A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Betiltották a kutyahús árusítását a Yulin-i fesztiválon

2017. május 19., 12:15


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem
Óriási eredményt értek el az állatvédők: nem árulhatnak idén kutyahúst a dél-kínai ünnepségen! Több ezer kutya és macska életét menthetik meg e döntéssel!Kínában több, mint kétezer éves hagyománya van a kutyahús-fogyasztásnak, 1990 óta rendezik meg a Yulin-i fesztivált a nyári napforduló alkalmából. Minden évben kutyák és macskák ezrei esnek áldozatul az ünnepségnek, brutális körülmények között végzik ki őket. Állatbarátok milliói – köztük hírességek is – felemelték hangjukat a kegyetlenkedések ellen, nemzetközi állatvédő szervezetek összefogásában útjára indítottak egy petíciót, melyet 11 millióan írtak alá.

 

Míg korábban 10-15 ezerre becsülték a lemészárolt állatok számát, 2014-ben két-háromezerre csökkent e szám, forrásaik szerint tavaly már az ezret sem érte el. Köszönhető ez annak is, hogy évről-évre egyre több kutyát mentenek ki a kereskedők markából

 

Szigorodnak az állatvédelmi törvények - nem árusíthatják kutyák és macskák húsát a Yulin-i fesztiválon
Szigorodnak az állatvédelmi törvények - nem árusíthatják kutyák és macskák húsát a Yulin-i fesztiválon

 

És végre itt a várva-várt hír: Yulin kormánya megtiltotta a kutyahús árusítását a június 21-i ünnepségen! A tilalom június 15-én lép hatályba, éttermekre, utcai árusokra és piaci kereskedőkre egyaránt vonatkozik, megszegése szigorú büntetést von maga után: akár 100.000 yuan (kb. 4 millió Ft) bírságra is számíthat, akit kutyahús-eladáson kapnak, egyúttal le is tartóztathatják.   

 

A Humane Society International nemzetközi állatvédő szervezet sajtóközleményében Peter Li, kínai politikai ügyekben jártas szakértő így nyilatkozott:

 

„A kutyahús-fesztivált továbbra is megtartják, de ez a döntés hatalmas érvágás az esemény számára, mely az utóbbi években a kínai kutyahús-kereskedelem és az azzal járó kegyetlenség szimbólumává vált. Az országhatárokon belül és kívül is fokozódó ellenszenv hatására egyre nagyobb figyelem szegeződött a fesztiválra, így politikai szempontból is komoly jelentőséggel bír, hogy a hatóságok megfékezzék  a borzalmat.

 

Segítőik is akadnak - 100 kutyát mentett meg ez a kínai asszony a kutyahús kereskedőktől
Segítőik is akadnak - 100 kutyát mentett meg ez a kínai asszony a kutyahús kereskedőktől
Fotó: boredpanda.com

 

A döntésben fontos szerepet játszhatott, hogy idén márciusban betiltották a kutyahús árusítását az egyik legnagyobb piacon Dél-Koreában, áprilisban pedig Tajvanon szigorították az állatvédelmi törvényt: a kutya- és macskahús fogyasztását is megtiltották.

 

Óriási lépés ez a kegyetlenkedés megállítása felé vezető úton, ám korántsincs vége a történetnek. Az állatvédő szervezetek tovább harcolnak azért, hogy a Yulin-i hatóságok végérvényesen betiltsák a kutyahús értékesítését a fesztiválon, továbbá szorgalmazzák egy létesítmény felépítését is, ahol az elkobzott állatokat helyeznék el. Úgy tűnik, erőfeszítésük lassacskán meghozza gyümölcsét, bizakodhatunk abban, hogy idővel véget ér a kutyák és macskák lemészárlása. 

Forrás: onegreenplanet.org
Indexkép forrás: Humane Society International

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Új kutyus a háznál – Mire figyeljünk, amikor hazaviszünk egy kölyköt kedvencünk mellé? Új kutyus a háznál – Mire figyeljünk, amikor hazaviszünk egy kölyköt kedvencünk mellé?
Bővül a család – Igen ám, de ezúttal egy imádnivaló kiskutyával! Akiről nem biztos, hogy meglévő kutyusunk is ugyanilyen véleménnyel lesz. Mi mindenre kell gondolnunk, ha szeretnénk, hogy zökkenőmentes legyen a beilleszkedés folyamata?

Nyugdíjba vonul Tina, az ország legöregebb rendőrkutyája Nyugdíjba vonul Tina, az ország legöregebb rendőrkutyája
Több mint tíz évet szolgált a Salgótarjáni Rendőrkapitányságnál Tina, 13 évesen szerelik le. Ő az országban az első olyan eb, akinek ilyen sokáig tartott aktív rendőri pályafutása.

Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját
Megható videón a két öregecske kutyus, akik már 9 éve igaz barátok!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Hírstart AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 JULIUS-K9 Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kecskegida, aki óriás-kutyákat tekint szüleinek Hírek - Címlapon
A kecskegida, aki óriás-kutyákat tekint szüleinek
Nemcsak a kutya ugatásának, hanem a morgásának érzelmi töltetét is felismeri az ember Hírek - Címlapon
Nemcsak a kutya ugatásának, hanem a morgásának érzelmi töltetét is felismeri az ember