A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Betilthatják a kutyahús-fogyasztást Dél-Koreában

2021. szeptember 29., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Egyre inkább csökken a kutyahús-fogyasztás népszerűsége az ázsiai országban. A fiatalabb generáció szinte teljesen elutasítja a szokást, emellett az állatvédelmi szervezetek részéről is folyamatosan erősödik a nyomás a kutyahús-fogyasztás betiltása érdekében.



 

Dél-Korea elnöke, Mun Dzsein szerint eljött az ideje a kutyahús fogyasztás betiltásának. A kutyahús hosszú ideje a dél-koreai konyha részét képezi, évente körülbelül egymillió kutya esik áldozatául a szokásnak.

A kutyahús fogyasztása azonban egyre kevésbé népszerű, a fiatalabb generációk körében pedig szinte teljes az elutasítása. Ennek egyik fő oka, hogy egyre többen tartják Dél-Koreában is társállatként a kutyákat. Mindemellett az állatvédő szervezetek által gyakorolt nyomás is egyre inkább fokozódik.

 

 

Egyre kevésbé támogatja a lakosság a kutyahús árusítását és fogyasztását
Egyre kevésbé támogatja a lakosság a kutyahús árusítását és fogyasztását
Fotó: reuters.com

 

 

A jelenlegi törvények egyelőre csak a kutyák és macskák kegyetlen, szenvedést okozó levágását tiltják, magát a húsuk fogyasztását konkrétan nem. Ezt a törvényt szigorítanák a jövőben.

 

Mun Dzsein egyébként maga is nagy kutyabarát, mi több: egy kutyahús-kereskedőtől mentett kutyát fogadott örökbe még 2017-ben. Tory, a kutyahús ipar egykori áldozata most már büszke jelképévé vált az állatvédelemnek. Ráadásul ő az első kutya, aki keverékként lett Dél-Korea „első kutyája”.

 

 

A dél-koreai elnök a CARE nevű szervezettől fogadta örökbe a mentett kutyust
A dél-koreai elnök a CARE nevű szervezettől fogadta örökbe a mentett kutyust
Fotó: thedodo.com

 

 

A közvélemény-kutatások eredményei szerint az ázsiai ország lakóinak többsége támogatja a tilalmat a kutyahús forgalmazását illetően, a fogyasztással kapcsolatban azonban jobban megoszlanak a vélemények. A kutyahús forgalmazásából élő árusok azonban féltik a megélhetésüket, ezért ragaszkodnak a foglalkozásukhoz való jogukhoz.

 

Több országban sikerült már elérni, hogy betiltsák a kutyahús forgalmazását, helyenként a fogyasztását is: Tajvanon a kutya- és macskahús árusítását és fogyasztását is betiltották, 2017-ben a hírhedt Yulin-i fesztiválon tiltották be a kutyahús árusítását, már Balin is tilos kutyahúst forgalmazni, Kambodzsa egyik tartomány pedig szintén magát a fogyasztást is megtiltotta.

 

 

Forrás: cbsnews.com, reuters.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Történelmi bejelentés: végleg betiltják Dél-Koreában a kutyahús fogyasztást Történelmi bejelentés: végleg betiltják Dél-Koreában a kutyahús fogyasztást
Évente körülbelül egymillió kutya életét veszi el Dél-Koreában a kutyahúsevés ősi szokása. Ennek most vége lehet: az ország kormánya még idén benyújtja a tiltásra irányuló törvényjavaslatát.

Betiltják az amerikai bully XL kutyák tartását az Egyesült Királyságban Betiltják az amerikai bully XL kutyák tartását az Egyesült Királyságban
Nem egy konkrét fajtáról van szó, ám az elmúlt évek sorozatos kutyatámadásai miatt egyre többen emelték fel hangjukat az XL Bullyk ellen.

Tönkretette a svájci farkas jeladóját az állattal végző vadász, az mégis tovább működött Tönkretette a svájci farkas jeladóját az állattal végző vadász, az mégis tovább működött
A természetvédelmi szakembereknek először az lett gyanús, hogy a farkas rövid ideig száz kilométer per óra fölötti sebességgel „haladt” egy autóúton. Ez alapján az elkövető járművel szállíthatta a farkast, vagy annak jeladós nyakörvét, hogy aljas tettének nyomait elrejthesse.

Törvénnyel tiltanák Dél-Koreában a kutya- és macskahús fogyasztását Törvénnyel tiltanák Dél-Koreában a kutya- és macskahús fogyasztását
A dél-koreai kormánypárt pénteken a kutyák és macskák vágását és húsuk forgalmazását tiltó törvénytervezetet nyújtott be.

3 év börtönt is kaphat az a vadász, aki kilőtte a Svájcból Magyarországra vándorló farkast 3 év börtönt is kaphat az a vadász, aki kilőtte a Svájcból Magyarországra vándorló farkast
A Gruppe Wolf Schweiz szervezet folyamatosan nyomon követte útvonalát, innen tudják, hogy mikor hol járt pontosan. Mire átlépte a magyar határt légvonalban több mint hétszáz kilométert tett meg közel egy év alatt, a való életben azonban sokkal többet.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Beagle Club Online Egyedi kutyás ajándéktárgyak Mondial Assistance GesmbH Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kijárási tilalom – Panyi Zita kutyatréner tanácsai Hírek - Címlapon
Kijárási tilalom – Panyi Zita kutyatréner tanácsai
Élő közvetítésekben mérik össze tudásukat a legtöbb szót ismerő kutyák Hírek - Címlapon
Élő közvetítésekben mérik össze tudásukat a legtöbb szót ismerő kutyák