A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Elnézést, csak meleg van…

2015. június 26., 13:00


Szerző: Horváth Nikoletta


Kategória: Könnyű




Sokan furcsállják, hogy amikor Lilivel a városban közlekedem csak ritkán, bizonyos esetekben állok meg hosszabb időre beszélgetni. Igaz a szemfülesek észrevehették, hogy mindez csak nyáron van így… Nos igen, elnézést, de a forróság nem jó barát!



A hőség önmagában nehezen tolerálható. Míg a hideg ellen jó kis téli bundát növesztenek az ebek, addig a nyári hónapokban csak egy bizonyos szintig tudnak levedleni, utána pedig marad a lihegés, és az utcák árnyékos felei.

 

Lili önmagától kiválasztja a legárnyasabb útvonalat, régóta nem kell figyelnem, hogy honnan süt a nap. Ám vannak szituációk, amikor egész egyszerűen nincs menekvés a forrón simogató sugarak elől. A vakvezető hám önmagában melegíti hű társamat, de nem ez a legfőbb, vagy épp "főlőbb" probléma.

 

A beton a legnagyobb ellenségünk!

 

Érdemes egy meleg napon kezünkkel megérinteni városunk burkolatát… Forróságot fogunk tapintani, nem is akármilyet: húsba égetően kellemetlent. Mi könnyedén vagyunk, elengedjük a flasztert, leporoljuk a kezünket, s már megyünk is tovább, az élményt elfelejtve. De a kutyák, köztük Lili is bizony szenvednek. A mancsukat teljes erővel égeti az aszfalt. Így nem elég, hogy felülről is éri őket a nap, alulról is csak meleget kapnak. A lihegés ilyenkor ezerrel pörög, ahogy csahosunk hűteni akarja magát.

 

Kirándulás Lilivel
Kirándulás Lilivel

 

Emiatt van az, hogy sohasem állok le trécselni, ha lábunk alatt betont érzek. Csöröghet a telefon, leszólíthatnak – kedvesen intek, aztán szedem a lábam tovább. Ha a közelben rendelkezésünkre áll némi füves placc, akkor Lilit odaengedem, de amennyiben a beton dzsungel szívében poroszkálunk nem kötünk ki, egy percre sem…. Ez a leg-„mancsbarátabb” technika, amit egy jó gazda tehet, s talán e cikk elolvasása után, a barátkozó emberek sem sértődnek meg.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 


Indexkép forrás: Lovagi Milán

Témába vág

6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez 6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez
A kutyamancs, e bámulatos szerkezet akkor működik a legjobban, ha erős és egészséges. Ám elég egy apró sérülés és hetekig is eltarthat a gyógyulás. A következő tippek nemcsak a probléma felismerésében, hanem annak megelőzésében is segíthetnek.

Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene? Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene?
A szomjúság és a kiszáradás közötti különbség szembetűnő, ám nem minden dehidratált kutya mutatja előbbi jeleit. Fontos tudnunk róla, mert rövid idő alatt életveszélyes állapotot okozhat.

Miért remeg a kutyám? Miért remeg a kutyám?
A remegésnek számos kiváltó oka lehet, külső tényezőktől kezdve betegségeken át egészen az érzelmi hatásokig. Mire figyeljünk és hogyan segítsünk kedvencünknek?

Még gazdija se tudta kiszedni a kutyát a szökőkútból, annyira élvezte a pancsolást Még gazdija se tudta kiszedni a kutyát a szökőkútból, annyira élvezte a pancsolást
Rettentően jól szórakozott, esze ágában sem volt kijönni a vízből!

Légkondicionálás, klíma, hűvös levegő otthon – Hogyan hat a kutyákra? Légkondicionálás, klíma, hűvös levegő otthon – Hogyan hat a kutyákra?
Tikkasztó hőség, az elviselhetőség határát súroló hőmérsékletek… Mi sem könnyebb, mint bekapcsolni a klímát. Mire kell figyelnünk, hogy kedvencünk is jól érezze magát?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Praktiker Beagle Club Online Rehabportál AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Félreértik egymás jelzéseit a kutyák és a kisgyerekek Hírek - Címlapon
Félreértik egymás jelzéseit a kutyák és a kisgyerekek
Ismét gyilkoltak a yulin-i kutyahús fesztiválon Hírek - Címlapon
Ismét gyilkoltak a yulin-i kutyahús fesztiválon