A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

196 kutyát mentettek meg egy kutyafarmról Dél-Koreában: egyre kisebb a kereslet a kutyahúsra

2020. október 30., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Változnak az ételfogyasztási szokások Dél-Koreában: rohamosan csökken a kereslet a kutyahús iránt. Ennek következményeképp egyre több kutyafarm kerül bezárásra. Ezúttal közel 200 kutya szabadult ki egy farmról. 

Újabb kutyafarmot sikerült bezáratni Dél-Koreában: 170 kutyát a Humane Society International (HSI) szervezet szállított el partnerszervezeteihez, a többi kutya pedig egy helyi menhelyre került. A kutyák között voltak golden retrieverek, labradorok, koreai jindo-k és masztiffok, uszkárok terrierek, de még pomerániaiak is.

Ez már a 17. farm, amit a HSI szervezet segített felszámolni. Ezeken a farmokon kifejezetten a húsukért tenyésztették a kutyákat, hogy kiszolgálják a fogyasztók igényeit. Az utóbbi években azonban komoly változások zajlanak az országban az ételfogyasztási szokások terén. 

 

A HSI felmérése szerint  Dél-Korea lakosságának 84%-a egyáltalán nem fogyaszt kutyahúst - ez a szám 2018-ban még csak 70% volt. Emellett a lakosok 59%-a támogatja a kutyahús-fogyasztás betiltását, és 57%-uk szerint a kutyahús fogyasztás szokása rossz színben tünteti fel az országot. 

 

 

Közel 200 kutyát sikerült kimenteni a farmról
Közel 200 kutyát sikerült kimenteni a farmról
Fotó: hsi.org

 

 

Ennek ellenére Dél-Koreában még mindig több ezer kutyahús farm található, ezek között nagy számban találhatók illegálisan működtetett telepek is.  

A farmok üzemeltetői közül egyre többen érzik meg a kereslet csökkenését és szeretnének felhagyni a telepek fenntartásával - a feladat azonban nem egyszerű. A HSI nekik is segít: anyagilag támogatják a kiszállni vágyó üzemeltetőket és segítenek nekik más területen elhelyezkedni. A bezárt farmokon élő kutyákat pedig partnerszervezetek segítségével elszállítják és a megfelelő ellátás után szerető családot keresnek nekik. 

 

 

A farmokon mindenféle fajtájú kutyát tartanak
A farmokon mindenféle fajtájú kutyát tartanak
Fotó: hsi.org

 

 

A pozitív változások egyrészt annak köszönhetőek, hogy a médiában egyre nagyobb figyelmet kap az állatvédelem és a kutyahús fogyasztás témája. Számos állatvédelmi kampány is folyik a kutyafarmok bezáratása érdekében.

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: hsi.org

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

126 kutya menekült meg egy illegális vágóhídról Kínában 126 kutya menekült meg egy illegális vágóhídról Kínában
Újabb bajba jutott kutyák életét mentették meg az állatmentők, mindössze 10 nappal azután, hogy megállítottak egy konvojt, ami közel 400 kutyát szállított Yulinba az idei kutyahús fesztiválra.

Betilthatják a kutyahús-fogyasztást Dél-Koreában Betilthatják a kutyahús-fogyasztást Dél-Koreában
Egyre inkább csökken a kutyahús-fogyasztás népszerűsége az ázsiai országban. A fiatalabb generáció szinte teljesen elutasítja a szokást, emellett az állatvédelmi szervezetek részéről is folyamatosan erősödik a nyomás a kutyahús-fogyasztás betiltása érdekében.

Fél siker Kambodzsában: egy tartományban betiltják a kutyahús fogyasztását Fél siker Kambodzsában: egy tartományban betiltják a kutyahús fogyasztását
Betiltják a kutyahús kereskedelmét a híres 12. századi templomegyüttesnek, Angkorvatnak otthont adó kambodzsai tartományban.

Történelmet írt ez a kutya Dél-Koreában: ő az első állat, aki beléphet a parlamentbe Történelmet írt ez a kutya Dél-Koreában: ő az első állat, aki beléphet a parlamentbe
Ezidáig nem lehetett bevinni ételt, vagy potenciálisan kárt okozó dolgot a dél-koreai parlament üléstermébe. Utóbbiba az állatok is beletartoznak, még segítőkutya sem léphette át a küszöböt! Ez végre megváltozott, és bár a hírek szerint komoly viták előzték meg a döntést, végül mégis megengedték a frissen megválasztott látássérült képviselőnek, hogy vakvezető kutyáját magával vihesse az ülésterembe (is). Dél-Koreában ez nem magától értetődő: ott nem természetes, hogy vakvezető- vagy terápiás kutyával korlátlanul bárhova be lehessen menni…

Végre Kínában is lekerülhetnek a kutyák a haszonállatok listájáról Végre Kínában is lekerülhetnek a kutyák a haszonállatok listájáról
Ami azt is jelentené, hogy nem lehet majd a húsukért tartani őket. Nagy lépés lehet a javaslat elfogadása az állatvédelem terén az országban.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Ebugatta JULIUS-K9 MOL Nyrt. Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ellopta egy kutya a labdát a focisták elől a Magyar Kupa meccsén Hírek - Címlapon
Ellopta egy kutya a labdát a focisták elől a Magyar Kupa meccsén
A kisállattemetők sírkövei a háziállatokhoz való viszonyulásunk változásairól mesélnek Hírek - Címlapon
A kisállattemetők sírkövei a háziállatokhoz való viszonyulásunk változásairól mesélnek