A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Bevetésen a chipleolvasós éttermek!

A Vigyél Haza Alapítvány kezdeményezése


2015. május 04., 04:00


Szerző: RSM


Kategória: Közérdekű




Kié lehet ez a kóbor kutya? Honnan jött? Hogy találjuk meg a gazdáját? Pár éve még ezekkel a kérdésekkel találkoztunk, amikor egy bóklászó állat került a látóterünkbe. A chipek behelyezésével lényegesen egyszerűbbé vált a gazda megtalálása, de csak akkor, ha sikerült felhajtani egy leolvasót.



A családunk vonzza a segítségre szoruló állatokat, embereket, és sokszor mi is kerülünk fura helyzetbe. Pötyink, még fiatal és látó korában előszeretettel lépet meg, amint a kapu kinyílt. Egyszer meg se találtuk... Még közösségi oldal sem volt, így a helyi rádión keresztül próbáltuk előkeríteni. Végül a sintérnél találtunk rá. A strandra tévedt be Pötyke, és onnét hívták a rendkívül kedves embert, aki ötezer forint csúszópénzt kért a kutyáért cserébe. Drága séta volt ez!

2013. januárjában a gyerekek hívtak fel, hogy egy kutya a nyomukba szegődött, menjek, mert hozzák haza... Anya persze találékony volt, chip leolvasót nem sikerült gyorsan kerítenünk, így jött a fotó és a közösségi oldal előnyös tulajdonságait kihasználva délutánra meglett a gazdi. Aznap ez a labrador hazament, majd pár óra múlva megérkezett életünkbe "átmenetileg" Marci. :) 

 

A saját példámmal szerettem volna elmondani, mennyire jó az, ha elérhető távolságban van egy chipleolvasó, mert egy csomó felesleges körtől megkíméli mind a kutyát, mind a befogadót. Régen, szerintem pont amiatt nem mertek az emberek talált ebet összeszedni, mert féltek attól, hogyan szabadulnak meg a nem várt portékától. Ha nem került elő a gazda, akkor sok esetben a nyakán maradt a hívatlan vendég.

 

A beültetés ma már kötelező
A beültetés ma már kötelező
Fotó: http://drdvmd.com/

 

A Vigyél Haza Alapítvány a fővárosi kóbor kutyák mielőbbi hazajutását szorgalmazza. Ezért kereste fel a kutyabarát kávéházakat, és kezdeményezte chipleolvasók elhelyezését náluk. A vállalkozó szellemű éttermek korábban is fogadták a kutyásokat, most viszont lehetőséget adnak arra, hogy kóbor kutyákat bevíve leolvassák chipjüket. A gazda előkerülését az Alapítvány önkéntes állatorvosa segíti. Amennyiben nem találják meg a tulajdonost, állatmentő szervezethez fordulnak. 

 

Eddig csak korlátozott helyeken olvasták le a chipet
Eddig csak korlátozott helyeken olvasták le a chipet
Fotó: http://upload.wikimedia.org/

 

Az akcióban részt vevő éttermek egyedi matricát kaptak, ezzel jelezve, hogy ide be lehet vinni a kóborló állatot. A leolvasó berendezést és a gyors internetkapcsolatot az LG és a Telenor segíti. 

 

Május végéig 25 éttermbe kerül szerkezet. Jelenleg tizenhárom már üzemel!

A következő budapesti vendéglátóhelyeket és közigazgatási intézményeket már felkereshetik a befogók és befogadók:

•Café Panini: 1135 Budapest, Radnóti Miklós utca - Újpesti rakpart sarok
•California Coffee Company: 1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 1.
•Costa Coffee Hungary Eiffel: 1062 Budapest, Teréz krt. 55-57.
•Farger Kávézó: 1054 Budapest, Zoltán utca 18.
•Larus Étterem: 1124 Budapest, Csörsz u. 18/b.
•Manga Cowboy: 1092 Budapest, Ráday u. 33.
•Náncsi Néni Vendéglője: 1029 Budapest, Ördögárok út 80.
•Normakert Étterem: 1121 Budapest, Eötvös út 59.
•Szatyor Bár és Galéria: 1111 Budapest, Bartók Béla út 36.
•Vak Varjú Vendéglő Buda: 1116 Budapest, Érem u. 2.
•Costa Coffee Hungary Gozsdu: 1075 Budapest, Király utca 13.
•Holdudvar Piknik Étterem Pub: Budapest, Margitsziget
•Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmenti Polgármesteri Hivatal: 1173 Budapest, Pesti út 165

 

A nol.hu, valamint az Elveszett Állatok Alapítvány facebook oldala nyomán.

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Témába vág

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját
Megható videón a két öregecske kutyus, akik már 9 éve igaz barátok!

Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját
Különleges partit szerveztek a mozgássérült kisöreg számára, ő pedig egyfolytában mosolygott, annyira örült a meglepetésnek!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta JULIUS-K9 Mondial Assistance GesmbH MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Eutanázia - elutasítva! Hírek - Címlapon
Eutanázia - elutasítva!
Egy "virslinyi" múlt Hírek - Címlapon
Egy "virslinyi" múlt