A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Betiltották a kutyahús-árusítást az egyik legnagyobb piacon Dél-Koreában

2017. március 18., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Óriási eredményt jelent az állatvédelemben az az egyezmény, mely az ország egyik legnagyobb kutyahúst is árusító piaca és a város önkormányzata között született. Talán végre megkezdődik a mészárlások, állatkínzások felszámolása!



Az egyezmény Seongham város polgármestere, Lee Jae-Myung és a Moran Market eladóit tömörítő szervezet között született. Ennek értelmében bezárják a kutyák millióinak haláláért felelős vágóhidakat - már a jövő hét folyamán elkezdhetik felszámolni azokat!

 

Seongham polgármestere Mahatma Gandhi híres mondását idézve jelentette ki: “Városunk felvállalta az úttörő szerepet a Dél-Koreáról kialakult kép átformálásának érdekében, mivel ‘egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik.’” - írja az ebpercek.hu a BBC-re hivatkozva.

 

A lépés hírét a Koreai Állatjóléti Szervezet örömmel üdvözölte, ugyanakkor rámutatott: rengeteg kérdés és bizonytalanság merülhet fel, például az, hogy mindenki be fogja-e tartani, be tudják-e tartatni az új határozatot.

 

A kutyák is érzik a fájdalmat - ez a felirat áll az állatvédő aktivista tábláján.
A kutyák is érzik a fájdalmat - ez a felirat áll az állatvédő aktivista tábláján. 
Fotó: bbc.com

 

Ezzel kapcsolatban a szervezet egyik szakembere, Jang In-Young a BBC-nek elmondta: “Továbbra is folyamatosan ellenőrizni fogjuk a piacon található kutyahús árusokat, hogy biztosan tudhassuk, valóban felhagynak a kutyák lemészárlásával, illetve a városvezetőségnek is nyomást kell gyakorolnia az ügyben, hogy végérvényesen befejeződjön a kutyahús értékesítése. Az utóbbi években csökkenő tendenciát mutat a kutyahús-fogyasztás mértéke, és ezzel párhuzamosan folyamatosan növekszik az állatokat kedvtelésből tartók száma.”

 

A Moran Market a dél-koreai kutyahús összkereskedelem körülbelül egyharmadáért felelős. Régóta célpontja az állatjogi csoportoknak, akik nemcsak a levágásra szánt állatok tartásának körülményeire panaszkodnak, hanem arra is, hogy a “kivégzések” rendszerint a nyilvánosság szeme előtt, gyakran a nyílt utcán zajlanak - írja az ebpercek.hu.

 

A helyes irányba megtett első lépések azonban remélhetőleg a kutyahús kereskedelem és ezzel együtt a borzalmas állatkínzások végének kezdetét is jelentik!

 

 

 

Forrás: ebpercek.hu
Indexkép forrás: iheartdogs.com
Cikk első megjelenése: 2016. december 14.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Pandakutya? Fekete-fehér csau-csaukat mutattak be egy állatkertben Pandakutya? Fekete-fehér csau-csaukat mutattak be egy állatkertben
A kutyák bundájának befestése mellett döntött egy kínai állatkert, miután nem kaptak engedélyt arra, hogy valódi óriáspandákat adjanak otthont.

Történelmi bejelentés: végleg betiltják Dél-Koreában a kutyahús fogyasztást Történelmi bejelentés: végleg betiltják Dél-Koreában a kutyahús fogyasztást
Évente körülbelül egymillió kutya életét veszi el Dél-Koreában a kutyahúsevés ősi szokása. Ennek most vége lehet: az ország kormánya még idén benyújtja a tiltásra irányuló törvényjavaslatát.

Királyi kalapban pózolnak a mentett kutyák a 2024-es adománygyűjtő naptárhoz Királyi kalapban pózolnak a mentett kutyák a 2024-es adománygyűjtő naptárhoz
Kate Middleton kalapkészítője kreatív csodáival szeretne segíteni a menhelyi kutyákon.

A szeretet ereje – Elképesztő átalakuláson ment keresztül a húsfarmról mentett kutya A szeretet ereje – Elképesztő átalakuláson ment keresztül a húsfarmról mentett kutya
Az ember nem is hinné, micsoda élni akarás és szeretet rejlik Bonnie megtört lelkében. Szívmelengető videó!

Törvénnyel tiltanák Dél-Koreában a kutya- és macskahús fogyasztását Törvénnyel tiltanák Dél-Koreában a kutya- és macskahús fogyasztását
A dél-koreai kormánypárt pénteken a kutyák és macskák vágását és húsuk forgalmazását tiltó törvénytervezetet nyújtott be.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com Rehabportál Hírstart Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Szuka és kan kutyák közötti különbségek Hírek - Címlapon
Szuka és kan kutyák közötti különbségek
Rendőrkutya mentett meg három kidobott kölyökkutyát Hírek - Címlapon
Rendőrkutya mentett meg három kidobott kölyökkutyát