A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Betilthatják a kutyahús-fogyasztást Dél-Koreában

2021. szeptember 29., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Egyre inkább csökken a kutyahús-fogyasztás népszerűsége az ázsiai országban. A fiatalabb generáció szinte teljesen elutasítja a szokást, emellett az állatvédelmi szervezetek részéről is folyamatosan erősödik a nyomás a kutyahús-fogyasztás betiltása érdekében. 

Dél-Korea elnöke, Mun Dzsein szerint eljött az ideje a kutyahús fogyasztás betiltásának. A kutyahús hosszú ideje a dél-koreai konyha részét képezi, évente körülbelül egymillió kutya esik áldozatául a szokásnak.

A kutyahús fogyasztása azonban egyre kevésbé népszerű, a fiatalabb generációk körében pedig szinte teljes az elutasítása. Ennek egyik fő oka, hogy egyre többen tartják Dél-Koreában is társállatként a kutyákat. Mindemellett az állatvédő szervezetek által gyakorolt nyomás is egyre inkább fokozódik.

 

 

Egyre kevésbé támogatja a lakosság a kutyahús árusítását és fogyasztását
Egyre kevésbé támogatja a lakosság a kutyahús árusítását és fogyasztását
Fotó: reuters.com

 

 

A jelenlegi törvények egyelőre csak a kutyák és macskák kegyetlen, szenvedést okozó levágását tiltják, magát a húsuk fogyasztását konkrétan nem. Ezt a törvényt szigorítanák a jövőben.

 

Mun Dzsein egyébként maga is nagy kutyabarát, mi több: egy kutyahús-kereskedőtől mentett kutyát fogadott örökbe még 2017-ben. Tory, a kutyahús ipar egykori áldozata most már büszke jelképévé vált az állatvédelemnek. Ráadásul ő az első kutya, aki keverékként lett Dél-Korea „első kutyája”.

 

 

A dél-koreai elnök a CARE nevű szervezettől fogadta örökbe a mentett kutyust
A dél-koreai elnök a CARE nevű szervezettől fogadta örökbe a mentett kutyust
Fotó: thedodo.com

 

 

A közvélemény-kutatások eredményei szerint az ázsiai ország lakóinak többsége támogatja a tilalmat a kutyahús forgalmazását illetően, a fogyasztással kapcsolatban azonban jobban megoszlanak a vélemények. A kutyahús forgalmazásából élő árusok azonban féltik a megélhetésüket, ezért ragaszkodnak a foglalkozásukhoz való jogukhoz.

 

Több országban sikerült már elérni, hogy betiltsák a kutyahús forgalmazását, helyenként a fogyasztását is: Tajvanon a kutya- és macskahús árusítását és fogyasztását is betiltották, 2017-ben a hírhedt Yulin-i fesztiválon tiltották be a kutyahús árusítását, már Balin is tilos kutyahúst forgalmazni, Kambodzsa egyik tartomány pedig szintén magát a fogyasztást is megtiltotta.

 

 

Forrás: cbsnews.com, reuters.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Abszurd szabályok - Jelentősen megszigorították a kutyák és macskák tartását Teheránban Abszurd szabályok - Jelentősen megszigorították a kutyák és macskák tartását Teheránban
A teheráni rendőrség nemrégiben bejelentette, hogy "a közterek biztonságának megőrzése érdekében" bűncselekménynek minősül, ha valaki a parkban sétáltatja a kutyáját, és az állattartóknak hamarosan az engedély nélkül tartott kisállatok elkobzására is fel kell készülniük - számolt be róla a BBC brit közszolgálati média hírportálja kedden.

126 kutya menekült meg egy illegális vágóhídról Kínában 126 kutya menekült meg egy illegális vágóhídról Kínában
Újabb bajba jutott kutyák életét mentették meg az állatmentők, mindössze 10 nappal azután, hogy megállítottak egy konvojt, ami közel 400 kutyát szállított Yulinba az idei kutyahús fesztiválra.

Norvégiában betiltják az angol bulldog és a Cavalier King Charles Spániel fajták tenyésztését Norvégiában betiltják az angol bulldog és a Cavalier King Charles Spániel fajták tenyésztését
Példa nélküli döntés született az osloi bíróságon: többé nem lehet a szóban forgó két kutyafajtát tenyészteni az országban. A norvég állatjóléti szervezetek üdvözlik a lépést, ugyanakkor lehetséges problémák is felmerülnek az ítélet kapcsán.

Együttműködés a gyermekvédelemben élők állatvédelmi oktatásának segítésére Együttműködés a gyermekvédelemben élők állatvédelmi oktatásának segítésére
A gyermekvédelmi szakellátásban élő gyerekek állatvédelmi szemléletformálását, valamint a felelős állattartással kapcsolatos ismeretei szélesítését célzó együttműködési megállapodást írtak alá hétfőn Budapesten, az Állatorvostudományi Egyetemen.

Irán: Többé nem lehetne lakásban tartani kutyát, és a köztéri sétáltatást is betiltanák Irán: Többé nem lehetne lakásban tartani kutyát, és a köztéri sétáltatást is betiltanák
Nehéz idők várhatnak az iráni gazdikra és kedvenceikre az elkövetkező időszakban. Ha az új törvényjavaslatot elfogadják a parlamentben, a kisállattartásra vonatkozó szigorítások mellett még büntetéssel is számolniuk kell.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Brimo partysátor Hírstart Irodakutya.com Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Bántalmazott pitbull kölyköt fogadott örökbe Dave Bautista Hírek - Címlapon
Bántalmazott pitbull kölyköt fogadott örökbe Dave Bautista
Érkezik a következő kutyás emlékérme: ezúttal a magyar agár főszereplésével Hírek - Címlapon
Érkezik a következő kutyás emlékérme: ezúttal a magyar agár főszereplésével