A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Tönkretette a svájci farkas jeladóját az állattal végző vadász, az mégis tovább működött

Az állat tetemét azonban továbbra sem találják az illetékesek. Ezért speciális kutyákat vetettek be a keresésére.


2023. április 15., 17:00


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Közérdekű




A természetvédelmi szakembereknek először az lett gyanús, hogy a farkas rövid ideig száz kilométer per óra fölötti sebességgel „haladt” egy autóúton. Ez alapján az elkövető járművel szállíthatta a farkast, vagy annak jeladós nyakörvét, hogy aljas tettének nyomait elrejthesse.



Meg nem erősített információk szerint a vadász a GPS jeladót megpróbálta tönkretenni a nyakörvön, amit aztán a Hernádba dobott, de nem végzett alapos munkát, a rádiófrekvenciás jeladó ugyanis tovább működött.

 

Amikor a szakemberek az eszköz adatait elemezték és látták a regisztrált információkat egyből gyanút fogtak és keresni kezdték az állatot. Azonban csak a levágott jeladót találták meg Hidasnémeti közelében a Hernádban.

 

Ezért aztán úgy döntöttek, hogy a farkas maradványainak kereséséhez olyan speciális kutyákat vetnek be a szlovák-magyar határ mentén, amelyek az elásott tetemeket is megtalálják.

 

 

https://s.24.hu/
Képünk illusztráció
Forrás: https://s.24.hu/

 

 

A sajnálatos esetről a jeladót felhelyező és az állat útját nyomon követő szervezet, a Gruppe Wolf Schweiz is beszámolt a Facebook-oldalán.

 

Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság a poszthoz fűzte alábbi kommentjét: „mindent elkövetünk, hogy az igazság kiderüljön és a bűnös kézre és a törvény elé kerüljön. Borzalmasan sajnáljuk az esetet. Mást most nem mondhatunk. Dolgozunk, hogy segíthessünk.”

 

A hidegvérrel kivégzett farkas rekordernek számított. 1927 kilométert tett meg a kiindulópontjától, amivel új európai csúcsot állított fel, ilyen hosszan jeladós nagyvadat még nem sikerült szakembereknek regisztráltan nyomon követnie.

Forrás: www.sokszinuvidek.24.hu
Indexkép forrás: https://cdn.metropol.hu/

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért eszik füvet a kutyám? Miért eszik füvet a kutyám?
Éhes? Fáj a pocakja? Szorongását próbálja enyhíteni? Vagy csupán megszokásból legelészik? Mit kell tudnunk a fűevésről és hogyan segíthetünk kedvencünknek, ha túlzásba viszi?

Miért kaparják a földet a kutyák kis- és nagydolguk után? Miért kaparják a földet a kutyák kis- és nagydolguk után?
Mintha balettmozdulatokat gyakorolna... Mókás látvány, ahogy kedvencünk mindent beleadva próbálja elfedni végtermékét. Tényleg erről van szó? Normális viselkedés, vagy aggódnunk kellene miatta? És egyáltalán: miért csinálja?

Hogyan válasszak olyan játékot a kutyámnak, amilyet ő is szeretni fog? Hogyan válasszak olyan játékot a kutyámnak, amilyet ő is szeretni fog?
Gömbölyű, pattogós, csipogós vagy sípolós, rágcsálható… Bármilyen is legyen a kedvenc játékszere, látványára kutyánk tekintete egyből felcsillan. Mire figyeljünk, amikor a megfelelőt keressük?

150 év után visszatértek a farkasok Kaliforniába, ám ennek sokan nem örülnek 150 év után visszatértek a farkasok Kaliforniába, ám ennek sokan nem örülnek
A 2021-es erdőtüzeket követően újra életre kelt a növényzet, ami nemcsak a farmerek állatainak, de a vadon élő növényevőknek is paradicsomi körülményeket kínál. Ez pedig természetes módon odavonzza a ragadozókat is, köztük a farkasokat.

A mára már kihalt japán farkas adhat magyarázatot a kutyák eredetére A mára már kihalt japán farkas adhat magyarázatot a kutyák eredetére
Amikor megpróbálták felállítani a Honshu farkas családfáját, kiderült, hogy sokkal szorosabb kapcsolatban áll a kutyákkal, mint bármely más állattal.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

JULIUS-K9 EB OVO Közhasznú Egyesület Beagle Club Online Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Mérgező növények, melyeket jobb, ha elkerül a kutya Hírek - Címlapon
Mérgező növények, melyeket jobb, ha elkerül a kutya
Hám vagy nyakörv? – Vásárlás előtt mérlegelni kötelező! Hírek - Címlapon
Hám vagy nyakörv? – Vásárlás előtt mérlegelni kötelező!