A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés

Több mint harminc kutyát mentettek meg a Yulini kutyahús fesztiválról

2016. június 18., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Egyre nagyobb a tiltakozás nem csak világszerte, de Kínában is aYulini Kutyahús Fesztivál ellen. Több szervezet aktivistái folyamatosan dolgoznak azon, hogy minél több kutyát megmenekítsenek a kínhaláltól.“Szörnyű belegondolni, hogy ezeket az állatokat agyonverték volna, ha nincs, aki elhozza őket.”

 

Harmincnégy kutyát, (kölyköket és felnőtteket) is mentettek a Human Society International (HSI) kínai aktivisták a Yulini kutyahús fesztiválról. Az eseményt évről évre megrendezik annak ellenére is, hogy egyre nagyobb ellenző-tábora van világszerte.

 

Ketrecekbe zsúfolták a kutyákat
Ketrecekbe zsúfolták a kutyákat
Fotó: Human Society International

 

A kutyák kis ketrecekben voltak összezsúfolva, mikor az aktivisták rájuk találtak. Sok kutya ápolt volt, nyakörv volt rajta:az ilyen esetekkel bizonyosodni látszik a feltételezés, miszerint sok kutyát lopnak el és szállítanak a fesztiválra - a HSI szerint Kína szerte egyre gyakoribb ez a bűncselekmény.

 

A megmentett kutyák menhelyre kerültek, ahol állatorvosi vizsgálaton, és ha szükséges, kezelésen esnek át, majd örökbefogadhatóak lesznek. Bár Kínában is sok menhely van, lesznek olyan kutyák, melyeket átszállítanak Amerikába és Angliába.

 

A kutyák menhelyre kerülnek, ahonnan örökbe lehet majd őket fogadni
A kutyák menhelyre kerülnek, ahonnan örökbe lehet majd őket fogadni
Fotó: Human Society International

 

A mentési műveletet a HSI kínai szakértője, Peter Li vezette. “Nehéz volt a mentés Yulinben, hiszen nagyon feszült a hangulat. De az aktivistáink elszántak voltak, így meg tudtuk menteni ezeket a kutyákat a hátborzongató jövőjüktől. Megkönnyebbülés, hogy legalább ők el tudták kerülni a vágóhidat, és hogy ketreceik legalább rövid időre üresen fognak állni”

 

“A kutyákon és macskákon látszott a rettegés. Főleg az idős kutyákon: látszott a szemükben a félelem. Csóváló farokkal és a kezünk nyalogatásával próbálták kifejezni hálájukat és örömüket a törődésért. Döbbenet arra gondolni, hogy ha mi nem segítünk rajtuk, agyonverték volna őket.”

 

Sok kutya ápolt volt, és nyakörv is volt rajtuk.
Sok kutya ápolt volt, és nyakörv is volt rajtuk. 
Fotó: Human Society International

 

Évente 10-15 ezer kutyát és macskát ölnek meg a kínai eseményen. A fesztivált Kína- és világszerte egyre többen ellenzik: rengeteg kegyetlenség kíséri, emellett semmilyen higiéniai szabály, előírás nincs betartva, így nem csak az állatokra, de az oda érkezőkre is veszélyes. A 2016-os fesztivál ellen nemzetközi petíció is indult, melyet több mint 11 millióan írtak alá. Kína elnökéhez is eljutott a milliók által aláírt kérvény, sokan azzal is érveltek nála, hogy ezzel a fesztivállal Kína hírnevét is erősen rombolják. Két évvel ezelőtt egyébként a kormányuk elhatárolódott a fesztiváltól, mondván az egészet magén üzletemberek szervezik, a kormánytól semmilyen támogatást nem kapnak az eseményhez.

Forrás: independent.co.uk
Indexkép forrás: independent.co.uk

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Végre Kínában is lekerülhetnek a kutyák a haszonállatok listájáról Végre Kínában is lekerülhetnek a kutyák a haszonállatok listájáról
Ami azt is jelentené, hogy nem lehet majd a húsukért tartani őket. Nagy lépés lehet a javaslat elfogadása az állatvédelem terén az országban.

Betiltják a kutya- és macskahús fogyasztását a dél-kínai Sencsenben Betiltják a kutya- és macskahús fogyasztását a dél-kínai Sencsenben
Betiltják a kutya- és macskahús fogyasztását a dél-kínai Sencsenben, miután az új koronavírus megjelenését követően a kínai kormányzat a vadhúsok fogyasztására és kereskedelmére is tilalmat vezetett be.

Végleg betilthatják a kutyahúsevést egy kínai városban Végleg betilthatják a kutyahúsevést egy kínai városban
Első olyan kínai város lehet Sencsen, ahol teljes tiltás alá esik a kutya- és macskahús fogyasztása. Az állatvédő szervezetek abban bíznak, hogy a jó példát több város is követheti majd.

Az állatok is bajban vannak Vuhanban - több tízezer kedvenc maradhatott magára a lezárások miatt Az állatok is bajban vannak Vuhanban - több tízezer kedvenc maradhatott magára a lezárások miatt
A holdújév előtt rengetegen keltek útra Vuhanból, a lezárás miatt azonban sokan nem tudtak hazatérni. A városon kívül rekedtek nagy részének azonban van valamilyen házi kedvence, akikről most nincs aki gondoskodjon…

Dél-Koreáig utazott egy brit nő, hogy megmentsen egy mozgássérült kutyát a húspiac elől Dél-Koreáig utazott egy brit nő, hogy megmentsen egy mozgássérült kutyát a húspiac elől
Az emberek világa a végleteké - nagyszerűen bizonyítja ezt Jindol története. A kutya megismerhette az emberi gonoszság legjavát, ugyanakkor az önzetlen szeretet és békés otthon fogalmát is.

Rendőrkutya-klónokat alkalmazna Kína Rendőrkutya-klónokat alkalmazna Kína
Tökéletesen egyforma, szuperképességű rendőrkutyák… Jön a klónok támadása?

Kukur Tihar - fesztivál a kutyák tiszteletére Kukur Tihar - fesztivál a kutyák tiszteletére
A sokat hallott kínai, negatív történésekkel teli kutyafesztivál nem a jó híréről ismeretes. Ezzel szemben létezik egy olyan esemény, ami az ebeket isteníti, felmagasztalja, és csupa jóval szolgálja ki. Ez a Kukur Tihar Fesztivál.

Chi Chi, az amputált mancsú kutya nyerte az idei Hero Dog díjat Chi Chi, az amputált mancsú kutya nyerte az idei Hero Dog díjat
Az élet rengeteg megpróbáltatást állított a bájos golden retriever elé, most ő lett a jól megérdemelt, „American Hero Dog” cím birtokosa.

Nemzeti Kutya Nap Nemzeti Kutya Nap
Az Egyesült Államokban ma ünneplik a Nemzeti Kutya Napot. Az eseményt Colleen Paige, kisállat- és családi életmódszakértő, állatjóléti jogász, a Nemzeti Kölyökkutya Nap, Nemzeti Keverékkutya Nap és Nemzeti Macska Nap megálmodója hívta életre 2004. augusztus 26-án.

“Hogyan fejlődhetünk így a jó irányba?” - Egy állatvédelemre és felelős állattartásra fókuszáló rendezvény margójára “Hogyan fejlődhetünk így a jó irányba?” - Egy állatvédelemre és felelős állattartásra fókuszáló rendezvény margójára
Állatvédelem. Felelős állattartás. Két terület, ahol bizony még rengeteget kell fejlődnünk. Jó irányba haladunk, de nagyon messze van még az út vége. A tapasztalatok azt mutatják, hogy nagyon lassan járunk az úton. Egyet előre, kettőt hátra… Mi lehet ennek az oka?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 Beagle Club Online Irodakutya.com AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Kutya meleg - sérülések a forró betonon! Hírek - Címlapon
Kutya meleg - sérülések a forró betonon!
Kővel törte be a BMW ablakát, hogy megmentse a benne hagyott kiskutyát Hírek - Címlapon
Kővel törte be a BMW ablakát, hogy megmentse a benne hagyott kiskutyát