A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutya(jó)világ Pécsett - konferencia az állatok védelméért színes vásári forgataggal kísérve

2017. május 03., 15:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Két nap, ami csak az állatokról és az ő védelmükről szólt - az állatvédelmi konferencián a legkitűnőbb szakemberektől tanulhattunk, érintve mindent, ami az állatok védelmét és a felelős állattartást érinti. Az előadásokat kiállítók sora és izgalmas programok kísérték.



Április utolsó hétvégéjén kutyák lepték el a pécsi Expo-Centert gazdáik társaságában. A két- és a négylábúakat is izgalmas programok várták kül- és beltéren: bemutatók, játékok, kiállítók, kóstolók… Első ízben került megrendezésre a Kutyavilág Expo - Állatvédelmi Konferencia, Kiállítás és Vásár.

 

Folyamatosan zajlottak az előadások is - Győrfi Henriett előadása
Folyamatosan zajlottak az előadások is - Győrfi Henriett előadása

 

Míg a földszinten a kiállítók és bemutatók között nézelődhettek az állatbarátok, addig az emeleten folyamatosan több teremben is zajlottak a szakmai előadások - az elismert szakemberek segítségével körüljárhattuk az állatvédelem  minden szegmensét a jogi tudnivalóktól kezdve az állatgyógyászaton át a fejlődési lehetőségekig. A konferenciát ráadásul a Magyar Állatorvosi Kamara is elismerte és a 2 napra összesen 60 kreditponttal értékelte.

 

Kutyák és a gazdi összhangja: Dog dancing bemutató Gyurasics Erikával és kutyusaival
Kutyák és a gazdi összhangja: Dog dancing bemutató Gyurasics Erikával és kutyusaival

 

A kiállításon és vásáron a legnépszerűbb programok talán a látványos bemutatók voltak. Mindkét nap láthattunk különleges dog dancing bemutatót: a táncoló kutyák mindenkit lenyűgöztek (Keresd videónkat róla a Facebook oldalunkon, ide kattintva!). A terápiás- és a mentőkutyák bemutatójába a közönséget is bevonták: kicsik és nagyok segítségével mutatták be tudásuk legjavát ezek a fantasztikus kutyák. Bemutatkozott a drogkereső kutyák egyik legkisebbje - különlegesen jó szimatával azonnal megtalálta, hova lett elrejtve a csempészáru!

 

A legkisebb, de annál ügyesebb drogkereső kutya
A legkisebb, de annál ügyesebb drogkereső kutya

 

Beltéren a folyamatosan zajló bemutatók mellett megismerkedhettünk a legkülönbözőbb kutyás termékekkel, szolgáltatókkal, bemutatkozott számtalan állatvédő egyesület. Kutyusainkat pedig sok helyen finom falatok, kóstolók, és kutya-gazdi fotózás várta.

 

kicsi, nagy, fiatal és idős kutyusok keresték gazdijukat
Kicsi, nagy, fiatal és idős kutyusok keresték gazdijukat

 

A nagyterem színpadja sem maradt üresen: a kutyák egészségével kapcsolatos tippeket, tudnivalókat hallhattunk Dr. Tilly Péter állatorvostól, de részt vehettünk “A kutya vacsoráján” is Sági Szilárddal, Dr. Berkényi Tamás állatorvossal és Ladányi Balázs válogatott jégkorongozóval.

 

A kutya vacsorája Sági Szilárdékkal
A kutya vacsorája Sági Szilárdékkal

 

Beleznay Endre Válogatott állatságokat adott elő
Beleznay Endre Válogatott állatságokat adott elő

 

De nem csak a kutyák szerelmesei találtak kedvükre való programot: a bátrak lóra pattanhattak, kígyót, kaméleont, és sünit vehettek a kezükbe. Sőt: még a  Király Racing Team rally autóját is megcsodálhattuk! A hétvége egyik sztárvendége, Beleznay Endre Válogatott állatságokat hozott StandUp comedy formájában.

 

A Király Racing Team adományt is gyűjtött az állatvédő szervezetek számára
A Király Racing Team adományt is gyűjtött az állatvédő szervezetek számára

 

Kecskés Karina a mesék titkaiba vezette el a kicsiket és a nagyokat
Kecskés Karina a mesék titkaiba vezette el a kicsiket és a nagyokat

 

Mindemellett látványos mazsorettet csodálhattunk Pécs Város Mazsorett Együttese jóvoltából, Kecskés Karina mesedélutánra vitt kicsiket és nagyokat; Takáts Eszter, majd Pataki Violetta pedig vidám dallamokkal fokozta a hangulatot.

 


És hogy milyen volt a Kutyavilág Expo a szervező szemével? A Kutyavilág Alapítvány kurátorát és az expo megálmodóját, Schmidt Csabát kérdeztük:


Visszatekintve az elmúlt hetek, hónapok olykor végtelennek tűnő szervező munkájára, szinte el sem hisszük, hogy már el is érkezett és megvalósult a 2 napos Kutyavilág Expo.

 

Alig egy éves, ismeretlen, vidéki alapítványként, komolyabb háttér nélkül sokak szerint igen vakmerő vállalkozás volt egy ekkora volumenű és ennyire összetett rendezvény felvállalása. Utólag visszanézve mi is azt látjuk, ha ismertük volna előre a feladat bonyolultságát, az állatvédelemben dolgozók egymáshoz való viszonyát és az eltérő temperamentumokat, nem biztos hogy ilyen könnyedén döntöttük volna el, hogy belevágunk. Mindazonáltal nagyon örülünk, hogy ezen nehézségek ellenére is létrejött a Kutyavilág Expo és ma még büszkébbek vagyunk rá, hogy saját határainkat többszörösen átlépve ez az álom megvalósult. Ahogy mondják: "Nem mondták neki, hogy lehetetlen, ezért megcsinálta!"

 

A mentőkutyások is megmutatták, mit tudnak
A mentőkutyások is megmutatták, mit tudnak

 

Nem csak kutyákkal találkozhattunk...
Nem csak kutyákkal találkozhattunk...

 

Kiállítóink, előadóink és fellépőink is szinte egybehangzóan úgy nyilatkoztak örültek, hogy részesei lehettek a rendezvény létrejöttének és egy következőre is szívesen partereink lesznek. Abban mindenki egyetértett, hogy ez egy fantasztikus és kihívásokkal teli kezdeményezés, bármi is legyen az eredménye, az elismerést érdemel.

Főszponzorunk (Tápfutár.hu), kiemelt szakmai támogatóink (AlphaZoo, BiogenicPet, Eukanuba) mellett az összes kiállítónknak és civil szervezetnek szeretnénk köszönetet mondani, hogy első rendezvényként is bizalmat szavaztak nekünk és fáradságot, anyagi forrásokat nem kímélve eljöttek hozzánk és állták a sarat a két nap alatt, hogy látogatóink minden kérdésére válaszolhassanak.

 

Az előadásokra sokan kíváncsiak voltak
Az előadásokra sokan kíváncsiak voltak

 

A hirtelen lehűlő időjárás megnehezítette a szabadtéri programjainkon résztvevő kiállítóink és a látogatóink helyzetét is, ennek ellenére a szombati napon is szinte folyamatos teltházzal üzemeltünk. Jó volt látni, hogy a hozzánk betérő látogatók fogékonyak voltak az információkra és nem volt olyan pavilon vagy sátor, ahol ücsöröghettek volna a kiállítók, folyamatosan kérdések százai záporoztak rájuk.

Sikeresen zajlottak a bemutatóink, előadásaink is, még a néhol szoros időrend ellenére is mozdult a tömeg a műsorvezetőnk hívó szavára.

 

Bár folyamatosan hangsúlyoztuk, hogy mi állatvédelmi expót szervezünk és ne kutyakiállításként gondoljanak ránk, mégis közel 200 kutya volt nálunk a két nap alatt, részben kiállítóink társai, kedvencei, részben látogatóink kísérőiként, nem beszélve a sok más kisállatról.

 

Sok kutya is a gazdájával tartott az expora
Sok kutya is a gazdájával tartott az expora


Vasárnapra még az időjárás is megkönyörült rajtunk, így a délelőtt során sokszor már mozdulni sem lehetett a kiállítói pavilonok között. Bár a délutánra kissé kevesebben érkeztek a látogatók, fellépőink mindent beleadtak és igyekeztek maradandó élményt adni a nézőknek.

Öröm volt látni, hogy az ország legtávolabbi zugaiból is jöttek a konferencia résztvevők, sőt még Erdélyből is volt, aki nem sajnálta az időt és fáradságot, hogy eljöjjön hozzánk.

 

Mentőkutyák bemutatója
Mentőkutyák bemutatója

 

Kicsik és nagyok kipróbálhatták a lovaglást is
Kicsik és nagyok kipróbálhatták a lovaglást is

 

Szabad helyeink voltak még az előadásokon, de akik részt vettek rajtuk, elégedetten távoztak a konferenciáról, hiszen olyan hatalmas ismeretanyagot kaphattak meg a legprofibb előadóktól, amit csak kitartó utánajárással és nem kevés anyagi ráfordítással lehetett volna megszerezni. Külön szeretnénk megköszönni a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. támogatását, amivel ingyenessé tehettük bárki számára a konferencia részvételt. Az erősen eltérő iparág ellenére a cég vezetése úgy gondolta, a felelős állattartásra való figyelemfelhívás, edukáció fontos és felelősségteljes feladat, ezért a Zsolnay név hitelesen tud megjelenni a rendezvényen és a képviselt cél, jelentős értékkel bír a cég megítélésében.

Előadóink hihetetlen lelkesedéssel álltak helyt a zsúfolt konferenciaprogramok között és tartalmas, informatív előadásokat tartottak a részvevőknek.

 

Dr. Gémesi György, Gödöllő polgármestere is tartott előadást
Dr. Gémesi György, Gödöllő polgármestere is tartott előadást

 

Legfiatalabb konferencia hallgatónk a 2 éves Zétény volt, aki türelmesen ülte végig a teljes előadást, ezzel jól mutatva azt, hogy a felelős állattartásról sosem túl korai tanulni. Reméljük Ő és generációja már iskolai tananyagként is találkozhat az itt elhangzott témákkal, illetve hogy nekik már természetes lesz, hogy ez a tanulás bizony élethosszig tart. Hisz a világ változik és csak az tud lépést tartani, aki napra készen tartja magát tudása folyamatos bővítésével és mindig képes felülírni előző nézőpontját.

 

Sok kutyát hoztak el az eseményre
Sok kutyát hoztak el az eseményre



Köszönjük még egyszer támogatóinknak, kiállítóinknak és előadóinknak hozzáadott munkájukat, hozzáállásukat. Köszönjük mindazoknak, akik a rendezvényre látogattak. Kimondhatatlan érzés látni, hogy a terveink másokat is képesek magukkal ragadni és lelkesíteni. Köszönjük a szervezésben és lebonyolításban aktívan résztvevő kollégáinknak, barátainknak, hogy minden helyzetben számíthattunk rájuk. És végül de nem utolsósorban köszönöm családomnak, hogy végig mellettem álltak.

 

A Kutyavilág Expo csak Veletek együtt jöhetett létre.

 

 

 

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kezet emelt apró kutyájára a cseh felvezető a sárvári CACIB kiállításon – lépett a MEOESZ Kezet emelt apró kutyájára a cseh felvezető a sárvári CACIB kiállításon – lépett a MEOESZ
Minősíthetetlenül viselkedett apró testű kutyáival egy cseh kiállító Sárváron – a MEOESZ visszavonta az elnyert díjait és eltiltotta a további versenyzéstől.

Állatvédő szervezetek REpont QR kódjai – itt a lista! Állatvédő szervezetek REpont QR kódjai – itt a lista!
Minden apró segítség jól jön az állatvédő egyesületeknek, fajtamentőknek, menhelyeknek – akár 50 forint is! Összeszedtük, hogyan segítheted a REpont visszaváltó rendszerrel az árva állatokat!

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Első alkalommal lett keverék kutya agility-győztes a Westminster Kutyakiállításon Első alkalommal lett keverék kutya agility-győztes a Westminster Kutyakiállításon
Történelmet írt Nimble, a fekete-fehér kutyus: a fajtatiszta ebeket is megelőzte a rangos megmérettetésen.

Már a Crufts-on is odafigyelnek a turcsi orrú kutyák egészségére Már a Crufts-on is odafigyelnek a turcsi orrú kutyák egészségére
2025-től csak bizonyos egészségügyi feltételek megléte esetén nevezhetnek a nyomott orrú kutyák a világ legnagyobb kutyakiállítására.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart Praktiker AEGON Magyarország Zrt. MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutya-kemény verseny lesz, de minden perce megéri – újra megküzdenek a legkeményebb kutya-gazdi párosok! Hírek - Címlapon
Kutya-kemény verseny lesz, de minden perce megéri – újra megküzdenek a legkeményebb kutya-gazdi párosok!
Látványos rekordkísérlet a felelős állattartásért a Rex Kutyaotthon Alapítvány Állatszigetén május 6-án Hírek - Címlapon
Látványos rekordkísérlet a felelős állattartásért a Rex Kutyaotthon Alapítvány Állatszigetén május 6-án