A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Állatvédő pártot alapított Romániában egy brassói politikus

2023. november 21., 10:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Romániában állatvédő pártot alapított egy brassói politikus, miután korábbi pártja és a többi politikai alakulat nem támogatta állatvédő projektjeit - írta hétfőn az új párt közleményére hivatkozva a Biz Brasov román hírportál.



A Természetért, Emberekért és Állatokért Párt (NOA) megalapítását Brassóban jelentették be. Alapítója és ügyvivő elnöke Lucian Rad, az ellenzéki Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) korábbi politikusa, állatvédő aktivista.

 

Mint írták, az új párt az élet minden formája iránti tiszteletet, empátiát, korrektséget és a civil kurázsit hirdeti. "Úgy véljük, hogy a természet, emberek és állatok iránti érdeklődés és tisztelet kötelező minden civilizált társadalomban" - idézte a NOA közleményét a hírportál.

A párt célkitűzései között szerepel a természet- és állatvédelemmel, az emberi jogokkal kapcsolatos közpolitikák és törvénykezés javítása. Közölték: következő lépésként a helyi szervezetek is megalakulnak, és minél több megyében jelöltlistákat is állítanak a 2024-es romániai választásokon.

 

 

Romániában állatvédő pártot alapított egy brassói politikus
Romániában állatvédő pártot alapított egy brassói politikus
Fotó: Unsplash - Anoir Chafik

 

 

A Romániában ismert állatvédő aktivistának számító Lucian Rad idén augusztusban lépett ki az USR-ből, és a Brassó megyei önkormányzati képviselői mandátumáról is lemondott arra hivatkozva, hogy kollégái nem támogatják állatvédő kezdeményezéseit.

A politikus a brassói polgármester hivatalból is távozott, ahol önkéntes tanácsadóként dolgozott. Azt mondta, 15 év önkéntes munka és 5 év politizálás után "elutasítja", hogy olyan csoportosulások tagja legyen, melyek "nem nyújtanak semmit az állatszerető embereknek".

 

Az USR sajnálatát fejezte ki távozása miatt, és azt állította, hogy Rad terveit az erdélyi megye nemzeti liberális párti (PNL) vezetése és a szintén PNL-s brassói alpolgármester akadályozta.

 

Romániában két ökológiai irányultságú párt is van, a jobbközép Román Ökológiai Párt (PER) és a balközép Zöld Párt (PV), egyik sem tagja a román parlamentnek. A Zöld Pártnak ellenben az Európai Parlamentben van képviselője, és Romániából egyedüli politikai alakulatként az Európai Zöld Párt tagja.

 

 

 

Forrás: MTI
Indexkép forrás: Unsplash - Anoir Chafik

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Erdélyben szolgálatba is állnak a koronavírussal fertőzöttek jelzésére tanított kutyák Erdélyben szolgálatba is állnak a koronavírussal fertőzöttek jelzésére tanított kutyák
A különleges, de annál fontosabb munkával rendelkező kutyák a nagyszebeni reptéren állnak szolgálatba néhány héten belül.

Múzeumot szentelnek a kóbor kutyáknak Romániában Múzeumot szentelnek a kóbor kutyáknak Romániában
Pontosabban az ország első mobil állatkórházát alakítják át múzeummá, mely egy osztrák állatvédő aktivistának köszönhetően jött létre húsz évvel ezelőtt.

Mindenhova magával viszi kutyáit Írország miniszterelnöke Mindenhova magával viszi kutyáit Írország miniszterelnöke
Megőrül az internet az ír miniszterelnökről készült fotókért. Nem is csoda, hiszen szinte minden egyes képen ott pózolnak mellette kutyái, akik ráadásul nem is apróságok: Michael D. Higgins két berni pásztor büszke gazdija.

Nemet mondtak a kutyák elnémításának javaslatára! Nemet mondtak a kutyák elnémításának javaslatára!
Nem támogatta a medgyesi önkormányzat annak a tanácsosnak a javaslatát, aki ki akarta műttetni a kutyák hangszálait, hogy azok ne zavarják ugatásukkal a lakosokat.

Kutya lett a polgármester Nevadában! Kutya lett a polgármester Nevadában!
Hogy kerül egy kutya a polgármesteri hivatalba? És hogy történhetett meg az, hogy négylábú polgármestere lett a nevadai Reno városának?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Hírstart Irodakutya.com Praktiker Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Betiltaná a kormány a kutyák, macskák és madarak árusítását az állatvásárokon Hírek - Címlapon
Betiltaná a kormány a kutyák, macskák és madarak árusítását az állatvásárokon
Történelmi bejelentés: végleg betiltják Dél-Koreában a kutyahús fogyasztást Hírek - Címlapon
Történelmi bejelentés: végleg betiltják Dél-Koreában a kutyahús fogyasztást