A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Fejbe lőttek egy kutyát Sopron mellett

2019. augusztus 22., 15:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Soltészné osztotta meg történetét a közösségi portálon, de pár óra múlva kénytelen volt törölni a rengeteg negatív és félreértésekből adódó kritikák miatt.



Soltészné egy 7 hónapos gyermek anyukája, férjéhez tartott, mikor az út mellett Harkán egy csapzott kutyára lett figyelmes. A kutya rémesen nézett ki, látható volt, hogy nem egy napja kóborol. Próbálta megvizsgálni közelebbről, de a kutya láthatóan szenvedett, és minden közeledésre morgott. 

 

Fejbelőttek egy kutyát Sopron mellett
forrás: Facebook

 

Mivel az általa ismert állatvédőket nem érte el, így a gyepmesterhez fordult, aki 10 percen belül meg is jelent két rendőr kíséretében. A rendőrök lakossági bejelentés alapján érkeztek ki, valójában nem tudni, hogy e kutya miatt történt-e a bejelentés.

 

A gyepmester próbálta a kutyát nyugtatóval ellátott jutalomfalattal lenyugtatni. Majd befogás után az állatorvoshoz vitték. Az elvégzett röntgenvizsgálatok után megállapították, hogy a lövedék egy légpuskából származik, és olyan mélyen van, hogy az eltávolítását nem élné túl a kutya, illetve a felépülése sem garantált, hiszen a lövedék nagy területen végzett roncsolást. Ezért az állatorvos tanácsára az altatás mellett döntött a gyepmester.

 

A rendőrség vizsgálja az esetet.

 

Eddig a hír.

 

Mind a siófoki, mind ennél az esetnél is a hír gyorsan törlésre került, a nagy számú kommentáradat miatt. Sokan nem olvassák végig a cikket/posztot, és úgy írják le véleményüket, nem is gondolva arra, hogy ezzel csak ártanak annak, aki jó szándékkal teszi közzé a posztot. 
Kérünk benneteket, hogyha hasonló esettel találkoztok a Facebookon, megfelelő higgadtsággal tegyétek, mert nem feltétlen az a vétkes, aki közzéteszi! Köszönjük!

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Állatvédő szervezetek REpont QR kódjai – itt a lista! Állatvédő szervezetek REpont QR kódjai – itt a lista!
Minden apró segítség jól jön az állatvédő egyesületeknek, fajtamentőknek, menhelyeknek – akár 50 forint is! Összeszedtük, hogyan segítheted a REpont visszaváltó rendszerrel az árva állatokat!

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Miért csikorgatja a kutya a fogait? Miért csikorgatja a kutya a fogait?
Szokatlan és meglepő, de kedvenceinknél is előfordulhat: a fogcsikorgatás. Mi okozza, mire utalhat, és mit tegyünk, ha észleljük kutyánknál?

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.

Állatvédelmi ösztöndíjprogramra pályázhatnak diplomás jelentkezők Állatvédelmi ösztöndíjprogramra pályázhatnak diplomás jelentkezők
Állatvédelmi ösztöndíjprogramra pályázhatnak diplomás jelentkezők, a képzések szeptemberben kezdődnek a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán - közölte az MTI-vel a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál Irodakutya.com AEGON Magyarország Zrt. Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Lakatlan szigeten találtak magukra hagyott kölyökkutyákat Hírek - Címlapon
Lakatlan szigeten találtak magukra hagyott kölyökkutyákat
Egy új teszt jelenthet reményt a májbeteg kutyáknak a gyógyulásra Hírek - Címlapon
Egy új teszt jelenthet reményt a májbeteg kutyáknak a gyógyulásra