A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Történelmi bejelentés: végleg betiltják Dél-Koreában a kutyahús fogyasztást

2023. november 20., 11:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Évente körülbelül egymillió kutya életét veszi el Dél-Koreában a kutyahúsevés ősi szokása. Ennek most vége lehet: az ország kormánya még idén benyújtja a tiltásra irányuló törvényjavaslatát.



Még idén benyújtja Dél-Korea kormánya a törvényjavaslatot, mely teljes tiltást hozna a kutyahús fogyasztására. Három éves, fokozatos megszüntetési időszakot ír majd elő az új törvény, amely betiltja a kutyahús fogyasztását az országban, így 2027-ben lép majd teljes egészében életbe.

 

A változások bevezetése során a kormány segíti azokat a vállalkozásokat, cégeket, akik ezen a területen végzik tevékenységüket. Nem csak pénzügyi segítséget nyújtanak a legálisan bejegyzett kutyahús-tenyésztőknek, kereskedőknek, vágóhíd- és étteremtulajdonosoknak, hanem a program keretein belül olyan új tevékenységi területet javasolnak, ami megélhetést biztosít számukra – például növénytermesztés.

 

 

A farmokon mindenféle fajtájú kutyát tartanak
A farmokon mindenféle fajtájú kutyát tartanak - a kép egy 2020-as akción készült, amikor közel 200 kutyát mentettek meg egy farmról
Fotó: hsi.org

 

 

„A hír, miszerint a dél-koreai kormány végre készen áll a kutyahúsipar betiltására, olyan, mint egy valóra vált álom mindannyiunk számára, akik olyan keményen kampányoltunk, hogy véget vethessünk ennek a kegyetlenségnek. – idézi a Humane Society International közleménye a koreai ügyvezető igazgatójukat, JungAh Chae - A koreai társadalom elérte azt a fordulópontot, ahol a legtöbb ember elutasítja a kutyák evését.”

 

Dél-Koreában is változnak a kutyatartási szokások: egyre többen tartják kedvtelésből, kedvencként, sőt családtagként a kutyát – ezzel párhuzamosan egyre többen ítélik el a kutyahús fogyasztását. A legfrissebb közvélemény kutatások szerint a lakosok 86%-a nem eszik kutyahúst, és 57%-uk támogatja a teljes tilalmat.

 

 

 

 

Forrás: hsi.org
Indexkép forrás: hsi.org

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Törvénnyel tiltanák Dél-Koreában a kutya- és macskahús fogyasztását Törvénnyel tiltanák Dél-Koreában a kutya- és macskahús fogyasztását
A dél-koreai kormánypárt pénteken a kutyák és macskák vágását és húsuk forgalmazását tiltó törvénytervezetet nyújtott be.

126 kutya menekült meg egy illegális vágóhídról Kínában 126 kutya menekült meg egy illegális vágóhídról Kínában
Újabb bajba jutott kutyák életét mentették meg az állatmentők, mindössze 10 nappal azután, hogy megállítottak egy konvojt, ami közel 400 kutyát szállított Yulinba az idei kutyahús fesztiválra.

Betilthatják a kutyahús-fogyasztást Dél-Koreában Betilthatják a kutyahús-fogyasztást Dél-Koreában
Egyre inkább csökken a kutyahús-fogyasztás népszerűsége az ázsiai országban. A fiatalabb generáció szinte teljesen elutasítja a szokást, emellett az állatvédelmi szervezetek részéről is folyamatosan erősödik a nyomás a kutyahús-fogyasztás betiltása érdekében.

196 kutyát mentettek meg egy kutyafarmról Dél-Koreában: egyre kisebb a kereslet a kutyahúsra 196 kutyát mentettek meg egy kutyafarmról Dél-Koreában: egyre kisebb a kereslet a kutyahúsra
Változnak az ételfogyasztási szokások Dél-Koreában: rohamosan csökken a kereslet a kutyahús iránt. Ennek következményeképp egyre több kutyafarm kerül bezárásra. Ezúttal közel 200 kutya szabadult ki egy farmról.

Fél siker Kambodzsában: egy tartományban betiltják a kutyahús fogyasztását Fél siker Kambodzsában: egy tartományban betiltják a kutyahús fogyasztását
Betiltják a kutyahús kereskedelmét a híres 12. századi templomegyüttesnek, Angkorvatnak otthont adó kambodzsai tartományban.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Brimo partysátor Ebugatta MTI JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Állatvédő pártot alapított Romániában egy brassói politikus Hírek - Címlapon
Állatvédő pártot alapított Romániában egy brassói politikus
Bélférgesség kutyáknál - Típusai, tünetei és a megelőzés lehetőségei Hírek - Címlapon
Bélférgesség kutyáknál - Típusai, tünetei és a megelőzés lehetőségei