A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Eutanázia - elutasítva!

Megálljt parancsoltak az idő előtti altatásnak


2015. május 07., 04:00


Szerző: B.Zsófi


Kategória: Állatvédelem
A kutyák hivatalos mészárlásának eltörlésére került sor Madridban. Ez hatalmas előrelépés mind a főváros, mind Spanyolország állatvédelmét tekintve. Reméljük ez változást jelent egész Európára nézve, és többen példát vesznek róluk!Az eutanázia szótári jelentése gyógyíthatatlan és szörnyű fájdalmaktól gyötört beteg halálba segítése a szenvedés elkerülésének céljából - ennek ellenére a sintértelepi, és menhelyi gyilkolásra is ezt a kifejezést használják. Azoknak az állatoknak a halálára, akiket erejük teljében, akár 1-2 éves korukban fognak be az utcán. Semmi gond nincs velük, csak épp feketék, nagy testűek, vagy kócos az ábrázatuk, így nem kellenek senkinek. A sintértelepeken természetesen csak két hétig tudják “tárolni” őket, mert kell a hely az újaknak. A menhelyek tele vannak, általában egyszerre csak egy-két ebet tudnak kimenekíteni a sintérek karmai közül.

 

eutanázia
Fogságban
Forrás: http://www.thebluedotpost.com/

 

Mindenképpen borzasztó az efféle célból történő altatás. A kutyáknak alig adatik meg az esély, hogy gazdira leljenek, vagy csodálatos természetükkel elbűvöljék a gondozókat. Kapnak néhány napot, akár hetet is, aztán vége… Pedig lehet, hogy másnap jött volna az álomgazdi, aki beleszeret, hazaviszi, tanítgatja, és legfőképpen boldog életet biztosít neki.

 

Az ilyen esetek elkerülése végett született meg a döntés Madridban, miszerint 2015. március 12. óta tilos a kóbor állatok lemészárlása. Ez történelmi esemény a főváros életében, és válasz a lakosság sokáig hasztalan kérésére. 19 év folyamatos küzdelem után született meg végül a törvény, ami a spanyol fővárost és agglomerációját “gyilkolás-mentes” területté nyilvánította. Az El Refugio - egy spanyol állatvédő szervezet - korábbi nyilatkozatában azt állította, hogy soha nem fogják feladni a harcot, amíg célba nem érnek. Most már ünnepelhetnek, megcsinálták!

 

A szervezet megköszönte az összes helyinek, egyesületi tagnak, és támogatónak, hogy aláírták a petíciójukat. A győzelem után ünnepséget szerveztek "La Muerte, Ha Muerto" (“A Halál Az Halál”) szlogennel Madrid utcáin.

 

eutanázia
Ünnep Madridban
Forrás: http://wamiz.co.uk/


Magyarországon a menhelyeken már nem altatnak, de sajnos az árva kutyáknak körülbelül a fele így is a végső ítéletre vár a gyepmesteri telepeken. Ezért lenne jó, ha csökkenne a felelőtlen szaporítás mértéke (jelen esetben ez arra is értendő, aki csak lehoz egy almot, mert “kell a szukának”, “cukik a kicsik”, vagy “továbbvinné az állítólagos vérvonalat”), és végre a felelős állattartás irányába terelődne kis hazánk. Sokat kell még harcolnunk, hogy mi is célba érjünk, de fő az eltökéltség és a remény!

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Forrás: http://www.dogheirs.com/
Indexkép forrás: http://i.huffpost.com/

Témába vág

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették
Szívmelengető videón, ahogy újra mosolyognak a katasztrófát megélt kutyusok.

Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel.

Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon! Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon!
Negyedik alkalommal szervezi meg a Mancs a bajban! akciót a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A 2024. május 11-12-én, szombaton és vasárnap zajló adománygyűjtés során állatvédő szervezetek közreműködésével az INTERSPAR hipermarketekben száraztápot, konzervet, szalámit, tasakos nedves eledelt, jutalomfalatot, állatfelszereléseket és tisztító szereket gyűjtenek menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására.

Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére
Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a mai napon megjelent az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek szóló 500 millió forintos keretösszegű pályázat kiírása.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Rehabportál AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A Rex Alapítvány is várja az 1%-okat! Hírek - Címlapon
A Rex Alapítvány is várja az 1%-okat!
Bevetésen a chipleolvasós éttermek! Hírek - Címlapon
Bevetésen a chipleolvasós éttermek!