A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kővel törte be a BMW ablakát, hogy megmentse a benne hagyott kiskutyát

2016. június 17., 12:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Egészség




A tűző napon hagyott autó pillanatok alatt felforrósodik. A benne hagyott kisállatok szinte halálra vannak ítélve: a nyári melegben akár fél óra is elegendő lehet a tragédiához.



Az Ontario állam beli Grand Bend strandján egy kiskutyának nagy szerencséje volt: ha nem jár arra egy kanadai úriember, valószínű, hogy nem éri meg az estét. A 30 fokot meghaladó hőségben egy pár ugyanis a fekete autójukban hagyta a kutyát a strand mellett. (Nem tudni, merre jártak, talán ők elmentek hűsölni a vízpartra…?)

 

A kutya megmentőjét Will Costa, aki épp egy közeli rendezvényen vett részt, tudta megörökíteni. A kutyusnak igen nagy szerencséjére volt, hogy a hős férfi pont arra járt. A rendezvény hangosbemondójában kérték meg a gazdákat, hogy menjenek a kutyáért, még mielőtt baj lesz. “Megdöbbentem. Nagyon meleg volt, nem akartam elhinni, hogy valakik képesek voltak a kutyájukat a kocsiban hagyni.” - mondta Costa, aki el is sietett megnézni, mi van a kutyával (a gazdákkal ellentétben…)

 

Nagy szerencséje volt a kutyának!
Nagy szerencséje volt a kutyának!

 

A parkolóba érve látta, hogy már többen is aggódva figyelik a kutya sorsát. Costa elmondása alapján egy férfi (a kutyus megmentője) gyorsan felismerte a helyzet súlyosságát, és saját kezébe vette az irányítást. A parkolóban talált egy nagy követ, azzal törte be az autó ablakát, így ki tudták venni a szenvedő kutyát. “Még hosszú 50 percbe telt, míg a tulajdonosok visszaértek. Ennyi idő elég lett volna ahhoz, megtörténjen a tragédia” - mondta Will Costa a CTV Newsnak. A kutyának gyorsan adtak vizet, közben kihívták a rendőrséget is. A tulajdonos huszonéves párt már a rendőrség fogadta a helyszínen.

 

A mentésről készült felvétel az alábbi videón tekinthető meg (a reklám után): 

 

 

 

 

Sajnos még mindig nagyon sok a felelőtlen gazda, akik nem gondolnak bele, milyen veszélynek teszik ki kedvencüket azzal, hogy a napon hagyott autóba zárják őket. Hiába van tele a média és a közösségi oldalak a figyelmeztetésekkel, sokan mintha nem akarnák meglátni, meghallani, megérteni a veszélyt.

 

Ha a napon hagyott autóba zárt kutyát látsz, ne menj el mellette! Az alábbi linken olvasható cikkünkből megtudhatod, hogyan segíthetsz neki: 

 

 

 

 

 

 

Forrás: london.ctvnews.ca

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham? Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham?
Egy kellemetlen, ijesztő élmény bizonyos emberek, tárgyak, állatok vagy helyzetek kapcsán szorongást válthat ki a kutyában. De mikor lép át a szorongás pánikba? Mit kell tudnunk az állapotról?

Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben
A megfelelő felszerelés birtokában kedvencünk is biztonságban utazhat velünk.

6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez 6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez
A kutyamancs, e bámulatos szerkezet akkor működik a legjobban, ha erős és egészséges. Ám elég egy apró sérülés és hetekig is eltarthat a gyógyulás. A következő tippek nemcsak a probléma felismerésében, hanem annak megelőzésében is segíthetnek.

Kutyával autóban, biztonságban Kutyával autóban, biztonságban
Egyre népszerűbbek a kutyás utazások, egy nemrégiben készült felmérés szerint a gazdik 80 százaléka viszi a kutyáját autóval, jellemzően inkább rövid utakra. Nagy kérdés azonban, hogy milyen biztonságos szállítási megoldást érdemes ilyenkor választani.

Szén-monoxid mérgezés kutyáknál – Tünetek és teendők Szén-monoxid mérgezés kutyáknál – Tünetek és teendők
A színtelen, szagtalan gáz belélegzése életveszélyes állapotot idézhet elő nemcsak nálunk, de kedvenceinknél is. De azt vajon tudjuk-e, milyen berendezési és használati tárgyakból, milyen helyzetekből adódhat probléma? Mire figyeljünk, és hogyan segítsünk kutyánknak mérgezés esetén?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta EB OVO Közhasznú Egyesület JULIUS-K9 Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Több mint harminc kutyát mentettek meg a Yulini kutyahús fesztiválról Hírek - Címlapon
Több mint harminc kutyát mentettek meg a Yulini kutyahús fesztiválról
Kutyás birkaterelés Budapest belvárosában? Hírek - Címlapon
Kutyás birkaterelés Budapest belvárosában?