A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Erdélyben szolgálatba is állnak a koronavírussal fertőzöttek jelzésére tanított kutyák

2021. július 14., 11:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Utazás




A különleges, de annál fontosabb munkával rendelkező kutyák a nagyszebeni reptéren állnak szolgálatba néhány héten belül.



 

 

 

Hamarosan szolgálatba állhatnak a nagyszebeni repülőtéren azok a kutyák, akik különleges kiképzést kaptak a koronavírus felismerésére, kiszagolására. Az öt kutya azon az útvonalon teljesít majd szolgálatot, amelyen a szebeni nemzetközi repülőtérre érkező járatok utasai közlekednek. Feladatuk, hogy csalhatatlan szimatuk segítségével felismerjék a koronavírus fertőzés jelenlétét, és jelezzék vezetőjüknek. A jelzés alapján az illetékesek az adott utast felszólítják egy koronavírus teszt elvégzésére a helyszínen. A teszt elvégzése nem lesz választás kérdése: kötelező a teszt azoknak, akiknél a kutya jelzett.

 

A „koronakutyák” 60 napig teljesítenek szolgálatot a nagyszebeni repülőtéren. Az eredményeik és a tapasztalatok függvényében döntenek majd arról, kiterjesztik-e a kutyás ellenőrzést a többi repülőtérre is.

 

 

Száz százalékosan teljesítenek a koronavírus felismerésére tanított romániai rendőrkutyák
Száz százalékosan teljesítenek a koronavírus felismerésére tanított romániai rendőrkutyák
Fotó: g4media.ro

 

 

Az öt belga juhász képzése tavaly szeptemberben kezdődött meg. A temesvári járványkórházból kapott szagminták segítségével tanították őket a koronavírus szagának megkülönböztetésére. Az idomításhoz önkéntes alapon izzadságmintát vettek olyan koronavírusos páciensektől, akik még nem kezdték meg a gyógyszeres kezelést.

"Valamennyi betanított kutya - az idomító megtévesztő és figyelemelterelő kísérletei dacára - tévedhetetlenül felismerte az összes koronavírusos szagmintát. Ez bámulatos" – mondta korábban a kutyák vizsgáján jelen lévő Virgil Musta, a temesvári járványkórház főorvosa. Mind az öt kutya száz százalékos teljesítményt nyújtott a vizsgán: ilyen pontossággal azonosították a minták közt a koronavírust.

 

 

 

Forrás: foter.ro
Indexkép forrás: g4media.ro

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Állatvédő pártot alapított Romániában egy brassói politikus Állatvédő pártot alapított Romániában egy brassói politikus
Romániában állatvédő pártot alapított egy brassói politikus, miután korábbi pártja és a többi politikai alakulat nem támogatta állatvédő projektjeit - írta hétfőn az új párt közleményére hivatkozva a Biz Brasov román hírportál.

Három hét után került elő a kutya, akinek egy repülőtéri átszállás során veszett nyoma Három hét után került elő a kutya, akinek egy repülőtéri átszállás során veszett nyoma
Paula Rodriguez kéthetes nyaralásra érkezett volna Kaliforniába a Dominikai Köztársaságból, ám az egyik átszállás során a légitársaság elkeverte egyik csomagját. Méghozzá a legfontosabbat: a kutyát. A hatéves Maia az atlantai repülőtéren veszett el, és senkinek nem volt információja hollétéről...

Indul az első kutyabarát légitársaság Indul az első kutyabarát légitársaság
Régóta tartó dilemma a kutyatartóknak a repülős utazás – az ő problémájukra ad most megoldást egy amerikai légitársaság.

Befogadta a pilóta a reptéren hagyott kutyust Befogadta a pilóta a reptéren hagyott kutyust
Ezek után a San Francisco SPCA állatjóléti szolgálat és a United Airlines légitársaság képviselői közös erővel igyekeztek az eb számára a legjobb otthont megtalálni. Így talált egy igazán jófiú végül a legszeretőbb otthonra. A kölyköt, akit előző tulajdonosa egyszerűen a reptéren hagyott, William Dale pilóta és családja vette végül magához még pont karácsony előtt.

A hátrahagyott kutyákat is mentik Afganisztánból nemzetközi összefogás keretében A hátrahagyott kutyákat is mentik Afganisztánból nemzetközi összefogás keretében
Lezárt határok, kétségbeesés, káosz, segítségre váró emberek mindenhol. A hatalomátvétellel járó változások azonban a gazdátlan állatokat sem kímélik, ám önkéntesek egy elkötelezett csapata mindent kockára téve úgy döntött, hogy őket sem hagyják magukra.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta MOL Nyrt. Irodakutya.com Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Puszival köszöntik egymást: életre szóló barátságot kötött egy delfin és egy kutya Hírek - Címlapon
Puszival köszöntik egymást: életre szóló barátságot kötött egy delfin és egy kutya
Nemcsak az emberek lehetnek tehetségesek, hanem a kutyák is Hírek - Címlapon
Nemcsak az emberek lehetnek tehetségesek, hanem a kutyák is