A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Betiltották a kutyahús-árusítást az egyik legnagyobb piacon Dél-Koreában

2017. március 18., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Óriási eredményt jelent az állatvédelemben az az egyezmény, mely az ország egyik legnagyobb kutyahúst is árusító piaca és a város önkormányzata között született. Talán végre megkezdődik a mészárlások, állatkínzások felszámolása!Az egyezmény Seongham város polgármestere, Lee Jae-Myung és a Moran Market eladóit tömörítő szervezet között született. Ennek értelmében bezárják a kutyák millióinak haláláért felelős vágóhidakat - már a jövő hét folyamán elkezdhetik felszámolni azokat!

 

Seongham polgármestere Mahatma Gandhi híres mondását idézve jelentette ki: “Városunk felvállalta az úttörő szerepet a Dél-Koreáról kialakult kép átformálásának érdekében, mivel ‘egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik.’” - írja az ebpercek.hu a BBC-re hivatkozva.

 

A lépés hírét a Koreai Állatjóléti Szervezet örömmel üdvözölte, ugyanakkor rámutatott: rengeteg kérdés és bizonytalanság merülhet fel, például az, hogy mindenki be fogja-e tartani, be tudják-e tartatni az új határozatot.

 

A kutyák is érzik a fájdalmat - ez a felirat áll az állatvédő aktivista tábláján.
A kutyák is érzik a fájdalmat - ez a felirat áll az állatvédő aktivista tábláján. 
Fotó: bbc.com

 

Ezzel kapcsolatban a szervezet egyik szakembere, Jang In-Young a BBC-nek elmondta: “Továbbra is folyamatosan ellenőrizni fogjuk a piacon található kutyahús árusokat, hogy biztosan tudhassuk, valóban felhagynak a kutyák lemészárlásával, illetve a városvezetőségnek is nyomást kell gyakorolnia az ügyben, hogy végérvényesen befejeződjön a kutyahús értékesítése. Az utóbbi években csökkenő tendenciát mutat a kutyahús-fogyasztás mértéke, és ezzel párhuzamosan folyamatosan növekszik az állatokat kedvtelésből tartók száma.”

 

A Moran Market a dél-koreai kutyahús összkereskedelem körülbelül egyharmadáért felelős. Régóta célpontja az állatjogi csoportoknak, akik nemcsak a levágásra szánt állatok tartásának körülményeire panaszkodnak, hanem arra is, hogy a “kivégzések” rendszerint a nyilvánosság szeme előtt, gyakran a nyílt utcán zajlanak - írja az ebpercek.hu.

 

A helyes irányba megtett első lépések azonban remélhetőleg a kutyahús kereskedelem és ezzel együtt a borzalmas állatkínzások végének kezdetét is jelentik!

 

 

 

Forrás: ebpercek.hu
Indexkép forrás: iheartdogs.com
Cikk első megjelenése: 2016. december 14.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Betilthatják a kutyahús-fogyasztást Dél-Koreában Betilthatják a kutyahús-fogyasztást Dél-Koreában
Egyre inkább csökken a kutyahús-fogyasztás népszerűsége az ázsiai országban. A fiatalabb generáció szinte teljesen elutasítja a szokást, emellett az állatvédelmi szervezetek részéről is folyamatosan erősödik a nyomás a kutyahús-fogyasztás betiltása érdekében.

196 kutyát mentettek meg egy kutyafarmról Dél-Koreában: egyre kisebb a kereslet a kutyahúsra 196 kutyát mentettek meg egy kutyafarmról Dél-Koreában: egyre kisebb a kereslet a kutyahúsra
Változnak az ételfogyasztási szokások Dél-Koreában: rohamosan csökken a kereslet a kutyahús iránt. Ennek következményeképp egyre több kutyafarm kerül bezárásra. Ezúttal közel 200 kutya szabadult ki egy farmról.

Fél siker Kambodzsában: egy tartományban betiltják a kutyahús fogyasztását Fél siker Kambodzsában: egy tartományban betiltják a kutyahús fogyasztását
Betiltják a kutyahús kereskedelmét a híres 12. századi templomegyüttesnek, Angkorvatnak otthont adó kambodzsai tartományban.

Három hónapig várta a hűséges kutya a kórháznál koronavírusban elhunyt gazdáját Három hónapig várta a hűséges kutya a kórháznál koronavírusban elhunyt gazdáját
A kórházi személyzet nem tudott mit kezdeni a kutyával, aki rendületlenül várta gazdija visszatértét: bármivel próbálkoztak, a kutya nem tágított.

Történelmet írt ez a kutya Dél-Koreában: ő az első állat, aki beléphet a parlamentbe Történelmet írt ez a kutya Dél-Koreában: ő az első állat, aki beléphet a parlamentbe
Ezidáig nem lehetett bevinni ételt, vagy potenciálisan kárt okozó dolgot a dél-koreai parlament üléstermébe. Utóbbiba az állatok is beletartoznak, még segítőkutya sem léphette át a küszöböt! Ez végre megváltozott, és bár a hírek szerint komoly viták előzték meg a döntést, végül mégis megengedték a frissen megválasztott látássérült képviselőnek, hogy vakvezető kutyáját magával vihesse az ülésterembe (is). Dél-Koreában ez nem magától értetődő: ott nem természetes, hogy vakvezető- vagy terápiás kutyával korlátlanul bárhova be lehessen menni…

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Mondial Assistance GesmbH EB OVO Közhasznú Egyesület Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Szuka és kan kutyák közötti különbségek Hírek - Címlapon
Szuka és kan kutyák közötti különbségek
Rendőrkutya mentett meg három kidobott kölyökkutyát Hírek - Címlapon
Rendőrkutya mentett meg három kidobott kölyökkutyát