A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Több mint harminc kutyát mentettek meg a Yulini kutyahús fesztiválról

2016. június 18., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Egyre nagyobb a tiltakozás nem csak világszerte, de Kínában is aYulini Kutyahús Fesztivál ellen. Több szervezet aktivistái folyamatosan dolgoznak azon, hogy minél több kutyát megmenekítsenek a kínhaláltól.



“Szörnyű belegondolni, hogy ezeket az állatokat agyonverték volna, ha nincs, aki elhozza őket.”

 

Harmincnégy kutyát, (kölyköket és felnőtteket) is mentettek a Human Society International (HSI) kínai aktivisták a Yulini kutyahús fesztiválról. Az eseményt évről évre megrendezik annak ellenére is, hogy egyre nagyobb ellenző-tábora van világszerte.

 

Ketrecekbe zsúfolták a kutyákat
Ketrecekbe zsúfolták a kutyákat
Fotó: Human Society International

 

A kutyák kis ketrecekben voltak összezsúfolva, mikor az aktivisták rájuk találtak. Sok kutya ápolt volt, nyakörv volt rajta:az ilyen esetekkel bizonyosodni látszik a feltételezés, miszerint sok kutyát lopnak el és szállítanak a fesztiválra - a HSI szerint Kína szerte egyre gyakoribb ez a bűncselekmény.

 

A megmentett kutyák menhelyre kerültek, ahol állatorvosi vizsgálaton, és ha szükséges, kezelésen esnek át, majd örökbefogadhatóak lesznek. Bár Kínában is sok menhely van, lesznek olyan kutyák, melyeket átszállítanak Amerikába és Angliába.

 

A kutyák menhelyre kerülnek, ahonnan örökbe lehet majd őket fogadni
A kutyák menhelyre kerülnek, ahonnan örökbe lehet majd őket fogadni
Fotó: Human Society International

 

A mentési műveletet a HSI kínai szakértője, Peter Li vezette. “Nehéz volt a mentés Yulinben, hiszen nagyon feszült a hangulat. De az aktivistáink elszántak voltak, így meg tudtuk menteni ezeket a kutyákat a hátborzongató jövőjüktől. Megkönnyebbülés, hogy legalább ők el tudták kerülni a vágóhidat, és hogy ketreceik legalább rövid időre üresen fognak állni”

 

“A kutyákon és macskákon látszott a rettegés. Főleg az idős kutyákon: látszott a szemükben a félelem. Csóváló farokkal és a kezünk nyalogatásával próbálták kifejezni hálájukat és örömüket a törődésért. Döbbenet arra gondolni, hogy ha mi nem segítünk rajtuk, agyonverték volna őket.”

 

Sok kutya ápolt volt, és nyakörv is volt rajtuk.
Sok kutya ápolt volt, és nyakörv is volt rajtuk. 
Fotó: Human Society International

 

Évente 10-15 ezer kutyát és macskát ölnek meg a kínai eseményen. A fesztivált Kína- és világszerte egyre többen ellenzik: rengeteg kegyetlenség kíséri, emellett semmilyen higiéniai szabály, előírás nincs betartva, így nem csak az állatokra, de az oda érkezőkre is veszélyes. A 2016-os fesztivál ellen nemzetközi petíció is indult, melyet több mint 11 millióan írtak alá. Kína elnökéhez is eljutott a milliók által aláírt kérvény, sokan azzal is érveltek nála, hogy ezzel a fesztivállal Kína hírnevét is erősen rombolják. Két évvel ezelőtt egyébként a kormányuk elhatárolódott a fesztiváltól, mondván az egészet magén üzletemberek szervezik, a kormánytól semmilyen támogatást nem kapnak az eseményhez.

Forrás: independent.co.uk
Indexkép forrás: independent.co.uk

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Történelmi bejelentés: végleg betiltják Dél-Koreában a kutyahús fogyasztást Történelmi bejelentés: végleg betiltják Dél-Koreában a kutyahús fogyasztást
Évente körülbelül egymillió kutya életét veszi el Dél-Koreában a kutyahúsevés ősi szokása. Ennek most vége lehet: az ország kormánya még idén benyújtja a tiltásra irányuló törvényjavaslatát.

Királyi kalapban pózolnak a mentett kutyák a 2024-es adománygyűjtő naptárhoz Királyi kalapban pózolnak a mentett kutyák a 2024-es adománygyűjtő naptárhoz
Kate Middleton kalapkészítője kreatív csodáival szeretne segíteni a menhelyi kutyákon.

A szeretet ereje – Elképesztő átalakuláson ment keresztül a húsfarmról mentett kutya A szeretet ereje – Elképesztő átalakuláson ment keresztül a húsfarmról mentett kutya
Az ember nem is hinné, micsoda élni akarás és szeretet rejlik Bonnie megtört lelkében. Szívmelengető videó!

Törvénnyel tiltanák Dél-Koreában a kutya- és macskahús fogyasztását Törvénnyel tiltanák Dél-Koreában a kutya- és macskahús fogyasztását
A dél-koreai kormánypárt pénteken a kutyák és macskák vágását és húsuk forgalmazását tiltó törvénytervezetet nyújtott be.

126 kutya menekült meg egy illegális vágóhídról Kínában 126 kutya menekült meg egy illegális vágóhídról Kínában
Újabb bajba jutott kutyák életét mentették meg az állatmentők, mindössze 10 nappal azután, hogy megállítottak egy konvojt, ami közel 400 kutyát szállított Yulinba az idei kutyahús fesztiválra.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Hírstart MTI Praktiker Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutya meleg - sérülések a forró betonon! Hírek - Címlapon
Kutya meleg - sérülések a forró betonon!
Kővel törte be a BMW ablakát, hogy megmentse a benne hagyott kiskutyát Hírek - Címlapon
Kővel törte be a BMW ablakát, hogy megmentse a benne hagyott kiskutyát