A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Betiltották a kutyahús árusítását a Yulin-i fesztiválon

2017. május 19., 12:15


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem
Óriási eredményt értek el az állatvédők: nem árulhatnak idén kutyahúst a dél-kínai ünnepségen! Több ezer kutya és macska életét menthetik meg e döntéssel!Kínában több, mint kétezer éves hagyománya van a kutyahús-fogyasztásnak, 1990 óta rendezik meg a Yulin-i fesztivált a nyári napforduló alkalmából. Minden évben kutyák és macskák ezrei esnek áldozatul az ünnepségnek, brutális körülmények között végzik ki őket. Állatbarátok milliói – köztük hírességek is – felemelték hangjukat a kegyetlenkedések ellen, nemzetközi állatvédő szervezetek összefogásában útjára indítottak egy petíciót, melyet 11 millióan írtak alá.

 

Míg korábban 10-15 ezerre becsülték a lemészárolt állatok számát, 2014-ben két-háromezerre csökkent e szám, forrásaik szerint tavaly már az ezret sem érte el. Köszönhető ez annak is, hogy évről-évre egyre több kutyát mentenek ki a kereskedők markából

 

Szigorodnak az állatvédelmi törvények - nem árusíthatják kutyák és macskák húsát a Yulin-i fesztiválon
Szigorodnak az állatvédelmi törvények - nem árusíthatják kutyák és macskák húsát a Yulin-i fesztiválon

 

És végre itt a várva-várt hír: Yulin kormánya megtiltotta a kutyahús árusítását a június 21-i ünnepségen! A tilalom június 15-én lép hatályba, éttermekre, utcai árusokra és piaci kereskedőkre egyaránt vonatkozik, megszegése szigorú büntetést von maga után: akár 100.000 yuan (kb. 4 millió Ft) bírságra is számíthat, akit kutyahús-eladáson kapnak, egyúttal le is tartóztathatják.   

 

A Humane Society International nemzetközi állatvédő szervezet sajtóközleményében Peter Li, kínai politikai ügyekben jártas szakértő így nyilatkozott:

 

„A kutyahús-fesztivált továbbra is megtartják, de ez a döntés hatalmas érvágás az esemény számára, mely az utóbbi években a kínai kutyahús-kereskedelem és az azzal járó kegyetlenség szimbólumává vált. Az országhatárokon belül és kívül is fokozódó ellenszenv hatására egyre nagyobb figyelem szegeződött a fesztiválra, így politikai szempontból is komoly jelentőséggel bír, hogy a hatóságok megfékezzék  a borzalmat.

 

Segítőik is akadnak - 100 kutyát mentett meg ez a kínai asszony a kutyahús kereskedőktől
Segítőik is akadnak - 100 kutyát mentett meg ez a kínai asszony a kutyahús kereskedőktől
Fotó: boredpanda.com

 

A döntésben fontos szerepet játszhatott, hogy idén márciusban betiltották a kutyahús árusítását az egyik legnagyobb piacon Dél-Koreában, áprilisban pedig Tajvanon szigorították az állatvédelmi törvényt: a kutya- és macskahús fogyasztását is megtiltották.

 

Óriási lépés ez a kegyetlenkedés megállítása felé vezető úton, ám korántsincs vége a történetnek. Az állatvédő szervezetek tovább harcolnak azért, hogy a Yulin-i hatóságok végérvényesen betiltsák a kutyahús értékesítését a fesztiválon, továbbá szorgalmazzák egy létesítmény felépítését is, ahol az elkobzott állatokat helyeznék el. Úgy tűnik, erőfeszítésük lassacskán meghozza gyümölcsét, bizakodhatunk abban, hogy idővel véget ér a kutyák és macskák lemészárlása. 

Forrás: onegreenplanet.org
Indexkép forrás: Humane Society International

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ehetnek a kutyák fahéjas ételeket? Ehetnek a kutyák fahéjas ételeket?
Ki tudna ellenállni egy mennyei fahéjas finomságnak? Ugye, hogy még kedvencünk sem? De milyen hatással van rájuk a fahéj?

Előrehozták a karácsonyt, hogy a súlyos beteg kutya is ünnepelhessen Előrehozták a karácsonyt, hogy a súlyos beteg kutya is ünnepelhessen
Riley, a 11 éves német dog elmondhatatlanul örült ajándékainak!

Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is! Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is!
A Black Friday, ha nem is hivatalosan, de megnyitja a karácsony előtti bevásárló szezont. Óriási leárazások, vásárlásra csábító ajánlatok minden üzletben… vannak azonban, akiknek nagyobb szüksége lenne a figyelmünkre!

Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán
A négylábú főszereplő első pillantásra belopta magát a színész szívébe.

Történelmi bejelentés: végleg betiltják Dél-Koreában a kutyahús fogyasztást Történelmi bejelentés: végleg betiltják Dél-Koreában a kutyahús fogyasztást
Évente körülbelül egymillió kutya életét veszi el Dél-Koreában a kutyahúsevés ősi szokása. Ennek most vége lehet: az ország kormánya még idén benyújtja a tiltásra irányuló törvényjavaslatát.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Mondial Assistance GesmbH AEGON Magyarország Zrt. MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kecskegida, aki óriás-kutyákat tekint szüleinek Hírek - Címlapon
A kecskegida, aki óriás-kutyákat tekint szüleinek
Nemcsak a kutya ugatásának, hanem a morgásának érzelmi töltetét is felismeri az ember Hírek - Címlapon
Nemcsak a kutya ugatásának, hanem a morgásának érzelmi töltetét is felismeri az ember