A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Magyar vizslás emlékérme kerül kibocsátásra szeptemberben

2019. szeptember 05., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Szeptember végén kerül kibocsátásra a Magyar pásztor és vadászkutya fajták sorozat első érméje, melyen magyar vizsla szerepel.



Ahogy arról oldalunk is beszámolt, a Magyar Nemzeti Bank 2018 februárjában nyilvános konzultációt hirdetett a 2019-ben kiadásra kerülő emlékérmék témáját illetően. A lehetséges tematikák közt már akkor szerepelt egyik legismertebb kutyafajtánk, a magyar vizsla. A tervek szerint olyan emlékérme-sorozatot indít 2019-ben az MNB, mely bemutatja a jellegzetes hazai állat- és növényfajokat.

 

Végre megjelentek konkrétumok is a kutyások által nagyon várt érmékről: az emlékérme-sorozat a “Magyar pásztor és vadászkutya fajták” nevet viseli, melynek első darabján a magyar vizsla jelenik majd meg. “A rövidszőrű magyar vizsla világszerte az egyik legismertebb magyar vadászkutya. Jelentős állományai vannak Nyugat-Európában illetve az Amerikai Egyesült Államokban. 1935-ben került fel a hivatalosan elismert fajok listájára.

Elegáns megjelenés, könnyed felépítés, harmonikus mozgás jellemzi. Kedves, engedelmes természetű, intelligenciájával a vizslák közül is kiemelkedik. Sokoldalú, nemcsak vadászkutya, hanem a család kedvence és a gyerekek játszópajtása is, házőrzésre ugyanakkor nem alkalmas.” - írja a magyarermebolt.hu az érmék főszereplőiről.

 

 

A magyar vizslás emlékérme előlapja
A magyar vizslás emlékérme előlapja

 

 

A vizslás emlékérmék színesfémből készülnek majd, névértékük 2000 Ft lesz. 34 mm átmérővel és recézett széllel rendelkeznek majd. A Pogány Gábor Benő által tervezett érmét a Magyar Érme Bolt oldalán és Magyar Pénzverő Zrt. oldalán lehet majd megvásárolni. Kérdésünkre elmondták, hogy előjegyezni már nem lehet, viszont az érméből 10.000 db kerül kibocsátásra, és érdemes feliratkozni a hirlevelükre, mivel ők automatikus értesítést küldenek az érme piacra kerüléséről. A kibocsátásra sajnos 2019. szeptember 30-ig várnunk kell. Az érmén szereplő kutya egyébként a neves Magasparti Rutinos Kennelből származó Magasparti Rutinos Iván "Duke".

 

 

A magyar vizslás emlékérme hátulja
A magyar vizslás emlékérme hátulja

 

 

A Magyar Nemzeti Bank 1968 óta rendszeresen bocsát ki forint emlékérméket az ország jelentős történelmi-, tudományos-, kulturális eseményei, évfordulói és nemzetközi események kapcsán. A jegybank az emlékérmék kibocsátásával szeretné felhívni a figyelmet közös értékeinkre, és hozzájárulni a méltó megemlékezéshez.

 

 


*Frissítés!

Már megrendelhető a magyar vizslás emlékérme a Magyar Érem Bolt weboldalán

 

 

 


Cikk első megjelenése: 2019. március 04.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát! A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!
Igazi kincseink ők: sokoldalúak, hűségesek és hatalmas a szívük! Ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!

Kivirult új otthonában a kutya, akit 20 évesen adtak le a menhelyen Kivirult új otthonában a kutya, akit 20 évesen adtak le a menhelyen
Szívmelengető történet egy weimari vizsláról és a második esélyről!

Ég veled, Berci! – Hűséges kutyájától búcsúzik a BRFK Ég veled, Berci! – Hűséges kutyájától búcsúzik a BRFK
Csalhatatatlan szimatú keresőkutya, aki minden rosszfiút lebuktatott, de hűséges társ és barát is volt.

Ő a legkisebb mentőkutya: Egy kis vizslával bővült a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat csapata Ő a legkisebb mentőkutya: Egy kis vizslával bővült a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat csapata
Léna, a kis vizsla a legújabb „szaktanácsadó” a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálatnál. Bájos pofijával mindenkit azonnal levesz a lábáról!

Szikláról lezuhant kutyát mentett a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat – Vinka már lábadozik! Szikláról lezuhant kutyát mentett a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat – Vinka már lábadozik!
Kirándulás közben zuhant le egy szikláról Vinka a német vizsla. A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat sietett a súlyosan sérült kutya segítségére, és azonnal állatorvoshoz szállították.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Beagle Club Online AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 MOL Nyrt. EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Vakvezető ABC, amit tudni érdemes – S, mint simogatás Hírek - Címlapon
Vakvezető ABC, amit tudni érdemes – S, mint simogatás
Ismersz kutyabarát éttermet? Hírek - Címlapon
Ismersz kutyabarát éttermet?