A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyahús-kereskedőtől mentett kutyát fogadott örökbe Dél-Korea miniszterelnöke

2017. augusztus 02., 12:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Egy árva kiskutya végre szerető otthonra talált - új gazdija pedig nem más, mint a dél-koreai miniszter!Tory, a kiskutyus nagyon szerencsés: az állatvédőknek sikerült megmenekíteni őt egy kutyahús-kereskedő karmai közül, ez év júliusában pedig végre szerető gazdira is lelt. A kutyahús ipar egykori áldozata most már büszke jelképévé vált az állatvédelemnek. Üzenete, hogy mindig van remény egy jobb életre, gazdija által még több emberhez eljuthat, hiszen ő nem más, mint Dél-Korea nemrég megválasztott miniszterelnöke, Moon Jae-In.

 

A dél-koreai elnök a CARE nevű szervezettől fogadta örökbe a mentett kutyust
A dél-koreai elnök a CARE nevű szervezettől fogadta örökbe a mentett kutyust

 

A 4 éves kis keveréket a CARE nevű szervezet mentette meg egy kutyahúsfarmról két évvel ezelőtt. A kedves kiskutyát azonban nem sikerült örökbe adniuk, ennek oka talán a fekete bundája - sajnos máig előítélettel állnak az emberek a fekete, vagy sötét színű kutyákhoz. Júliusban azonban rámosolygott a szerencse Toryra: nem csak gazdisodott, de ő lett az ország “első kutyája” - ráadásul előtte még soha nem volt mentett, keverék kutyus ezen a “poszton”!  Tory nem lesz magányos ezen a fontos hivatalon: az otthonát a 10 éves pungsan kutyával, Maruval, és a szintén mentett cicával, Jjing-jjing-el fogja megosztani.

 

Kényelmes, de ami még fontosabb: biztonságos és szeretetteljes otthon vár Toryra
Kényelmes, de ami még fontosabb: biztonságos és szeretetteljes otthon vár Toryra

 

Sajnos Dél-Koreában nagyon kiszolgáltatott helyzetben vannak az állatok, az állatvédelem nem kap megfelelő figyelmet. Évente többszázezer állat esik áldozatul az erőszaknak, állatkínzásnak. Az új elnök azonban változásokat ígér: kampányokat az állatvédelem megerősítéséért, új kennelek, futtatók építését az állatok számára. Mindezek mellett hatalmas jelentőséggel bír Tory örökbefogadása, hiszen ezzel az ország vezetője mutat példát, helyez hangsúlyt az örökbefogadás fontosságára. Az állatvédők azt is remélik, hogy az elnök lépéseket tesz a kutyahús-kereskedelem teljes felszámolására (bár erre ígéretet még nem tett). Ennek sürgetésére az egész világon kampányolnak az állatvédők, állatbarátok, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni.

 

Először lesz keverék kutya Dél-Korea első kutyája
Először lesz keverék kutya Dél-Korea első kutyája

 

Forrás: thedodo.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár
10 perc séta után viszont éppen olyan látványt nyújtottak, ahogy a parkban bandukoltak együtt, mint "két öreg lélek, akik már nagyon régóta ismerik egymást”.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 EB OVO Közhasznú Egyesület Mondial Assistance GesmbH Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Egy napra bezár augusztusban a Fonyódi Kutyabarát Fürdőhely Hírek - Címlapon
Egy napra bezár augusztusban a Fonyódi Kutyabarát Fürdőhely
Hőségriadó! Vigyázzunk kedvenceinkre is! Hírek - Címlapon
Hőségriadó! Vigyázzunk kedvenceinkre is!