A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Szigorodik az állatvédelmi törvény Tajvanon - ráadásul betiltják a kutyahús-evést is!

2017. április 12., 12:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Egy törvénymódosítás pénzbírsággal sújtja azokat, akik fogyasztják és értékesítik a macska- és kutyahúst, vagy az ilyet tartalmazó élelmiszereket.



Betiltották a kutya- és macskahús árusítását és fogyasztását Tajvanon, ahol amúgy soha nem volt különösképpen elterjedt a házi kedvencként is tartott bundás állatok étkezési célú felhasználása.

 

Az állatvédelmi törvénynek egy, a tajpeji parlament által kedden jóváhagyott módosítása első ízben kifejezetten tiltja, és pénzbírsággal rendeli büntetni a macska- és kutyahús, valamint az ilyet tartalmazó egyéb élelmiszerek fogyasztását és értékesítését.

 

Aki a törvényi tilalom ellenére kutya- vagy macskahúst eszik vagy árusít, azt 250 ezer tajvani dollárig (2,4 millió forint) terjedő pénzbírsággal sújthatják, sőt nevük és fényképük nyilvánosságra hozatalával meg is szégyeníthetik.

 

Szigorodnak a tajvani állatvédelmi törvények - a kutyák és macskák húsát étkezési célra sem árulhatják többé

 

Megszigorították az állatkínzás büntetési tételeit is: az eddigi 1 helyett 2 évig terjedő börtön és 1 millió helyett 2 millió tajvani dollárig (19,2 millió forint) terjedő pénzbírság fenyegeti azokat, akik szándékosan súlyosan bántalmaznak, például megcsonkítanak vagy agyonvernek állatokat.

 

Tilos az állatokat autóval vagy motorkerékpárral pórázon vezetni, de ezt csak 15 ezer tajvani dollárig (155 ezer forint) terjedő bírsággal sújtják.

 

Az állatvédelmi törvény szigorítása tükrözi a hagyományosan kutyahúsevő tajvani társadalom gyors átalakulását a házi kedvenceket a csökkenő gyerekszám közepette családtagként kezelő, nagy figyelemmel övező és fényűzési cikkekkel elhalmozó társadalommá.

 

 

Forrás: MTI
Indexkép forrás: youtube.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Történelmi bejelentés: végleg betiltják Dél-Koreában a kutyahús fogyasztást Történelmi bejelentés: végleg betiltják Dél-Koreában a kutyahús fogyasztást
Évente körülbelül egymillió kutya életét veszi el Dél-Koreában a kutyahúsevés ősi szokása. Ennek most vége lehet: az ország kormánya még idén benyújtja a tiltásra irányuló törvényjavaslatát.

Betiltják az amerikai bully XL kutyák tartását az Egyesült Királyságban Betiltják az amerikai bully XL kutyák tartását az Egyesült Királyságban
Nem egy konkrét fajtáról van szó, ám az elmúlt évek sorozatos kutyatámadásai miatt egyre többen emelték fel hangjukat az XL Bullyk ellen.

Így lopják a kutyákat Budapesten! Így lopják a kutyákat Budapesten!
Az egyik újbudai állatvédő személyes tapasztalatait osztotta meg a közösségi médiában, amikor beszámolt az esetről, aminek szemtanúja volt.

Tönkretette a svájci farkas jeladóját az állattal végző vadász, az mégis tovább működött Tönkretette a svájci farkas jeladóját az állattal végző vadász, az mégis tovább működött
A természetvédelmi szakembereknek először az lett gyanús, hogy a farkas rövid ideig száz kilométer per óra fölötti sebességgel „haladt” egy autóúton. Ez alapján az elkövető járművel szállíthatta a farkast, vagy annak jeladós nyakörvét, hogy aljas tettének nyomait elrejthesse.

Törvénnyel tiltanák Dél-Koreában a kutya- és macskahús fogyasztását Törvénnyel tiltanák Dél-Koreában a kutya- és macskahús fogyasztását
A dél-koreai kormánypárt pénteken a kutyák és macskák vágását és húsuk forgalmazását tiltó törvénytervezetet nyújtott be.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

JULIUS-K9 Rehabportál Brimo partysátor MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kullancs elleni nyakörveket tesztelt a NÉBIH Hírek - Címlapon
Kullancs elleni nyakörveket tesztelt a NÉBIH
Gyönyörű vers a kutya-gazda kapcsolatról Hírek - Címlapon
Gyönyörű vers a kutya-gazda kapcsolatról