A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu
Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Érkezik a következő kutyás emlékérme: ezúttal a magyar agár főszereplésével

2021. szeptember 28., 11:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
A magyar kutyafajtákat bemutató emlékérme-sorozat következő darabja a magyar agarat ábrázolja és október elején, az állatok világnapján érkezik. 

A rövidszőrű magyar vizsla és a komondor után a magyar agár is saját emlékérmét kap: október 4-én jelenik meg a Magyar Nemzeti Bank magyar kutyafajtákat bemutató emlékérme sorozatának legújabb darabja. 

 

A Magyar pásztor- és vadászkutya-fajták sorozat harmadik darabja mindkét oldalán magyar agarak szerepelnek majd, az érmét Imrei Boglárka fémműves iparművész tervezte. Az agaras emlékérme kétezer forint névértékű lesz, és 16 grammos színesfémből készül.

 

 

A magyar kutyafajtákat bemutató emlékérme-sorozat következő darabja a magyar agarat ábrázolja
A magyar kutyafajtákat bemutató emlékérme-sorozat következő darabja a magyar agarat ábrázolja
Fotó: mnb.hu

 

 

A 2019-ben megjelent vizslás és a 2020-ban megjelent komondoros érmékből 10-10 ezer példányt gyártottak. Sikerüket jól mutatja, hogy mindkettőt napok alatt elkapkodták. Az óriási népszerűség miatt az MNB idén módosított: az agaras érmékből nem 10, hanem 15 ezer darab készül.

 

 

 

Forrás: napi.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Megjelent a Nemzeti kincsünk a kuvasz című könyv Megjelent a Nemzeti kincsünk a kuvasz című könyv
Nemzeti kincsünk a kuvasz címmel jelent meg könyv a hungarikum bizottság támogatásával; ebből az alkalomból beszélt a magyar kutyafajták népszerűsítésének támogatásáról a kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztos hétfőn sajtótájékoztatón.

Újabb kutyás emlékérme jelenik meg: a vizsla után újabb magyar kutyafajtával bővül a sor Újabb kutyás emlékérme jelenik meg: a vizsla után újabb magyar kutyafajtával bővül a sor
Október elején jelenik meg a következő darabja a "Magyar pásztor- és vadászkutya fajták" emlékérme sorozatnak. Ezúttal egyik pásztorkutyánk képe díszíti majd az érmét.

Magyar pásztorkutyák mérik össze tudásukat az Ős-Dráva Látogatóközpontban Magyar pásztorkutyák mérik össze tudásukat az Ős-Dráva Látogatóközpontban
Magyar pásztorkutyák terelőversenyének ad otthont augusztus 11-én a dél-baranyai Szaporcán található Ős-Dráva Látogatóközpont - közölték a szervezők az MTI-vel.

Kuvaszokkal indul a polgárőrség kutyás szolgálata Kuvaszokkal indul a polgárőrség kutyás szolgálata
Öt kuvasz kiképzését finanszírozza a polgárőrség keretében induló kutyás szolgálat részére a Földművelésügyi Minisztérium (FM) - mondta a tárca környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára kedden Dunakeszin.

Mudik jöttek Nyíregyházára a világ minden pontjáról Mudik jöttek Nyíregyházára a világ minden pontjáról
Az egyik legritkább és legkevésbé ismert magyar pásztorkutya-fajtát, a mudit mutatják be a nagyközönségnek az első alkalommal megrendezett Mudi Világtalálkozón a nyíregyházi Sóstói Múzeumfaluban.

Hungarikummá emelték a magyar kutyafajtákat! Hungarikummá emelték a magyar kutyafajtákat!
Ismét óriási elismerésben részesültek a magyar kutyafajták!

Az állatvásárok hangulata a Göcseji Falumúzeumban - kutyás bemutatókkal is várják az érdeklődőket Az állatvásárok hangulata a Göcseji Falumúzeumban - kutyás bemutatókkal is várják az érdeklődőket
Az egykori állatvásárok hangulatát, a paraszti világ állattartó hagyományait mutatják be a Nálatok laknak-e állatok? című rendezvényen szombaton a zalaegerszegi Göcseji Falumúzeumban.

A MEOE nem ítéli el a kutyák tenyésztéséről szóló törvénymódosítást A MEOE nem ítéli el a kutyák tenyésztéséről szóló törvénymódosítást
A MEOE elnöke tegnap este közleményt adott ki a tegnap megszavazott törvénymódosítással kapcsolatban. Az elmúlt hetek zavaros találgatásival, elméleteivel szemben most a tenyésztőket összefogó szervezet szemszögéből tudhatjuk meg a változások okait és várható hatásait.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Ebugatta JULIUS-K9 MOL Nyrt. Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Egészséges tápanyagforrás kutyáknak is: a tojás Hírek - Címlapon
Egészséges tápanyagforrás kutyáknak is: a tojás
Sétára fel - 5 érv amellett, hogy minden nap kimozdulj kutyáddal Hírek - Címlapon
Sétára fel - 5 érv amellett, hogy minden nap kimozdulj kutyáddal