A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Eutanázia - elutasítva!

Megálljt parancsoltak az idő előtti altatásnak


2015. május 07., 04:00


Szerző: B.Zsófi


Kategória: Állatvédelem




A kutyák hivatalos mészárlásának eltörlésére került sor Madridban. Ez hatalmas előrelépés mind a főváros, mind Spanyolország állatvédelmét tekintve. Reméljük ez változást jelent egész Európára nézve, és többen példát vesznek róluk!



Az eutanázia szótári jelentése gyógyíthatatlan és szörnyű fájdalmaktól gyötört beteg halálba segítése a szenvedés elkerülésének céljából - ennek ellenére a sintértelepi, és menhelyi gyilkolásra is ezt a kifejezést használják. Azoknak az állatoknak a halálára, akiket erejük teljében, akár 1-2 éves korukban fognak be az utcán. Semmi gond nincs velük, csak épp feketék, nagy testűek, vagy kócos az ábrázatuk, így nem kellenek senkinek. A sintértelepeken természetesen csak két hétig tudják “tárolni” őket, mert kell a hely az újaknak. A menhelyek tele vannak, általában egyszerre csak egy-két ebet tudnak kimenekíteni a sintérek karmai közül.

 

eutanázia
Fogságban
Forrás: http://www.thebluedotpost.com/

 

Mindenképpen borzasztó az efféle célból történő altatás. A kutyáknak alig adatik meg az esély, hogy gazdira leljenek, vagy csodálatos természetükkel elbűvöljék a gondozókat. Kapnak néhány napot, akár hetet is, aztán vége… Pedig lehet, hogy másnap jött volna az álomgazdi, aki beleszeret, hazaviszi, tanítgatja, és legfőképpen boldog életet biztosít neki.

 

Az ilyen esetek elkerülése végett született meg a döntés Madridban, miszerint 2015. március 12. óta tilos a kóbor állatok lemészárlása. Ez történelmi esemény a főváros életében, és válasz a lakosság sokáig hasztalan kérésére. 19 év folyamatos küzdelem után született meg végül a törvény, ami a spanyol fővárost és agglomerációját “gyilkolás-mentes” területté nyilvánította. Az El Refugio - egy spanyol állatvédő szervezet - korábbi nyilatkozatában azt állította, hogy soha nem fogják feladni a harcot, amíg célba nem érnek. Most már ünnepelhetnek, megcsinálták!

 

A szervezet megköszönte az összes helyinek, egyesületi tagnak, és támogatónak, hogy aláírták a petíciójukat. A győzelem után ünnepséget szerveztek "La Muerte, Ha Muerto" (“A Halál Az Halál”) szlogennel Madrid utcáin.

 

eutanázia
Ünnep Madridban
Forrás: http://wamiz.co.uk/


Magyarországon a menhelyeken már nem altatnak, de sajnos az árva kutyáknak körülbelül a fele így is a végső ítéletre vár a gyepmesteri telepeken. Ezért lenne jó, ha csökkenne a felelőtlen szaporítás mértéke (jelen esetben ez arra is értendő, aki csak lehoz egy almot, mert “kell a szukának”, “cukik a kicsik”, vagy “továbbvinné az állítólagos vérvonalat”), és végre a felelős állattartás irányába terelődne kis hazánk. Sokat kell még harcolnunk, hogy mi is célba érjünk, de fő az eltökéltség és a remény!

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Forrás: http://www.dogheirs.com/
Indexkép forrás: http://i.huffpost.com/

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol
Folyamatosan zajlik 2024-ben is a menhelyeken élő cicák és kutyák támogatása a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány együttműködése keretében. A kezdeményezéssel tavaly többek között 32 ezer kilogramm száraztáp és több mint 45 ezer darab konzerv gyűlt össze számukra.

Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett! Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett!
Több társával együtt mentették ki az állatvédők a földi pokolból a sokat szenvedett kutyust – a szakértő kezeknek, a gondoskodásnak hála azonban teljesen felépült. Azóta szerető gazdikra is talált, mi több, igazi reklámarc lett a bájos négylábú! Szívmelengető történet!

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Ebugatta Hírstart MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A Rex Alapítvány is várja az 1%-okat! Hírek - Címlapon
A Rex Alapítvány is várja az 1%-okat!
Bevetésen a chipleolvasós éttermek! Hírek - Címlapon
Bevetésen a chipleolvasós éttermek!