A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutya-kemény verseny lesz, de minden perce megéri – újra megküzdenek a legkeményebb kutya-gazdi párosok!

2017. május 04., 15:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Rohamosan közeledik az idei Hard Dog Race, a legkeményebb kutyák és gazdák versenye. A kutyás extrém akadálypályás futóversennyel indul a nyár, ahol összegyűlnek a legbátrabb kutyások!



Bátorság, kitartás, együttműködés és összhang – csak pár „dolog”, ami segíthet a legjobbá válni a legkeményebb kutyák és gazdik versenyén, a Hard Dog Race-en. Tavaly került megrendezésre először ez a kutyás extrém akadálypályás futóverseny, idén pedig folytatódik, sok-sok újdonsággal, értékes nyereményekkel és rengeteg izgalommal!

A jó hír, hogy nem is kell különösebb előképzettség, vagy szupertitkos trükk az induláshoz – de hogy pontosan mire is számíthatunk versenyzőként, vagy épp nézőként, azt Púza András, volt katona, kutyavezető tűzszerész, a Hard Dog Race megálmodója árulta el nekünk:

 

Közös sport, közös élmény a kutyáddal
Közös sport, közös élmény a kutyáddal

 

- Újra összemérhetik tudásukat a kutya-gazdi párosok. Ezúttal mi vár rájuk a Hard Dog Race-en? Lesz újdonság is?

- Természetesen igen. Röviden így lehetne összefoglalni: Új év, új élmények. A pálya nyomvonala változik, és új akadályok is lesznek, illetve az ismertek közül is több ráncfelvarráson fog átesni. Megújul az érem és az emlékpóló is, ami minden befutónak jár helyezéstől függetlenül. Idén már technikai pólót adunk, az éremben pedig egy komoly meglepetéssel készülünk.  

 

- Mennyien neveztek eddig? Meddig van nyitva a nevezés?

- Eddig 505 nevezőnk van, az online nevezés május 30.-án zárul le, de helyszínen is lehet még nevezni. A mostani nevezési szakasz május 15.-én zárul le, utána már emelkedik a nevezési díj.

 

Bármilyen fajtájú és méretű kutyával lehet indulni a Hard Dog Race-en
Bármilyen fajtájú és méretű kutyával lehet indulni a Hard Dog Race-en

 

- Segítsünk egy kicsit annak, aki még hezitál a nevezésen: kell valamilyen előképzettség az induláshoz? Mire van szükség a versenyen?  Mit tanácsolsz annak, aki esetleg tart az akadályok nehézségétől?

- Speciális előképzettségre nincsen szükség. Különleges felszerelés sem kell, elég egy póráz és nyakörv, ami kötelező. Fojtó és szöges nyakörvet természetesen nem engedünk. Nem kötelező ugyan, de nyomatékosan javasoljuk a hám használatát futó övvel.

Természetesen az akaraterőt nem szabad otthon hagyni, hiszen kihívás a HDR, nem pedig egy teadélután. Akit mélyebben érdekel a téma, annak ajánlom figyelmébe a HDR Blogot, ahol hosszabban kifejtem ezt a kérdést. Úgy gondolom érdemes elolvasni annak is, akinek kétségei vannak.

 

Nem csak az erőt és a kitartást, hanem az ügyességet is próbára teszi a verseny
Nem csak az erőt és a kitartást, hanem az ügyességet is próbára teszi a verseny

 

- Óriási büszkeség a jutalma minden indulónak, aki teljesíti a pályát! A közös kaland rendkívüli módon összekovácsolja a kutyust és a gazdit - ezek mellett komoly nyeremények is járnak a legjobbaknak?

- Természetesen! Támogatóinknak köszönhetően valóságos nyeremény-özön várható. A Gallica forrásvíz, amely a HDR-en debütál, gondoskodik a hűtésről,  a Zoetis állatgyógyászat, a Hill’s szuper prémium táp, a Julius K-9 kutya felszerelés, A SINB kennel és kutyaház idén is gondoskodik arról, hogy sok-sok kategóriában adhassunk értékes díjakat, és nem csak az időeredmények alapján.

Több meglepetés különdíjat osztunk ki, melyeket szintén támogatóink ajánlottak fel. Valamint a HDR is igyekszik kitenni magáért. A különdíjak kategóriáit nem közöljük előre, mondhatni titkosan kezeljük, és a HDR szellemisége alapján osztjuk ki. Így bármelyik induló megnyerheti őket. Elvünk, hogy mindenki nyertes, aki rajthoz áll így a befutó csomagba is igyekszünk apró, de hasznos ajándékokat tenni.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Edzés kutyával - 10 tipp, hogy mindkettőtök számára élvezetes legyen a testmozgás Edzés kutyával - 10 tipp, hogy mindkettőtök számára élvezetes legyen a testmozgás
A rendszeres testmozgás fontos része a kutya életének: hozzájárul fizikai egészségéhez, elősegíti, hogy kiegyensúlyozott és boldog legyen. Ha pedig kutyánkkal együtt végezzük, kapcsolatunk is erősebbé válik. Milyen szempontokra figyeljünk, ha belevágunk a közös edzésbe?

Miért fut álmában a kutyám? Miért fut álmában a kutyám?
Előfordult már, hogy kedvenced dünnyögött, morgott és mocorgott, miközben az igazak álmát aludta? Vajon hova szalad? Álmodik talán vagy valami komolyabb zajlik le a testében?

Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán
A négylábú főszereplő első pillantásra belopta magát a színész szívébe.

Miért zizzennek meg a kutyák fürdetés és úszás után? Miért zizzennek meg a kutyák fürdetés és úszás után?
Megrázza magát, majd heves dörgölőzésbe kezd, vagy körbe-körbe rohangál eszméletlen sebességgel… Mintha kivetkőzne magából azok után, hogy megfürdettük, vagy pancsolt egy hatalmasat a vízben. Vajon miért csinálja?

Amerika kedvence lett a mexikói bűnözők által megkínzott kutya Amerika kedvence lett a mexikói bűnözők által megkínzott kutya
A bűnözők kegyetlenül megkínozták, amikor rajta gyakorolták az emberrablás áldozatain elkövetni tervezett csonkítást, majd magára hagyták meghalni. Végül a Milagros Caninos menhelyen talált menedékre az eb. Új mancs-protézisein pedig végre boldogan szaladgálhat és élheti a kutyák álmát.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Hírstart AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 JULIUS-K9 EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Állatvédelmi törvény: a felkorbácsolódott hangulat hatására visszavonták a javaslatot Hírek - Címlapon
Állatvédelmi törvény: a felkorbácsolódott hangulat hatására visszavonták a javaslatot
Kutya(jó)világ Pécsett - konferencia az állatok védelméért színes vásári forgataggal kísérve Hírek - Címlapon
Kutya(jó)világ Pécsett - konferencia az állatok védelméért színes vásári forgataggal kísérve