A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Így jutott el Ronin és András az afganisztáni hadszíntértől a piliscsévi akadályfutó pályáig

Interjú Púza Andrással


2016. szeptember 20., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Ronin és András megjárták Afganisztánt: munkájukon több száz élet múlott - és ők a maximumot nyújtották. Most azonban egy új feladat áll előttük: egy akadályfutás szervezését álmodták meg - melyen csak kutyások indulhatnak! A tervek pedig megvalósulnak: hamarosan megrendezésre kerül a Hard Dog Race.



Mióta vagy “kutyás”? Milyen kapcsolatod volt, és van most a kutyákkal?

Olyan 4-5 éves lehetem, amikor szó szerint egy ír szetter szőrébe kapaszkodva kezdtem felfedezni a világot. Talán, azóta. Az első saját kutyámat 30 évvel ezelőtt kaptam. A kapcsolat pedig egy szóval: elválaszthatatlan. Nehezen tudom elképzelni most már a kutya nélküli életet.

 

A kutyák a “négylábú tanítómesterek”, ezt sokan vallják. Te mit gondolsz erről, mit tapasztaltál?

Egyértelműen igaz! Az összes kutyámtól tanultam valamit, sőt nem is valamit, sokat! A kutya nagyon jó tükör. Csak legyen bátorságunk, szemünk meglátni benne a hibáinkat. Felsorolhatatlan mi minden hülyeségemre, hibámra döbbentettek rá a kutyáim.

 

András és Ronin
András és Ronin
Fotó: harddograce.hu

 

Roninnal mióta dolgoztok együtt? Milyen a kapcsolatotok? A leszerelés óta is együtt vagytok?

Hat éve már. Hű, hogy rohan az idő! Nagyon szoros, ahová lehet, viszem magammal, bár egy szép kis kert áll a rendelkezésére, igyekszem nem otthon hagyni. Minden kutya hozzá nő az ember szívéhez, de az Afganisztánban eltöltött 7 hónap, valamint a sok 24 órás szolgálat, a közös munka, nagyon összehozott minket. Igen, amióta hozzám került, akkor majdnem 1 éves volt, elválaszthatatlanok vagyunk.

 

András és Ronin szolgálatban
András és Ronin szolgálatban
Fotó: harddograce.hu

 

Mikor fogalmazódott meg benned a verseny gondolata? Mi inspirálta?

2014-ben gondoltam rá először. Akkor kezdtem ismerkedni az akadálypályás futások világával. Elkezdtem kidolgozni az alapokat.A Hard Dog Race elnevezés 2015-ben született. Majd abban az évben, a leszerelésem után álltam neki igazán a korábban papírra vetett gondolatokat, vázlatokat rendezni, kidolgozni a versenyszabályzatot. Az inspiráció pedig nagyon sok dologból áll. Nem régen Fehér Mariann, a Sláger FM műsorvezetője fogalmazta ezt meg, számomra nagyon megtisztelően: ” …András élete összes mozaikjából összerakva megálmodta a Hard Dog Race versenyt…” Talán ez a legjobb megfogalmazás. Akit érdekel részletesen, hosszabban itt tudja elolvasni: http://harddograce.hu/blog

 

Akadálypálya futás kutyával - kemény verseny, ami próbára tesz mindkettőtöket
Akadálypálya futás kutyával - kemény verseny, ami próbára tesz mindkettőtöket
Fotó: harddograce.hu

 

És egy kicsit a HDR- napról: milyen programok kísérik a versenyt? Mivel várjátok a látogatókat?

A HDR több szeretne lenni, mint egy verseny. Családi programot kínálunk, látványos kutyás bemutatókkal, szaktanácsadással egészségügyi, táplálási témában, valamint a felelős kutyatartásról is lehet kérdezni. Ezeken a részvétel természetesen ingyenes! A HDR a felelős állattartás híve, ezért örökbe fogadó napot is tartunk ahol az Ebárvaház kutyusainak lesz lehetősége új otthonra lelni. És reméljük, a felvilágosító beszélgetéseknek köszönhetően egyre több kutyának vesz pozitív irányt az élete. A rendezvény házigazdája Pindroch Csaba, aki maga is több örökbe fogadott kutya boldog gazdája.

 

A jó kondi elengedhetetlen ahhoz, hogy sikeres legyen a versenyetek
A jó kondi elengedhetetlen ahhoz, hogy sikeres legyen a versenyetek
Fotó: harddograce.hu

 

Lehet díjakat nyerni? Mit kapnak az indulók?

Természetesen igen! Minden célba érkezőnek jár egy ajándékcsomag, a tiszteletünk mellett. Ez tartalmaz, támogatóinknak köszönhetően, egy emlékpólót, érmet és sok hasznos kutyás és sport ajándékot, több mint 10 ezer Ft értékben. Ezen kívül természetesen az időmérés alapján díjazzuk a párosokat. Ez 26 párosnak összesen, most már több mint 1 millió forint értékű ajándékot jelent. Ebben van a Julius K-9 minőségi kutyafelszerelésétől kezdve Crossfit terem bérleten át kutyatápig sok minden. Van, aki például a kutyája akár 3 havi étkezését is megnyerheti és nem is akármilyen tápból: a Hill’s szuperprémium tápjából falatozhat a kutyus. Lesznek ezen kívül meglepetés- díjak, amelyek szintén értékesek, és nem az időmérés alapján dől el, ki kapja, de ez legyen valóban meglepetés.

 

A pályát úgy tervezték, hogy bármilyen kutyával teljesíteni lehessen - se a kutya, se a gazda részéről nincs szükség különösebb képzettségre
A pályát úgy tervezték, hogy bármilyen kutyával teljesíteni lehessen - se a kutya, se a gazda részéről nincs szükség különösebb képzettségre
Fotó: harddograce.hu

 

És a jövő? Milyen terveid, terveitek vannak, lesz folytatás?

Természetesen lesz! A Hard Dog Race nem egy alkalomra jött létre. A mostani verseny sikerének tükrében megyünk tovább. Jövőre, ha lesz rá igény, több versenyt szeretnénk szervezni, az ország több pontjára elvinni. Az országunk sajnos Budapest központú, pedig vidéken is van élet, ezt igyekszünk majd színesíteni. De most október elsejére koncentrálunk, és a jövő majd hozza magát. Bízzunk benne, hogy az időjárás is a kegyeibe fogad minket Piliscséven idén!

 

 

 

 

A Hard Dog Race október elsején kerül megrendezésre, a programról bővebben ide kattintva olvashattok!

 

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: harddograce.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Edzés kutyával - 10 tipp, hogy mindkettőtök számára élvezetes legyen a testmozgás Edzés kutyával - 10 tipp, hogy mindkettőtök számára élvezetes legyen a testmozgás
A rendszeres testmozgás fontos része a kutya életének: hozzájárul fizikai egészségéhez, elősegíti, hogy kiegyensúlyozott és boldog legyen. Ha pedig kutyánkkal együtt végezzük, kapcsolatunk is erősebbé válik. Milyen szempontokra figyeljünk, ha belevágunk a közös edzésbe?

Mindenki odavan a szörföző kiskutyáért Mindenki odavan a szörföző kiskutyáért
A négyéves Jack Russell Terrier nap, mint nap elkápráztatja rajongóit bravúrjaival.

10 tipp kutyád egészségének megőrzéséhez 10 tipp kutyád egészségének megőrzéséhez
Test-lélek-szellem. Ha ezek egyensúlyban vannak, kiegyensúlyozott és harmonikus életet élhetünk. Kutyáinkra is érvényes ez, néhány egyszerű ötlettel pedig mi magunk is hozzájárulhatunk jólétükhöz.

Miért fut álmában a kutyám? Miért fut álmában a kutyám?
Előfordult már, hogy kedvenced dünnyögött, morgott és mocorgott, miközben az igazak álmát aludta? Vajon hova szalad? Álmodik talán vagy valami komolyabb zajlik le a testében?

Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán
A négylábú főszereplő első pillantásra belopta magát a színész szívébe.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Hírstart Praktiker Egyedi kutyás ajándéktárgyak AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ő az első hallássegítő kutya Magyarországon! Hírek - Címlapon
Ő az első hallássegítő kutya Magyarországon!
Charlie, a 15 éves haldokló labrador, aki még utolsó erejével elkísérte az oltárhoz szeretett gazdáját Hírek - Címlapon
Charlie, a 15 éves haldokló labrador, aki még utolsó erejével elkísérte az oltárhoz szeretett gazdáját