A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Frissítve - Kutyabarátnak mondott szálláson történt kutyagyilkosság Siófokon

2019. július 25., 08:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Nyaralásból rémálom: a kiválasztott kutyabarát szállás mégsem volt annyira kutyabarát. A szállásadó nem hogy nem fogadta szeretettel a vendégeivel érkező kis négylábút, vitába keveredett a vendégeivel, amiből később tettlegesség lett és tragédiába torkollott.



FRISSÍTÉS  - 2019.07.25.

 

 

Muki, a kis yorki még csak két éves volt
Muki, a kis yorki még csak két éves volt
Fotó: atv.hu

 

 

Míg a nyomozás folyik, érdemi információval sajnos nem tudunk szolgálni a fejleményeket illetően. 

 

A tragédia híre bejárta a sajtót, Muki gazdija eddig csak közvetve nyilatkozott - tegnap azonban a Rádió 1 reggeli műsorában megszólalt. Elmesélte a történteket úgy, ahogy ők megélték. Az alábbi felvételen 1 óra 20 percnél kezdődik a beszélgetés:

 

 

 

 

 


FRISSÍTÉS - 2019.07.20.

 

A mai délelőtt folyamán sikerült elérnünk az érintett családot, akik azóta már hazautaztak Siófokról szeretett kiskutyájuk hamvaival. Az eljárás miatt neve elhallgatását kérő családfő összetörten számolt be a tragédiáról.

 

Kérdésünkre elmondta, hogy a kiválasztott szállásuk kutyabarátként volt hirdetve egy szálláskereső oldalon, s mint utólag kiderült, több tulajdonossal rendelkezett - a konfliktus pedig nem azzal az illetővel keletkezett, akitől az apartmant bérelték, hanem egy másik tulajdonostárssal. "Olyan kedves kiskutya volt. Soha nem bántott senkit, nem csipkelődött, nem ugatta az embereket. Az idegenekkel tartózkodó és inkább félős volt. Így aztán tényleg nem zavart senkit.” - mesélte. Kedden reggel lettek figyelmesek a hangos, durva fenyegetőzésre: az udvaron lévő kutyával kiabált az illető, hogy az “eltakarodjon” - és felrúgással fenyegette.

 

Szerdán ismét megismétlődött jelenet, a tulajdonos aznap is ott volt a szomszédos apartmanoknál, ismét kiabált a kutyával. A családfő kiment, hogy megbeszélje vele, tulajdonéppen mi a gond, mire a tulajdonos a fenyegetőzés közepette elmondta, fél, hogy a kutya meg fogja harapni, így a gazdik - jobb a békesség alapon - be is vitték a házba a kutyust. Mikor aztán indultak volna sétálni a kiskutyával, a családfő úgy döntött, megbeszéli, tisztázza a problémát a tulajdonossal, így ölében a kutyussal elindult békülni. Sajnos a tulajdonos nem volt ilyen kompromisszum-kereső. Ismét fenyegetőzni kezdett, immár nem csak a kutyát, de a gazdákat is “felrúgással” és hasonlókkal riogatta. E szóváltás közben kapta fel a rudat, mivel aztán a gazdának nekiesett: így érte az egyik ütés a kiskutyát, aki valószínűleg azonnal életét vesztette. “Nem tettem semmilyen fenyegető lépést, nem adtam erre utaló jelet. A kutyusunk sem. Nem értjük, miért viselkedett így.” - mondta a gazdi. - “Családtagként szerettük. Még csak két éves volt.”

 


 

 

 

Megdöbbentő posztot olvastunk a tegnapi napon a Facebookon: a keserű beszámoló egy nyaraló család tragédiáját írja le. 

Hétfőn érkezett a család Siófokra a lefoglalt apartmanba. Kistestű kutyájuk is velük tartott a nyaraláson, így olyan szállást kerestek, mely kutyabarátként hirdette magát. 

Másnap azonban megjelent a szállás tulajdonosa, aki közölte velük, hogy a 2 kilós kutyusukat nem akarja többet az udvaron látni, mert fél, hogy meg fogja őt harapni. 

Másnap mégis összetalálkozott a kutyával az udvaron. Bármiféle figyelmeztetés nélkül kézbe vett egy vascsövet, amivel nekiesett az apró kutyának - és bizony az őt védő gazdit sem kímélte. Sajnos a kutya nem élte túl a bántalmazást.

A posztban olvasható volt az is, hogy a család természetesen megtette a feljelentést.*

 

Megkerestük az üggyel kapcsolatban a Somogy Megyei Rendőrfőkapitányságot: kérdésünkre Orbán Zoltán rendőrőrnagy, a kapitányság sajtószóvivője az alábbi tájékoztatást adta: 

 

“A Siófoki Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy 58 éves helyi férfi ellen. Kollégáim az eljárás során vizsgálják az állatkínzás bűncselekmény körülményeit is, azonban tekintettel arra, hogy a nyomozás folyamatban van, egyelőre bővebb információval nem szolgálhatok.”

 

Az eljárás tehát elindult. 

A tragikus eset előtt értetlenül állunk. Nem csak azért, mert nem értjük, miért éri meg magát kutyabarátnak hirdetni bárkinek, aki valójában nem az. Egyszerűen megdöbbentő, hogy képes bárki ilyen eszközhöz folyamodni egy állattal (és emberrel) szemben. Nincs elfogadható indok a probléma ilyen módú megoldására. 

 

Sajnos gyakran tapasztaljuk, hogy vannak olyan szolgáltatók, akik mindössze több bevétel reményében hirdetik magukat kutyabarátnak - valós tartalmat, valós szolgáltatást azonban nem jelent számukra a szó. De hogy idáig fajuljon bármilyen helyzet… 

 

 

Szeretnénk ezúton részvétünket kifejezni a család számára! 

Bízunk benne, hogy a rendőrség s talán majd a bíróság sem fogja annyiban hagyni a dolgot. 

 

 

 



*(A poszt azóta törlésre került, amin nem is csodálkozunk: olyan kommentözön érkezett, ami elképesztő. Ezek java része pedig sajnos tele volt agresszióval, vádaskodással és támadással a posztoló felé, teljesen alaptalanul, hiszen csak egy leírásról volt szó… Emberek, kérünk Benneteket, legyetek körültekintőbbek, ne támadjatok azonnal! Gondolkodjatok! Gondoljatok bele, min kell a családnak átmennie! - a Szerk.)

 

 

 

 

Forrás: Kutyabarathelyek.hu
Cikk első megjelenése: 2019. július 19.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Legyen a kutyának is élmény a kempingezés! - Tippek és fontos tudnivalók Legyen a kutyának is élmény a kempingezés! - Tippek és fontos tudnivalók
A kutyabarát turizmus népszerűsége növekszik, és egyre több kutyatartó ismeri fel, hogy a kempingezés ideális lehetőséget kínál a háziállatokkal történő közös nyaralásra. Az Aranypart Camping & Apartments példája rávilágít a balatoni kutyás kempingezés aktuális lehetőségeire. Ha kutyával utazunk fontos a megfelelő szálláshely és szállástípus kiválasztása, valamint az alapfelszerelés hiánytalan összeállítása és az állattartás szabályainak ismerete a kutya kényelme érdekében. A cikk hasznos információkat kínál egy állatbarát nyaralás megszervezéséhez.

A vulkanikus eredetű Somló lankáinak felfedezése kutyákkal A vulkanikus eredetű Somló lankáinak felfedezése kutyákkal
Somló, magányos tanúhegy a Bakony szélén, ami Magyarország legkisebb borvidékéről híres. A borászatok mellett a várrom, a kilátó, a tanösvény és a somlói miliő miatt érdemes ellátogatni ide. A Somló varázsa mindenkit megérint, pár napos kikapcsolódásra tökéletes úti cél a kutyákkal.

Téli napok Szilvásváradon a kedvenceinkkel Téli napok Szilvásváradon a kedvenceinkkel
December eljöttét a hó köszöntötte és szerencsére nekünk is volt benne részünk. Néhány felejthetetlen napot töltöttünk Szilvásváradon a kutyáinkkal, ahol felfedeztük a környéket, kirándultunk és pihentünk nagyokat. Az egész élményt a kutyabarát Szalajka Liget Hotel**** és Apartmanházak vendégszeretete és az erdő szomszédsága tette tökéletessé.

Abszolút kutyabarát Magyarország első Hampton by Hilton szállodája Abszolút kutyabarát Magyarország első Hampton by Hilton szállodája
Megtisztelő felkérést kaptunk: társszervezőként, a Hampton by Hilton Budapest City Centre szálloda és a PetWiseCare csapatával karöltve mutattuk be a Hilton legújabb budapesti szálllodáját mint abszolút kutyabarát szállást! A bemutató keretén belül a vendégek megismerhették a szálloda kutyabarát szolgáltatásait, valamint részt vehettek egy kutya-elsősegély előadáson is.

Kutyás barangolások - Kutyás időtöltés ősszel, Egerben Kutyás barangolások - Kutyás időtöltés ősszel, Egerben
Októberben mindenhol gyönyörű színekben pompázó tájat találunk, főleg egy borvidéken, mint Egerben. Mi a kirándulást és a városnézést is beiktattuk, hogy ne csak a kutya élvezze a mászkálást, hanem a gazdi is lelassuljon egy pohár bor mellett.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. MOL Nyrt. Hírstart MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Több puszit adunk kutyánknak, mint partnerünknek Hírek - Címlapon
Több puszit adunk kutyánknak, mint partnerünknek
Fegyverrel fenyegetett egy telkére tévedő vizslát egy nyaraló a Balatonon Hírek - Címlapon
Fegyverrel fenyegetett egy telkére tévedő vizslát egy nyaraló a Balatonon