A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Betiltaná a kormány a kutyák, macskák és madarak árusítását az állatvásárokon

2023. november 21., 15:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Az állatvédő szervezetek kezdeményezésére rendeletet hozna a kormány, mellyel betiltaná a kutyák, macskák és madarak árusítását.



Társadalmi véleményezésre bocsátotta a kormány arról a rendeletmódosításról, mely megtiltaná az alábbi kedvtelésből tartott állatok árusítását állatvásárokon, állatbörzéken és árveréseken: kutya (Canis lupus familiaris), a házi macska (Felis catus) és a madarak (Aves) vadon befogott egyedei.

 

A rendelet módosítását az állatvédők kezdeményezésére állította össze az Agrárminisztérium. A véleményezés határideje november 28. A részletek a kormány oldalán olvashatók, ide kattintva.

 

 

***

 

Vásárfia vagy zsákbamacska? Az állatvásárok hosszú ideje váltanak ki heves vitákat, hisz ezek melegágyai a szaporításnak, a felelőtlen állattartásnak. Korábbi gondolatébresztő írásunk a témában ide kattintva olvasható. 

 

 

 


Indexkép forrás: A kép illusztráció - Unsplash - Hermes Rivera

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Több ezer hamis kisállat útlevelet állított ki a korrupt állatorvos – vádat emeltek ellene Több ezer hamis kisállat útlevelet állított ki a korrupt állatorvos – vádat emeltek ellene
Több mint ötezer kisállatnak állított ki hamis kisállat útlevelet a hatósági állatorvos és társa, egy szolgáltató állatorvos. A kiskutyákat és macskákat az Európai Unió több tagállamába szállították – a hamis papírokon túl a kölykök korával is baj volt, túl fiatalok voltak még a szállításhoz, ráadásul azonosító chippel sem rendelkeztek. A hatósági állatorvos és társai ellen vádat emeltek – börtön várhat rájuk!

Letöltendőt kér az ügyészség a kutyái hangszálát elvágó karcagi szaporítóra Letöltendőt kér az ügyészség a kutyái hangszálát elvágó karcagi szaporítóra
Súlyosításért fellebbezett a járási ügyészség annak a karcagi férfinek az ügyében, aki azért vágatta el a kutyái hangszálait, hogy a szomszédokat ne zavarja a szaporítótelepről kiszűrődő csaholás - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

Kutyás karácsonyi vásár Kutyás karácsonyi vásár
Nem, nem. Megtévesztő lehet a cím. Nem olyan karácsonyi vásárról írok, ahol kutyáké a főszerep. Bár milyen pazar lenne…! Képzeld el, kutyák árulnának a standoknál mindenféle zamatos csemegét, persze kutyáknak: nyúlfül, szárított malac-orr, húsok, halbőrrel bevont rágókák és a legváltozatosabb házi készítésű kutyakekszek! Olyan vásár lenne, ahol egy négylábú sem veszik össze társával a lepottyanó morzsák miatt. Vagy fejest ugranának a tornyosuló labdák, sípoló plüssjátékok közé. De vissza a valósághoz! Megosztom veled, mikre érdemes figyelned, ha kutyusoddal készülsz az adventi vásárba. Jöjjön néhány praktikus ötlet és szempont.

Kutyagyártó nagyhatalom vagyunk – A szaporítókról készült dokumentumfilm Kutyagyártó nagyhatalom vagyunk – A szaporítókról készült dokumentumfilm
Nehéz, de annál fontosabb témát boncolgat a Telex.hu csütörtök este bemutatott filmje.

Életveszélyben lévő kölyköket mentettek az autópályákon a NAV munkatársai Életveszélyben lévő kölyköket mentettek az autópályákon a NAV munkatársai
Alig szellőző szerszámosládában utaztattak két kölyökkutyát. Egy másik esetben 5 kölyök került elő egy autóból. Mind túl fiatal még, nem rendelkeztek oltásokkal, se chippel. Hála a pénzügyőrök ellenőrzéseinek, mindegyik kiskutya már jó kezekben lehet!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Praktiker EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán Hírek - Címlapon
Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán
Állatvédő pártot alapított Romániában egy brassói politikus Hírek - Címlapon
Állatvédő pártot alapított Romániában egy brassói politikus