A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Ismét gyilkoltak a yulin-i kutyahús fesztiválon

Vigyázat, felkavaró képsorok, és történetek!


2015. június 25., 04:00


Szerző: B.Zsófi


Kategória: Állatvédelem




Kínában 2000 éves hagyomány a kutyahús fogyasztása, a fesztivál azonban csak az 1990-es évektől kerül megrendezésre. Bár a dél-kínai Yulin város vezetői elhatárolódtak az eseménytől, nem tiltották be azt. Ez hazai és nemzetközi ellentéteket vált ki.



Idén is, mint ahogy minden évben, több mint tízezer kutyát gyilkoltak le a nyári napforduló ünnepére. Aktivisták szerint ezeket az ebeket összelopkodják az ország különböző területeiről, és brutális módon legyilkolják. A mészárosok azt állítják, hogy akkor igazán finom a kutyahús, ha a levágásuk előtt jól megverik a négylábúakat, ugyanis a felszabaduló adrenalin különleges ízt ad nekik. Egyesek élve nyúzzák meg a négylábúakat, ezzel különös „élvezeteket” nyújtva önmaguknak és a nézelődőknek is. Borzasztó még elképzelni is, hogy az ember legjobb barátját kiporciózva szolgálják fel. (Forrás: www.change.org)

 

Néhány állatvédő aktivista a borzalmak hallatán összetűzésbe került az esemény támogatóival, melynek közelharc lett a vége.

 

Képek nélkül szinte elképzelhetetlen, hogy létezik ilyen borzalom
Képek nélkül szinte elképzelhetetlen, hogy létezik ilyen borzalom
Forrás: www.scmp.com

 

A fesztivál a hús megízleléséről szól, különböző elkészítési módokban.  Az élvezetek halmozása érdekében vásárolható párolt hús, licsi, és magas alkoholtartalmú italok is. A rendezvény támogatottsága növeli a kóbor, és kedvenc állatok elrablását, valamint az illegális szaporító telepek számát. Ez bűncselekménynek számít mind állatvédelmi, mind élelmiszer-biztonsági szempontból.

 

A szervezők a 2000 éves hagyományra hivatkoznak, és nem engednek a tiltakozóknak. Úgy vélik, hogy az amerikaiak sem fognak lemondani a steak fogyasztásáról azért, mert egyeseknek ez nem tetszik. A mészárosok még örülnek is az állatvédőknek, hiszen azok akár 1000 dollárt is kifizetnek néhány ebért. Ezt igyekszenek maximálisan a hasznukra fordítani, akár manipulációval, vagy zsarolással is.

 

A szaporítók húzzák a legnagyobb hasznot
A szaporítók húzzák a legnagyobb hasznot
Forrás: http://static.boredpanda.com/

 

Yang Xiaoyung az esemény hőse, aki idejét és pénzét nem sajnálva 100 kutyát megmentett a pokolból. A hölgy 2414 kilométert utazott a fesztiválra, azért, hogy néhány ebnek jobb körülményeket, és hosszabb életet biztosítson menhelyén, ahol körülbelül 1500 kutya és 200 macska helyezhető el. Még nem tudja, hol talál helyet a rengeteg újoncnak, de boldog, hiszen új, kutyához méltó életet kezdhetnek. (forrás: neon.hu)

 

Reméljük egyszer vége lesz a mészárlásnak, és győznek az állatvédők! Már az is fejlődést hozna, ha ésszerű keretek közé szorítanák ezt a fajta húsfogyasztást.

 

Emlékezzünk meg együtt az elhunyt kutyusokról!

 

Ezzel a képpel emlékezzünk együtt, és szolídarítsunk az állatvédőkkel!
Ezzel a képpel emlékezzünk együtt, és szolídarítsunk az állatvédőkkel!
Forrás: http://24.media.tumblr.com/

 

Az alábbi linkeken található képek nagyon megrázóak, mégis úgy gondolom szükségesek ahhoz, hogy teljes képet kapjunk arról, ami ott folyik. Megtekintésük szigorúan csak saját felelősségre történhet, és 18 éven aluliaknak nem ajánlott! 

 

 

A kutyahús témát korábbi cikkünkben bővebben kifejtettük.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Forrás: http://fullank.com/
Indexkép forrás: lifewithdogs.tv

Témába vág

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.

Történelmi bejelentés: végleg betiltják Dél-Koreában a kutyahús fogyasztást Történelmi bejelentés: végleg betiltják Dél-Koreában a kutyahús fogyasztást
Évente körülbelül egymillió kutya életét veszi el Dél-Koreában a kutyahúsevés ősi szokása. Ennek most vége lehet: az ország kormánya még idén benyújtja a tiltásra irányuló törvényjavaslatát.

Királyi kalapban pózolnak a mentett kutyák a 2024-es adománygyűjtő naptárhoz Királyi kalapban pózolnak a mentett kutyák a 2024-es adománygyűjtő naptárhoz
Kate Middleton kalapkészítője kreatív csodáival szeretne segíteni a menhelyi kutyákon.

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

A szeretet ereje – Elképesztő átalakuláson ment keresztül a húsfarmról mentett kutya A szeretet ereje – Elképesztő átalakuláson ment keresztül a húsfarmról mentett kutya
Az ember nem is hinné, micsoda élni akarás és szeretet rejlik Bonnie megtört lelkében. Szívmelengető videó!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta Brimo partysátor EB OVO Közhasznú Egyesület Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Elnézést, csak meleg van… Hírek - Címlapon
Elnézést, csak meleg van…
Itt a világ legidősebb kutyamúmiája! Hírek - Címlapon
Itt a világ legidősebb kutyamúmiája!