A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Erdélyben szolgálatba is állnak a koronavírussal fertőzöttek jelzésére tanított kutyák

2021. július 14., 11:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Utazás
A különleges, de annál fontosabb munkával rendelkező kutyák a nagyszebeni reptéren állnak szolgálatba néhány héten belül. 

 

 

Hamarosan szolgálatba állhatnak a nagyszebeni repülőtéren azok a kutyák, akik különleges kiképzést kaptak a koronavírus felismerésére, kiszagolására. Az öt kutya azon az útvonalon teljesít majd szolgálatot, amelyen a szebeni nemzetközi repülőtérre érkező járatok utasai közlekednek. Feladatuk, hogy csalhatatlan szimatuk segítségével felismerjék a koronavírus fertőzés jelenlétét, és jelezzék vezetőjüknek. A jelzés alapján az illetékesek az adott utast felszólítják egy koronavírus teszt elvégzésére a helyszínen. A teszt elvégzése nem lesz választás kérdése: kötelező a teszt azoknak, akiknél a kutya jelzett.

 

A „koronakutyák” 60 napig teljesítenek szolgálatot a nagyszebeni repülőtéren. Az eredményeik és a tapasztalatok függvényében döntenek majd arról, kiterjesztik-e a kutyás ellenőrzést a többi repülőtérre is.

 

 

Száz százalékosan teljesítenek a koronavírus felismerésére tanított romániai rendőrkutyák
Száz százalékosan teljesítenek a koronavírus felismerésére tanított romániai rendőrkutyák
Fotó: g4media.ro

 

 

Az öt belga juhász képzése tavaly szeptemberben kezdődött meg. A temesvári járványkórházból kapott szagminták segítségével tanították őket a koronavírus szagának megkülönböztetésére. Az idomításhoz önkéntes alapon izzadságmintát vettek olyan koronavírusos páciensektől, akik még nem kezdték meg a gyógyszeres kezelést.

"Valamennyi betanított kutya - az idomító megtévesztő és figyelemelterelő kísérletei dacára - tévedhetetlenül felismerte az összes koronavírusos szagmintát. Ez bámulatos" – mondta korábban a kutyák vizsgáján jelen lévő Virgil Musta, a temesvári járványkórház főorvosa. Mind az öt kutya száz százalékos teljesítményt nyújtott a vizsgán: ilyen pontossággal azonosították a minták közt a koronavírust.

 

 

 

Forrás: foter.ro
Indexkép forrás: g4media.ro

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Indul az első kutyabarát légitársaság Indul az első kutyabarát légitársaság
Régóta tartó dilemma a kutyatartóknak a repülős utazás – az ő problémájukra ad most megoldást egy amerikai légitársaság.

Befogadta a pilóta a reptéren hagyott kutyust Befogadta a pilóta a reptéren hagyott kutyust
Ezek után a San Francisco SPCA állatjóléti szolgálat és a United Airlines légitársaság képviselői közös erővel igyekeztek az eb számára a legjobb otthont megtalálni. Így talált egy igazán jófiú végül a legszeretőbb otthonra. A kölyköt, akit előző tulajdonosa egyszerűen a reptéren hagyott, William Dale pilóta és családja vette végül magához még pont karácsony előtt.

A hátrahagyott kutyákat is mentik Afganisztánból nemzetközi összefogás keretében A hátrahagyott kutyákat is mentik Afganisztánból nemzetközi összefogás keretében
Lezárt határok, kétségbeesés, káosz, segítségre váró emberek mindenhol. A hatalomátvétellel járó változások azonban a gazdátlan állatokat sem kímélik, ám önkéntesek egy elkötelezett csapata mindent kockára téve úgy döntött, hogy őket sem hagyják magukra.

Mosolyt csal az arcokra egy kórházban Buffy, a koronavírust kiszagoló labrador Mosolyt csal az arcokra egy kórházban Buffy, a koronavírust kiszagoló labrador
„Ő a mi kabalánk. A kórházban mindenki szereti, jelenléte nagyon jót tesz a személyzetnek is. Rengeteg nehézséggel küzdöttünk meg az elmúlt évben, de Buffy önmagában is egy csodálatos lélekterápia mindnyájunk számára.”

Százszázalékosan teljesítenek a koronavírus felismerésére tanított romániai rendőrkutyák Százszázalékosan teljesítenek a koronavírus felismerésére tanított romániai rendőrkutyák
Baranyi László, az MTI tudósítója jelenti: Százszázalékos pontossággal beazonosították a koronavírusos szagmintákat azok a kutyák, amelyeket a román rendőrség nagyszebeni kinológiai központjában képeztek ki a fertőzés kiszűrésére - jelentette kedden az Agerpres hírügynökség.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Irodakutya.com AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Puszival köszöntik egymást: életre szóló barátságot kötött egy delfin és egy kutya Hírek - Címlapon
Puszival köszöntik egymást: életre szóló barátságot kötött egy delfin és egy kutya
Nemcsak az emberek lehetnek tehetségesek, hanem a kutyák is Hírek - Címlapon
Nemcsak az emberek lehetnek tehetségesek, hanem a kutyák is