A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Látványos rekordkísérlet a felelős állattartásért a Rex Kutyaotthon Alapítvány Állatszigetén május 6-án

2017. május 03., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A Rex Kutyaotthon Alapítvány országos szintű összefogást kezdeményez azzal, hogy május 6-án megalapítja a Felelős Állattartás Napját.A neves esemény alkalmából egész napos ingyenes rendezvény, és egy látványos rekordkísérlet várja azokat, akik szeretnének nyomot hagyni az állatvédelem történelmében.



Az idén negyedszázados jubileumát ünneplő Rex Kutyaotthon Alapítvány egy rekordkísérlettel szeretné összefogásra sarkallni az embereket az állatok védelmében. Május 6-án megalapítják a Felelős Állattartás Napját, amelyet egy egész napos rendezvénnyel ünnepelnek meg az újpesti Rex Állatszigeten. Az eseményen ingyenes szórakoztató- és oktatóprogramok várják az érdeklődőket, akik többek között megismerkedhetnek az Állatsziget lakóival és a felelős állattartás 7 aranyszabályával is. A idelátogató két- és négylábúak egy teniszpálya hosszúságú óriásvásznon örökíthetik meg kéz- illetve tappancsnyomaikat, jelezve elköteleződésüket a felelős állattartás iránt. A szervezők bíznak abban, hogy most szombaton nem csupán egy újabb állatvédelmi rekord születik, hanem az új neves nap révén tovább gyarapodik az állatvédők tábora is.

 

Rengeteg az utcára kerülő, gazdátlan kutya hazánkban
Rengeteg az utcára kerülő, gazdátlan kutya hazánkban

 

„Hazánkban a felelős állattartás oktatása alig pár évtizedes múltra tekint vissza, így van még hova fejlődnünk” – emelte ki dr. Király Péter, a Rex Kutyaotthon Alapítvány alapítója. – „A magyar családokban becslések szerint több mint 4 millió kutya és macska él, sokan azonban még az állatok alapvető szükségleteivel sincsenek tisztában. Bár a Rex Alapítvány megalakulása óta folyamatosan szervez állatismereti felvilágosító programokat, azonban ha széleskörű változást akarunk elérni, országos szintű oktatási stratégiára és nemzeti összefogásra van szükség! Figyelemfelkeltő megmozdulásunk ötlete is ennek jegyében született” – hangsúlyozta Király doktor.

 

Fontos, hogy a legfiatalabbak is időben találkozzanak a felelős állattartás fogalmával
Fontos, hogy a legfiatalabbak is időben találkozzanak a felelős állattartás fogalmával

 

Az „Együtt a felelős állattartásért” rekordkísérlettel, vagyis a kéz és mancsnyomok gyűjtésével a Rex Alapítvány szeretné felhívni arra a figyelmet, hogy - bár egyre több a gondoskodó gazdi - Magyarországon még mindig ijesztően magas a kóbor állatok száma, és mindennapos az állatkínzás. Ráadásul hazánkban a társállatok töredékét ivartalanítják, így évente több százezer olyan kutya és macska születik, amelyek felelős gazda hiányában utcára kerülnek, és értelmetlen szenvedésnek vagy elpusztulásnak vannak kitéve.  

 

Az Állatsziget lakóival is találkozhatnak az érdeklődők szombaton
Az Állatsziget lakóival is találkozhatnak az érdeklődők szombaton

 

Ahhoz, hogy a felelős állattartással kapcsolatos információk a lehető legtöbb emberhez eljuthassanak, az elmúlt néhány hónapban több híresség is a Rex Alapítvány mellé állt. Harcsa Veronika, Horányi Juli, Király Linda, Tompos Kátya, Kocsis Tibor, Nagy Sándor, Magyar Attila és az Animal Cannibals is arra buzdít mindenkit, hogy jöjjön el május hatodikán, a Felelős Állattartás Napjára, és minél több állatbarát tegye le kéznyomát az állatok mellett.

 

 

 

Az eseményt számos szemléletformáló program követi majd a Rex Állatszigeten, a Rex  Alapítvány hosszútávú célja pedig egy országos feladatot ellátó Állatvédelmi Oktatóközpont létrehozása.

 

 

 

További részletek:

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Újévi fogadalmak? 10 nagyszerű tipp, ha kutyáddal együtt tervezel Újévi fogadalmak? 10 nagyszerű tipp, ha kutyáddal együtt tervezel
Kutyás szív, kutyás lélek - örökké. Ha az újévben szeretnénk még jobbá, boldogabbá tenni kutyánkkal közös életünket, fogadalmainkba őket is beleszőhetjük. Összegyűjtöttünk egy csokorra valót, fogadjátok szeretettel!

Toklász kérdés – Valóban egyre rosszabb a helyzet? Ha igen, ki a felelős? Toklász kérdés – Valóban egyre rosszabb a helyzet? Ha igen, ki a felelős?
Facebook oldalukon nemrég felhívást tettek közzé és arra kérik a gazdikat, hogy kitöltésével minél többen segítsenek feltérképezni a fővárost, hogy hogyan változott a helyzet az elmúlt években és merre vannak a legproblémásabb területek. Vajon jogos e a felháborodás a gazdik részéről vagy csupán egy felfújt sztoriról van csak szó?

Botrányos toklász helyzet Botrányos toklász helyzet
A közösségi média oldalai hetek óta olyan gazdik beszámolóitól hemzsegnek, akiknek a kutyusából az állatorvosoknak kellett eltávolítani az egérárpa kalászának egy száraz darabját, ismertebb nevén toklászt.

5 dolog, amivel megtörheted a kutyád lelkét még, ha nem is tudsz róla 5 dolog, amivel megtörheted a kutyád lelkét még, ha nem is tudsz róla
A legtöbben feltehetően sosem tennék meg ezeket, ha azonban biztosra akarsz menni, vagy ismersz valakit, akinek segíteni szeretnél, mert úgy látod, hogy fölöslegesen stresszeli a kutyusát, akkor feltétlenül nézd meg az alábbi listát.

Miért félnek egyes kutyák a férfiaktól? És hogyan segíthetünk nekik ezt a félelmet feloldani? Miért félnek egyes kutyák a férfiaktól? És hogyan segíthetünk nekik ezt a félelmet feloldani?
Négylábú barátaink nem találják ki csak úgy, hogy rettegnének valamitől. Azonban ami elsőre nem tűnik olyan komoly problémának, sokkal nagyobb gonddá válhat, ha nem foglalkozunk vele, hogy megtaláljuk a kiváltó okot és segítsünk a kutyusnak, hogy túljusson rajta.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI Mondial Assistance GesmbH JULIUS-K9 EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutya(jó)világ Pécsett - konferencia az állatok védelméért színes vásári forgataggal kísérve Hírek - Címlapon
Kutya(jó)világ Pécsett - konferencia az állatok védelméért színes vásári forgataggal kísérve
Ezüst Mancsok - egy különleges kezdeményezés az idős menhelyi kutyákért Hírek - Címlapon
Ezüst Mancsok - egy különleges kezdeményezés az idős menhelyi kutyákért