A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Betiltották a kutyahús-árusítást az egyik legnagyobb piacon Dél-Koreában

2017. március 18., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Óriási eredményt jelent az állatvédelemben az az egyezmény, mely az ország egyik legnagyobb kutyahúst is árusító piaca és a város önkormányzata között született. Talán végre megkezdődik a mészárlások, állatkínzások felszámolása!



Az egyezmény Seongham város polgármestere, Lee Jae-Myung és a Moran Market eladóit tömörítő szervezet között született. Ennek értelmében bezárják a kutyák millióinak haláláért felelős vágóhidakat - már a jövő hét folyamán elkezdhetik felszámolni azokat!

 

Seongham polgármestere Mahatma Gandhi híres mondását idézve jelentette ki: “Városunk felvállalta az úttörő szerepet a Dél-Koreáról kialakult kép átformálásának érdekében, mivel ‘egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik.’” - írja az ebpercek.hu a BBC-re hivatkozva.

 

A lépés hírét a Koreai Állatjóléti Szervezet örömmel üdvözölte, ugyanakkor rámutatott: rengeteg kérdés és bizonytalanság merülhet fel, például az, hogy mindenki be fogja-e tartani, be tudják-e tartatni az új határozatot.

 

A kutyák is érzik a fájdalmat - ez a felirat áll az állatvédő aktivista tábláján.
A kutyák is érzik a fájdalmat - ez a felirat áll az állatvédő aktivista tábláján. 
Fotó: bbc.com

 

Ezzel kapcsolatban a szervezet egyik szakembere, Jang In-Young a BBC-nek elmondta: “Továbbra is folyamatosan ellenőrizni fogjuk a piacon található kutyahús árusokat, hogy biztosan tudhassuk, valóban felhagynak a kutyák lemészárlásával, illetve a városvezetőségnek is nyomást kell gyakorolnia az ügyben, hogy végérvényesen befejeződjön a kutyahús értékesítése. Az utóbbi években csökkenő tendenciát mutat a kutyahús-fogyasztás mértéke, és ezzel párhuzamosan folyamatosan növekszik az állatokat kedvtelésből tartók száma.”

 

A Moran Market a dél-koreai kutyahús összkereskedelem körülbelül egyharmadáért felelős. Régóta célpontja az állatjogi csoportoknak, akik nemcsak a levágásra szánt állatok tartásának körülményeire panaszkodnak, hanem arra is, hogy a “kivégzések” rendszerint a nyilvánosság szeme előtt, gyakran a nyílt utcán zajlanak - írja az ebpercek.hu.

 

A helyes irányba megtett első lépések azonban remélhetőleg a kutyahús kereskedelem és ezzel együtt a borzalmas állatkínzások végének kezdetét is jelentik!

 

 

 

Forrás: ebpercek.hu
Indexkép forrás: iheartdogs.com
Cikk első megjelenése: 2016. december 14.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Történelmi bejelentés: végleg betiltják Dél-Koreában a kutyahús fogyasztást Történelmi bejelentés: végleg betiltják Dél-Koreában a kutyahús fogyasztást
Évente körülbelül egymillió kutya életét veszi el Dél-Koreában a kutyahúsevés ősi szokása. Ennek most vége lehet: az ország kormánya még idén benyújtja a tiltásra irányuló törvényjavaslatát.

Királyi kalapban pózolnak a mentett kutyák a 2024-es adománygyűjtő naptárhoz Királyi kalapban pózolnak a mentett kutyák a 2024-es adománygyűjtő naptárhoz
Kate Middleton kalapkészítője kreatív csodáival szeretne segíteni a menhelyi kutyákon.

A szeretet ereje – Elképesztő átalakuláson ment keresztül a húsfarmról mentett kutya A szeretet ereje – Elképesztő átalakuláson ment keresztül a húsfarmról mentett kutya
Az ember nem is hinné, micsoda élni akarás és szeretet rejlik Bonnie megtört lelkében. Szívmelengető videó!

Törvénnyel tiltanák Dél-Koreában a kutya- és macskahús fogyasztását Törvénnyel tiltanák Dél-Koreában a kutya- és macskahús fogyasztását
A dél-koreai kormánypárt pénteken a kutyák és macskák vágását és húsuk forgalmazását tiltó törvénytervezetet nyújtott be.

126 kutya menekült meg egy illegális vágóhídról Kínában 126 kutya menekült meg egy illegális vágóhídról Kínában
Újabb bajba jutott kutyák életét mentették meg az állatmentők, mindössze 10 nappal azután, hogy megállítottak egy konvojt, ami közel 400 kutyát szállított Yulinba az idei kutyahús fesztiválra.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. MOL Nyrt. Mondial Assistance GesmbH Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Szuka és kan kutyák közötti különbségek Hírek - Címlapon
Szuka és kan kutyák közötti különbségek
Rendőrkutya mentett meg három kidobott kölyökkutyát Hírek - Címlapon
Rendőrkutya mentett meg három kidobott kölyökkutyát