A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

196 kutyát mentettek meg egy kutyafarmról Dél-Koreában: egyre kisebb a kereslet a kutyahúsra

2020. október 30., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Változnak az ételfogyasztási szokások Dél-Koreában: rohamosan csökken a kereslet a kutyahús iránt. Ennek következményeképp egyre több kutyafarm kerül bezárásra. Ezúttal közel 200 kutya szabadult ki egy farmról. 

Újabb kutyafarmot sikerült bezáratni Dél-Koreában: 170 kutyát a Humane Society International (HSI) szervezet szállított el partnerszervezeteihez, a többi kutya pedig egy helyi menhelyre került. A kutyák között voltak golden retrieverek, labradorok, koreai jindo-k és masztiffok, uszkárok terrierek, de még pomerániaiak is.

Ez már a 17. farm, amit a HSI szervezet segített felszámolni. Ezeken a farmokon kifejezetten a húsukért tenyésztették a kutyákat, hogy kiszolgálják a fogyasztók igényeit. Az utóbbi években azonban komoly változások zajlanak az országban az ételfogyasztási szokások terén. 

 

A HSI felmérése szerint  Dél-Korea lakosságának 84%-a egyáltalán nem fogyaszt kutyahúst - ez a szám 2018-ban még csak 70% volt. Emellett a lakosok 59%-a támogatja a kutyahús-fogyasztás betiltását, és 57%-uk szerint a kutyahús fogyasztás szokása rossz színben tünteti fel az országot. 

 

 

Közel 200 kutyát sikerült kimenteni a farmról
Közel 200 kutyát sikerült kimenteni a farmról
Fotó: hsi.org

 

 

Ennek ellenére Dél-Koreában még mindig több ezer kutyahús farm található, ezek között nagy számban találhatók illegálisan működtetett telepek is.  

A farmok üzemeltetői közül egyre többen érzik meg a kereslet csökkenését és szeretnének felhagyni a telepek fenntartásával - a feladat azonban nem egyszerű. A HSI nekik is segít: anyagilag támogatják a kiszállni vágyó üzemeltetőket és segítenek nekik más területen elhelyezkedni. A bezárt farmokon élő kutyákat pedig partnerszervezetek segítségével elszállítják és a megfelelő ellátás után szerető családot keresnek nekik. 

 

 

A farmokon mindenféle fajtájú kutyát tartanak
A farmokon mindenféle fajtájú kutyát tartanak
Fotó: hsi.org

 

 

A pozitív változások egyrészt annak köszönhetőek, hogy a médiában egyre nagyobb figyelmet kap az állatvédelem és a kutyahús fogyasztás témája. Számos állatvédelmi kampány is folyik a kutyafarmok bezáratása érdekében.

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: hsi.org

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Fél siker Kambodzsában: egy tartományban betiltják a kutyahús fogyasztását Fél siker Kambodzsában: egy tartományban betiltják a kutyahús fogyasztását
Betiltják a kutyahús kereskedelmét a híres 12. századi templomegyüttesnek, Angkorvatnak otthont adó kambodzsai tartományban.

Történelmet írt ez a kutya Dél-Koreában: ő az első állat, aki beléphet a parlamentbe Történelmet írt ez a kutya Dél-Koreában: ő az első állat, aki beléphet a parlamentbe
Ezidáig nem lehetett bevinni ételt, vagy potenciálisan kárt okozó dolgot a dél-koreai parlament üléstermébe. Utóbbiba az állatok is beletartoznak, még segítőkutya sem léphette át a küszöböt! Ez végre megváltozott, és bár a hírek szerint komoly viták előzték meg a döntést, végül mégis megengedték a frissen megválasztott látássérült képviselőnek, hogy vakvezető kutyáját magával vihesse az ülésterembe (is). Dél-Koreában ez nem magától értetődő: ott nem természetes, hogy vakvezető- vagy terápiás kutyával korlátlanul bárhova be lehessen menni…

Végre Kínában is lekerülhetnek a kutyák a haszonállatok listájáról Végre Kínában is lekerülhetnek a kutyák a haszonállatok listájáról
Ami azt is jelentené, hogy nem lehet majd a húsukért tartani őket. Nagy lépés lehet a javaslat elfogadása az állatvédelem terén az országban.

Betiltják a kutya- és macskahús fogyasztását a dél-kínai Sencsenben Betiltják a kutya- és macskahús fogyasztását a dél-kínai Sencsenben
Betiltják a kutya- és macskahús fogyasztását a dél-kínai Sencsenben, miután az új koronavírus megjelenését követően a kínai kormányzat a vadhúsok fogyasztására és kereskedelmére is tilalmat vezetett be.

Dél-Koreáig utazott egy brit nő, hogy megmentsen egy mozgássérült kutyát a húspiac elől Dél-Koreáig utazott egy brit nő, hogy megmentsen egy mozgássérült kutyát a húspiac elől
Az emberek világa a végleteké - nagyszerűen bizonyítja ezt Jindol története. A kutya megismerhette az emberi gonoszság legjavát, ugyanakkor az önzetlen szeretet és békés otthon fogalmát is.

Chi Chi, az amputált mancsú kutya nyerte az idei Hero Dog díjat Chi Chi, az amputált mancsú kutya nyerte az idei Hero Dog díjat
Az élet rengeteg megpróbáltatást állított a bájos golden retriever elé, most ő lett a jól megérdemelt, „American Hero Dog” cím birtokosa.

Dél-Korea bírósága: nem lehet kutyát ölni annak húsáért Dél-Korea bírósága: nem lehet kutyát ölni annak húsáért
Dél-Korea példamutató döntést hozott: a bíróság kimondta, hogy kutyát csupán a húsáért nem lehet megölni. Mindeközben Kínában megkezdődött a Yulin-i kutyahús fesztivál.

Olimpikon síelő segített megmenteni közel 100 kutyát egy kutyahús farmról Olimpikon síelő segített megmenteni közel 100 kutyát egy kutyahús farmról
Az olimpikon síelő hatalmas állatbarát, ezen felül állatmentő is: ahol tud, segít a kóbor és a szenvedő állatokon - bármerre is járjon a világban.

Autójával halálra gázolta kutyájának gyilkosát egy férfi Kínában Autójával halálra gázolta kutyájának gyilkosát egy férfi Kínában
Az elgázolt férfi sorozatosan gyilkolt kutyákat - ám ezúttal rosszul választotta meg áldozatát. A dühös gazdi azonnal a nyomába eredt, üldözni kezdte kedvence gyilkosát.

Újabb győzelem! Balin betiltották a kutyahús-kereskedelmet! Újabb győzelem! Balin betiltották a kutyahús-kereskedelmet!
Hónapokon át figyelték titokban a kutyahús-kereskedőket, a nyilvánosságra került információk birtokában a kormányzó véget vetett a kegyetlen hagyománynak.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI Rehabportál Ebugatta MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Így készíts kutyás mintájú halloween tököt Hírek - Címlapon
Így készíts kutyás mintájú halloween tököt
Mancsát nyújtja gazdájának fürdés közben a mopsz, aki retteg a víztől és a fürdetéstől is Hírek - Címlapon
Mancsát nyújtja gazdájának fürdés közben a mopsz, aki retteg a víztől és a fürdetéstől is