A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu
Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Frissítve - Kutyabarátnak mondott szálláson történt kutyagyilkosság Siófokon

2019. július 25., 08:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Nyaralásból rémálom: a kiválasztott kutyabarát szállás mégsem volt annyira kutyabarát. A szállásadó nem hogy nem fogadta szeretettel a vendégeivel érkező kis négylábút, vitába keveredett a vendégeivel, amiből később tettlegesség lett és tragédiába torkollott.FRISSÍTÉS  - 2019.07.25.

 

 

Muki, a kis yorki még csak két éves volt
Muki, a kis yorki még csak két éves volt
Fotó: atv.hu

 

 

Míg a nyomozás folyik, érdemi információval sajnos nem tudunk szolgálni a fejleményeket illetően. 

 

A tragédia híre bejárta a sajtót, Muki gazdija eddig csak közvetve nyilatkozott - tegnap azonban a Rádió 1 reggeli műsorában megszólalt. Elmesélte a történteket úgy, ahogy ők megélték. Az alábbi felvételen 1 óra 20 percnél kezdődik a beszélgetés:

 

 

 

 

 


FRISSÍTÉS - 2019.07.20.

 

A mai délelőtt folyamán sikerült elérnünk az érintett családot, akik azóta már hazautaztak Siófokról szeretett kiskutyájuk hamvaival. Az eljárás miatt neve elhallgatását kérő családfő összetörten számolt be a tragédiáról.

 

Kérdésünkre elmondta, hogy a kiválasztott szállásuk kutyabarátként volt hirdetve egy szálláskereső oldalon, s mint utólag kiderült, több tulajdonossal rendelkezett - a konfliktus pedig nem azzal az illetővel keletkezett, akitől az apartmant bérelték, hanem egy másik tulajdonostárssal. "Olyan kedves kiskutya volt. Soha nem bántott senkit, nem csipkelődött, nem ugatta az embereket. Az idegenekkel tartózkodó és inkább félős volt. Így aztán tényleg nem zavart senkit.” - mesélte. Kedden reggel lettek figyelmesek a hangos, durva fenyegetőzésre: az udvaron lévő kutyával kiabált az illető, hogy az “eltakarodjon” - és felrúgással fenyegette.

 

Szerdán ismét megismétlődött jelenet, a tulajdonos aznap is ott volt a szomszédos apartmanoknál, ismét kiabált a kutyával. A családfő kiment, hogy megbeszélje vele, tulajdonéppen mi a gond, mire a tulajdonos a fenyegetőzés közepette elmondta, fél, hogy a kutya meg fogja harapni, így a gazdik - jobb a békesség alapon - be is vitték a házba a kutyust. Mikor aztán indultak volna sétálni a kiskutyával, a családfő úgy döntött, megbeszéli, tisztázza a problémát a tulajdonossal, így ölében a kutyussal elindult békülni. Sajnos a tulajdonos nem volt ilyen kompromisszum-kereső. Ismét fenyegetőzni kezdett, immár nem csak a kutyát, de a gazdákat is “felrúgással” és hasonlókkal riogatta. E szóváltás közben kapta fel a rudat, mivel aztán a gazdának nekiesett: így érte az egyik ütés a kiskutyát, aki valószínűleg azonnal életét vesztette. “Nem tettem semmilyen fenyegető lépést, nem adtam erre utaló jelet. A kutyusunk sem. Nem értjük, miért viselkedett így.” - mondta a gazdi. - “Családtagként szerettük. Még csak két éves volt.”

 


 

 

 

Megdöbbentő posztot olvastunk a tegnapi napon a Facebookon: a keserű beszámoló egy nyaraló család tragédiáját írja le. 

Hétfőn érkezett a család Siófokra a lefoglalt apartmanba. Kistestű kutyájuk is velük tartott a nyaraláson, így olyan szállást kerestek, mely kutyabarátként hirdette magát. 

Másnap azonban megjelent a szállás tulajdonosa, aki közölte velük, hogy a 2 kilós kutyusukat nem akarja többet az udvaron látni, mert fél, hogy meg fogja őt harapni. 

Másnap mégis összetalálkozott a kutyával az udvaron. Bármiféle figyelmeztetés nélkül kézbe vett egy vascsövet, amivel nekiesett az apró kutyának - és bizony az őt védő gazdit sem kímélte. Sajnos a kutya nem élte túl a bántalmazást.

A posztban olvasható volt az is, hogy a család természetesen megtette a feljelentést.*

 

Megkerestük az üggyel kapcsolatban a Somogy Megyei Rendőrfőkapitányságot: kérdésünkre Orbán Zoltán rendőrőrnagy, a kapitányság sajtószóvivője az alábbi tájékoztatást adta: 

 

“A Siófoki Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy 58 éves helyi férfi ellen. Kollégáim az eljárás során vizsgálják az állatkínzás bűncselekmény körülményeit is, azonban tekintettel arra, hogy a nyomozás folyamatban van, egyelőre bővebb információval nem szolgálhatok.”

 

Az eljárás tehát elindult. 

A tragikus eset előtt értetlenül állunk. Nem csak azért, mert nem értjük, miért éri meg magát kutyabarátnak hirdetni bárkinek, aki valójában nem az. Egyszerűen megdöbbentő, hogy képes bárki ilyen eszközhöz folyamodni egy állattal (és emberrel) szemben. Nincs elfogadható indok a probléma ilyen módú megoldására. 

 

Sajnos gyakran tapasztaljuk, hogy vannak olyan szolgáltatók, akik mindössze több bevétel reményében hirdetik magukat kutyabarátnak - valós tartalmat, valós szolgáltatást azonban nem jelent számukra a szó. De hogy idáig fajuljon bármilyen helyzet… 

 

 

Szeretnénk ezúton részvétünket kifejezni a család számára! 

Bízunk benne, hogy a rendőrség s talán majd a bíróság sem fogja annyiban hagyni a dolgot. 

 

 

 *(A poszt azóta törlésre került, amin nem is csodálkozunk: olyan kommentözön érkezett, ami elképesztő. Ezek java része pedig sajnos tele volt agresszióval, vádaskodással és támadással a posztoló felé, teljesen alaptalanul, hiszen csak egy leírásról volt szó… Emberek, kérünk Benneteket, legyetek körültekintőbbek, ne támadjatok azonnal! Gondolkodjatok! Gondoljatok bele, min kell a családnak átmennie! - a Szerk.)

 

 

 

 

Forrás: Kutyabarathelyek.hu
Cikk első megjelenése: 2019. július 19.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyák a történelemben: a Titanic négylábú utasai Kutyák a történelemben: a Titanic négylábú utasai
Az óceánjáró első útja dicsőség helyett végzetes katasztrófába torkolott. Kevesen tudják azonban, hogy a hajón nemcsak emberek, hanem kutyák is utaztak. Rájuk emlékezünk.

200 ezer nyári utazástervezéskor kerestek kutyabarát helyet 200 ezer nyári utazástervezéskor kerestek kutyabarát helyet
Egyre nagyobb az igény az ellenőrzött kutyabarát szálláshelyek iránt – derül ki a Szallas.hu és a Kutyabarathelyek.hu közös felméréséből. A kutyabarát keresés a 13. legnépszerűbb szűrő a Szallas.hu oldalán, idén május-augusztus időszakban közel kétszázezer alkalommal használták. A gazdik zöme kutyájával utazik, így az úti célt, a szálláshely kiválasztását befolyásolják az állatbarát lehetőségek.

Kutyaúsztató nyílt Sopron mellett Kutyaúsztató nyílt Sopron mellett
Igazi kutyaparadicsomot fedezhetünk fel a Sopron melletti Sopronkövesden. Kutyabarát szállás és étterem, kutyafuttató, agility pálya… most pedig kutyamedencével bővült a kutyabarát szolgáltatások sora!

Kutyás barangolások: Balatoni kutyás nyaralás Kutyás barangolások: Balatoni kutyás nyaralás
Első 1 hetes kutyás nyaralásunk célpontja a Fonyódi Kutyás Fürdetőhely. A városba utazó előtt hamar világossá válik, hogy Szinyei Merse Pál 1916-ban és 1917-ben miért festett kilenc képet a Balatonról és Fonyódról.

Kutyás barangolások: túra a Tihanyi-félszigeten kutyával Kutyás barangolások: túra a Tihanyi-félszigeten kutyával
Sokan talán nem tudják, de a levendula Európában is őshonos növény. A Tihanyi-félsziget az egyik legnépszerűbb célpont a gyönyörű lila virág rajongóinak. De mivel én nem csak levendula-, de kutyarajongó is vagyok, nem volt kérdés, hogy Tövis, a mudim is párommal és velem tart.

Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta? Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta?
Napsütés, lengedező szél, nyár… Mi is lehetne kellemesebb kikapcsolódás, mint kedvencünk társaságában ellátogatni a partra és megmártózni a vízben. És ha ő másként gondolja?

Megnyílt az út: tudnivalók, ha nyaralni, kirándulni indulnál Horvátországba! Megnyílt az út: tudnivalók, ha nyaralni, kirándulni indulnál Horvátországba!
Könnyebben utazhatunk Horvátországba június 12-től: immár hazatérve nem kell két hetes házi karanténba vonulnunk, és kiutazáshoz sem kell különösebb papírozás, sem tesztelés. A Horvát Idegenforgalmi Közösség segítségével összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a kiutazáshoz, és hogy milyen szabályokat kell szem előtt tartanunk a kint tartózkodás ideje alatt.

Van egy hotel Mississippiben, ahol árva kutyák lehetnek a szobatársaink - már több mint 60 ebnek találtak is gazdát! Van egy hotel Mississippiben, ahol árva kutyák lehetnek a szobatársaink - már több mint 60 ebnek találtak is gazdát!
Magány ellen keresték az orvosságot az amerikai hotel munkatársai, mikor jött az ötlet: kutyák! Továbbgondolva: ki tudna több szeretet adni, mint a menhelyi kutyák? A program elképesztően sikeres!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH EB OVO Közhasznú Egyesület AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Több puszit adunk kutyánknak, mint partnerünknek Hírek - Címlapon
Több puszit adunk kutyánknak, mint partnerünknek
Fegyverrel fenyegetett egy telkére tévedő vizslát egy nyaraló a Balatonon Hírek - Címlapon
Fegyverrel fenyegetett egy telkére tévedő vizslát egy nyaraló a Balatonon
fb-text