A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Ezüst Mancsok - egy különleges kezdeményezés az idős menhelyi kutyákért

2017. május 03., 06:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem
Pécsi állatbarátok elkötelezett csapata segíti a hosszú ideje menhelyen élő őszülő gazdikeresőket. Vallják, hogy "az idős kutyáknak is megjár ugyanaz a gondoskodás, mint fiatal társaiknak." Ismerjétek meg az Ezüst Mancsok projektet!- Meséljetek kicsit magatokról! Kik vagytok?

- Öt állatbarát vagyunk, akik szerettek volna segíteni a Misina Természet-és Állatvédő Egyesület menhelyén élő idős kutyáknak, akik hosszú ideje várják, hogy egyszer valaki őket válassza.

Eltérő területen dolgozunk, mindenki hozzáteszi a magáét az Ezüst Mancsok oldalhoz, emellett vannak segítőink: egy fotós hölgy, aki minden alkalommal ingyen áll a rendelkezésünkre és egy designer fiú, aki sok plakátot készít nekünk. Itt is szeretnénk megköszönni az önzetlen munkájukat!

 

Ametiszt, a csinos kutyahölgy mosolyának sem lehet ellenállni
Ametiszt, a csinos kutyahölgy mosolyának sem lehet ellenállni
Fotó: Ezüst Mancsok/Facebook


- Mi hívta életre az Ezüst Mancsokat?
- Ötünknek összesen 13 kutyája van, mindegyikük mentett, így újabb kutyát örökbe fogadni nincs lehetőségünk, de mégis akartunk valahogy segíteni és ekkor fogalmazódott meg bennünk, hogy hívjuk fel a figyelmet egy facebook oldal segítségével az idős kutyákra, hogy ők is gazdára találhassanak.

 

- Hány gazdikeresőt hirdettek?
- Ez folyamatosan változik, a gazdára váró ebek száma sajnos általában egyre csak nő, mert mindig kerülnek be új kutyák, akik már az Ezüst Mancsok közé tartoznak. De szerencsére vannak, akik családra találtak már az oldal elindulása óta.


- Hol lehet megismerkedni a kutyusokkal?
- Mi az oldal segítségével csak hirdetjük a kutyákat, hogy nagyobb eséllyel találjanak gazdára, alapvetően a pécsi Misina Természet-és Állatvédő Egyesület menhelyén lehet őket meglátogatni, és az egyesület szabályai alapján lehet őket örökbe fogadni.

 

Bacon, a vidám idősödő úr is szeretne saját családot
Bacon, a vidám idősödő úr is szeretne saját családot
Fotó: Ezüst Mancsok/Facebook

 

- Van olyan kutyus, akinek kiemelten kezelitek a helyzetét?
- Vannak olyan kutyák, akik jobban a szívünkhöz nőttek, de alapvetően szeretnénk, ha mindnyájan családban tölthetnék nyugdíjas éveiket. Arra bíztatunk mindenkit, hogy ne féljenek egy idősebb kutyát örökbe fogadni, hiszen ezek a kutyák mind életerősek, sok boldog gazdis év áll előttük egy szerető, gondoskodó családban, ők már nyugodtabbak, van közöttük olyan, akit biztos, hogy tanítottak is hiszen parancsszavakra szépen dolgozik.


- Milyen módon lehet támogatni a projektet?
- Fut most egy akciónk, amelyben azt tűztük ki célul, hogy ha az oldal eléri a 600 lájkot, kisorsolunk egy karkötőt. Ennek az a célja, hogy minél többen tudjanak a kutyákról, hiszen így nagyobb eséllyel találnak gazdára. Nekünk a legnagyobb segítség, ha beszélnek az oldalról, és sokan látják a gazdikereső kutyákat. Aki adományokkal szeretné segíteni védenceinket, forduljon a menhely dolgozóihoz. Az Ezüst Mancsok csapatának munkáját kommunikációval tudják segíteni, hogy a kutyák híre eljusson a potenciális gazdijelöltekhez.

 

Báró, a fehér mellényes fekete szépség
KépaláírásBáró, a fehér mellényes fekete szépség
Fotó: Ezüst Mancsok/Facebook


- Aki szeretne örökbefogadni, hogyan veheti fel Veletek a kapcsolatot?
- Mi az örökbefogadásban nem tudunk segíteni, a kutyák felől a Misina Természet-és Állatvédő Egyesület elérhetőségein lehet érdeklődni. Az oldalon folyamatosan várjuk a sétáltatós képeket a menhelyre látogatóktól és a jellemzéseket védenceinkről, hogy minél több információ legyen róluk fent az oldalon. A következő fotózást meghirdetjük az oldalon, így több Ezüst Mancs is sétálhat egyet. Részletekkel később jövünk, így továbbra is érdemes lesz figyelni az oldalt.

 


További információ: Ezüst Mancsok - www.facebook.com/ezustmancsok/


 

Mirjam négy éve él a menhelyen, minden álma egy saját otthon
Mirjam öt éve él a menhelyen, minden álma egy saját otthon
Fotó: Ezüst Mancsok/Facebook

Forrás: ebpercek.hu, Ezüst Mancsok/Facebook
Indexkép forrás: Ezüst Mancsok/Facebook

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez
Kisöregünk a legjobb barátunk, természetes, hogy azt szeretnénk, minél tovább együtt maradhassunk. Megfelelő gondoskodással örömtelivé varázsolhatjuk ezüst éveit is.

Így készítsük fel négylábú kedvenceinket az irodában töltött időre - Hasznos tippek Korom Gábor kutyatrénertől Így készítsük fel négylábú kedvenceinket az irodában töltött időre - Hasznos tippek Korom Gábor kutyatrénertől
Néhány évvel ezelőtt még csupán elvétve találtunk olyan irodát, ahol szívesen fogadták a gazdájukkal érkező kutyákat, mára azonban a munkahelyek egyre nyitottabbá váltak a kisállatbarát iroda koncepciójára. A Mars, amely ezen a téren az egyik korai úttörőnek számít, az amerikai hagyományokra épülő "Vidd magaddal a kutyádat a munkahelyedre" nap alkalmából szeretné felhívni a figyelmet a kutyabarát munkahely előnyeire, kiemelve a munkavállalók mentális egészségére gyakorolt hatását. A vállalat nemrég egy interaktív workshopot szervezett, ahol a média képviselőivel osztott meg hasznos gyakorlati tanácsokat, hogy minél több gazdi számára könnyíthesse meg kisállataik irodai beilleszkedését. Az eseményen részt vett Korom Gábor, az ország egyik legismertebb kutyaszakértője is, aki elárulta, hogyan tudjuk felkészíteni kis kedvencünket az irodai környezetre.

Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai
Nagy szeretettel gondozgatja a kiskutyákat, és még a tollas farkincáját is csóválja, annyira örül nekik!

Tényleg hajlamosabbak a fajtatiszta kutyák a betegségekre? Tényleg hajlamosabbak a fajtatiszta kutyák a betegségekre?
Vagy ha megfordítjuk a kérdést: egészségesebbek a keverék kutyák, mint fajtatiszta társaik? Egy friss tanulmány szerint téves ez a feltételezés. Lássuk, mit mutatnak az adatok!

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com Praktiker EB OVO Közhasznú Egyesület Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Látványos rekordkísérlet a felelős állattartásért a Rex Kutyaotthon Alapítvány Állatszigetén május 6-án Hírek - Címlapon
Látványos rekordkísérlet a felelős állattartásért a Rex Kutyaotthon Alapítvány Állatszigetén május 6-án
Így élvezik a kutyák az életet gazdájuk munkahelyén Hírek - Címlapon
Így élvezik a kutyák az életet gazdájuk munkahelyén