A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Erdélyben szolgálatba is állnak a koronavírussal fertőzöttek jelzésére tanított kutyák

2021. július 14., 11:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Utazás
A különleges, de annál fontosabb munkával rendelkező kutyák a nagyszebeni reptéren állnak szolgálatba néhány héten belül. 

 

 

Hamarosan szolgálatba állhatnak a nagyszebeni repülőtéren azok a kutyák, akik különleges kiképzést kaptak a koronavírus felismerésére, kiszagolására. Az öt kutya azon az útvonalon teljesít majd szolgálatot, amelyen a szebeni nemzetközi repülőtérre érkező járatok utasai közlekednek. Feladatuk, hogy csalhatatlan szimatuk segítségével felismerjék a koronavírus fertőzés jelenlétét, és jelezzék vezetőjüknek. A jelzés alapján az illetékesek az adott utast felszólítják egy koronavírus teszt elvégzésére a helyszínen. A teszt elvégzése nem lesz választás kérdése: kötelező a teszt azoknak, akiknél a kutya jelzett.

 

A „koronakutyák” 60 napig teljesítenek szolgálatot a nagyszebeni repülőtéren. Az eredményeik és a tapasztalatok függvényében döntenek majd arról, kiterjesztik-e a kutyás ellenőrzést a többi repülőtérre is.

 

 

Száz százalékosan teljesítenek a koronavírus felismerésére tanított romániai rendőrkutyák
Száz százalékosan teljesítenek a koronavírus felismerésére tanított romániai rendőrkutyák
Fotó: g4media.ro

 

 

Az öt belga juhász képzése tavaly szeptemberben kezdődött meg. A temesvári járványkórházból kapott szagminták segítségével tanították őket a koronavírus szagának megkülönböztetésére. Az idomításhoz önkéntes alapon izzadságmintát vettek olyan koronavírusos páciensektől, akik még nem kezdték meg a gyógyszeres kezelést.

"Valamennyi betanított kutya - az idomító megtévesztő és figyelemelterelő kísérletei dacára - tévedhetetlenül felismerte az összes koronavírusos szagmintát. Ez bámulatos" – mondta korábban a kutyák vizsgáján jelen lévő Virgil Musta, a temesvári járványkórház főorvosa. Mind az öt kutya száz százalékos teljesítményt nyújtott a vizsgán: ilyen pontossággal azonosították a minták közt a koronavírust.

 

 

 

Forrás: foter.ro
Indexkép forrás: g4media.ro

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A hátrahagyott kutyákat is mentik Afganisztánból nemzetközi összefogás keretében A hátrahagyott kutyákat is mentik Afganisztánból nemzetközi összefogás keretében
Lezárt határok, kétségbeesés, káosz, segítségre váró emberek mindenhol. A hatalomátvétellel járó változások azonban a gazdátlan állatokat sem kímélik, ám önkéntesek egy elkötelezett csapata mindent kockára téve úgy döntött, hogy őket sem hagyják magukra.

Mosolyt csal az arcokra egy kórházban Buffy, a koronavírust kiszagoló labrador Mosolyt csal az arcokra egy kórházban Buffy, a koronavírust kiszagoló labrador
„Ő a mi kabalánk. A kórházban mindenki szereti, jelenléte nagyon jót tesz a személyzetnek is. Rengeteg nehézséggel küzdöttünk meg az elmúlt évben, de Buffy önmagában is egy csodálatos lélekterápia mindnyájunk számára.”

Százszázalékosan teljesítenek a koronavírus felismerésére tanított romániai rendőrkutyák Százszázalékosan teljesítenek a koronavírus felismerésére tanított romániai rendőrkutyák
Baranyi László, az MTI tudósítója jelenti: Százszázalékos pontossággal beazonosították a koronavírusos szagmintákat azok a kutyák, amelyeket a román rendőrség nagyszebeni kinológiai központjában képeztek ki a fertőzés kiszűrésére - jelentette kedden az Agerpres hírügynökség.

A teszteknél is hatékonyabbak a koronavírus-kereső kutyák A teszteknél is hatékonyabbak a koronavírus-kereső kutyák
Nem csak gyorsabbak a teszteknél a kutyák, de fantasztikus orruknak köszönhetően pontosabbak is! Szinte 100%-osak a koronavírus érzékelésében!

Múzeumot szentelnek a kóbor kutyáknak Romániában Múzeumot szentelnek a kóbor kutyáknak Romániában
Pontosabban az ország első mobil állatkórházát alakítják át múzeummá, mely egy osztrák állatvédő aktivistának köszönhetően jött létre húsz évvel ezelőtt.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. JULIUS-K9 Praktiker Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Puszival köszöntik egymást: életre szóló barátságot kötött egy delfin és egy kutya Hírek - Címlapon
Puszival köszöntik egymást: életre szóló barátságot kötött egy delfin és egy kutya
Nemcsak az emberek lehetnek tehetségesek, hanem a kutyák is Hírek - Címlapon
Nemcsak az emberek lehetnek tehetségesek, hanem a kutyák is