kutyahús ipar egykori áldozata most már büszke jelképévé vált az állatvédelemnek. Ráadásul ő az első kutya, aki keverékként lett Dél-Korea „első kutyája”.

 

 

A dél-koreai elnök a CARE nevű szervezettől fogadta örökbe a mentett kutyust
A dél-koreai elnök a CARE nevű szervezettől fogadta örökbe a mentett kutyust
Fotó: thedodo.com

 

 

A közvélemény-kutatások eredményei szerint az ázsiai ország lakóinak többsége támogatja a tilalmat a kutyahús forgalmazását illetően, a fogyasztással kapcsolatban azonban jobban megoszlanak a vélemények. A kutyahús forgalmazásából élő árusok azonban féltik a megélhetésüket, ezért ragaszkodnak a foglalkozásukhoz való jogukhoz.

 

Több országban sikerült már elérni, hogy betiltsák a kutyahús forgalmazását, helyenként a fogyasztását is: Tajvanon a kutya- és macskahús árusítását és fogyasztását is betiltották, 2017-ben a hírhedt Yulin-i fesztiválon tiltották be a kutyahús árusítását, már Balin is tilos kutyahúst forgalmazni, Kambodzsa egyik tartomány pedig szintén magát a fogyasztást is megtiltotta.

 

 

Forrás: cbsnews.com, reuters.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Tönkretette a svájci farkas jeladóját az állattal végző vadász, az mégis tovább működött Tönkretette a svájci farkas jeladóját az állattal végző vadász, az mégis tovább működött
A természetvédelmi szakembereknek először az lett gyanús, hogy a farkas rövid ideig száz kilométer per óra fölötti sebességgel „haladt” egy autóúton. Ez alapján az elkövető járművel szállíthatta a farkast, vagy annak jeladós nyakörvét, hogy aljas tettének nyomait elrejthesse.

Törvénnyel tiltanák Dél-Koreában a kutya- és macskahús fogyasztását Törvénnyel tiltanák Dél-Koreában a kutya- és macskahús fogyasztását
A dél-koreai kormánypárt pénteken a kutyák és macskák vágását és húsuk forgalmazását tiltó törvénytervezetet nyújtott be.

3 év börtönt is kaphat az a vadász, aki kilőtte a Svájcból Magyarországra vándorló farkast 3 év börtönt is kaphat az a vadász, aki kilőtte a Svájcból Magyarországra vándorló farkast
A Gruppe Wolf Schweiz szervezet folyamatosan nyomon követte útvonalát, innen tudják, hogy mikor hol járt pontosan. Mire átlépte a magyar határt légvonalban több mint hétszáz kilométert tett meg közel egy év alatt, a való életben azonban sokkal többet.

"Nemet mondunk a vadászatra!" - Több ezren tüntettek az állatok, különösen a galgok jogai mellett Spanyolországban "Nemet mondunk a vadászatra!" - Több ezren tüntettek az állatok, különösen a galgok jogai mellett Spanyolországban
Még a kutyák is büszkén hirdették feliratos tábláikkal, hogy kiállnak a galgok mellett, akik oly sokat szenvednek az emberi kapzsiság miatt.

Puszta kézzel feszítette szét a hattyúnyak-csapdát a gazda, hogy vizsláját megmentse Puszta kézzel feszítette szét a hattyúnyak-csapdát a gazda, hogy vizsláját megmentse
B. Richárd és kutyája Szálem pár nappal ezelőtt az ikrényi vasútállomás közelében egy sűrűn látogatott, népszerű sétálóhelyen estek áldozatául a helyi vadásztársaság által kihelyezett hattyúnyak csapdának.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 Beagle Club Online AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Bántalmazott pitbull kölyköt fogadott örökbe Dave Bautista Hírek - Címlapon
Bántalmazott pitbull kölyköt fogadott örökbe Dave Bautista
Érkezik a következő kutyás emlékérme: ezúttal a magyar agár főszereplésével Hírek - Címlapon
Érkezik a következő kutyás emlékérme: ezúttal a magyar agár főszereplésével