A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Több puszit adunk kutyánknak, mint partnerünknek

2019. július 25., 13:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!
Egy felmérés szerint a legtöbb kutyás többet babusgatja kedvencét, mint partnerét. Talán nem is csoda: négylábú barátaink megbízható társaink jóban-rosszban, feltétel nélküli szeretetükben soha nem csalódunk.Egy amerikai kutyaeledel gyártó cég készített egy felmérést a kutyások körében, hogy nagyobb rálátást kapjunk, mennyire is állunk közel kedvenceinkhez. Kérdőívükben afelől érdeklődtek, mennyi szeretetet adnak a gazdik kutyáiknak, mennyit és hogyan törődnek, foglalkoznak velük. 

 

Az eredmény talán a nem-kutyások számára meglepő lehet, de mi, gazdik bizonyára nem fogunk rajtuk csodálkozni. Összességében az mondható el, hogy a kutyatartók bizony jobban szeretik a kutyájukat, mint legtöbb embertársukat. 

 

 

Kutyáinkra úgy gondolunk, mint a legjobb barátunkra
Kutyáinkra úgy gondolunk, mint a legjobb barátunkra
Fotó: cosmopolitan.com

 

 

A felmérés szerint a megkérdezett kutyatartók 52%-a bevallotta, hogy több puszit ad kedvence buksijára, mint párjának. Hasonló eredmény mutatkozott a gazdik alvási szokásaiban is: a gazdik szintén 52%-a válaszolt úgy, hogy szívesebben alszik kutyájával, mint párjával. Azt nem tudni, ez az arány vajon a friss kapcsolatban élők közt volt ekkora, vagy épp azok közt, akik még nem élnek egy háztartásban kedvesükkel. 

 

A felmérésben megkérdezett gazdik közül szinte mindenki (94%-uk) válaszolt úgy, hogy kutyájukat legjobb barátaik egyikének tartják. Ők pedig mind szívesebben maradnak otthon esténként négylábú barátjukkal, mint bulizni mennének. 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: cosmopolitan.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

14 sikertelen örökbeadás után találta meg álmai otthonát Ronny, a nagyra nőtt kölyökkutya 14 sikertelen örökbeadás után találta meg álmai otthonát Ronny, a nagyra nőtt kölyökkutya
Az imádnivaló melák mindenkinek belopta magát a szívébe, mégis időbe telt, mire rátalált az Igazi Gazdi.

Itt az újabb bizonyíték, miért szeretjük jobban kedvenceinket, mint az embereket Itt az újabb bizonyíték, miért szeretjük jobban kedvenceinket, mint az embereket
Egy kutatás szerint mélyebben együtt érzünk azokkal, akik nem tudják megvédeni önmagukat, és az irántuk érzett szeretetünk is erősebb.

Honnan tudhatom, hogy itt az idő a búcsúra? Honnan tudhatom, hogy itt az idő a búcsúra?
Számtalan állattartótól hallani, hogy kedvencük halála rosszabb volt, mint saját szüleié. Ez egyesek számára istenkáromlónak hangzik, de sokak számára ez a hideg valóság. Úgy dönteni, hogy elaltatunk egy szeretett kicsi állatot, zsigerbe vágó, gyilkos és erkölcstelen érzés lehet. A családok úgy érezhetik, hogy cserbenhagyják kedvencüket, vagy a legjobb barátjuk halálát okozzák. Megfeledkeznek arról, hogy az eutanázia olyan ajándék, amely megfelelő időben történő alkalmazásával megakadályozható házi kedvence testi, valamint a család érzelmi szenvedése. Ennek a folyamatnak a legnehezebb része a tényleges döntés meghozatala, éppen ezért naponta hangzik el a kérdés: „Doki, honnan fogom tudni, mikor jön el az idő?”

Hirtelen bújós lett a kutyád? Lehet, hogy ezeket szeretné elmondani Hirtelen bújós lett a kutyád? Lehet, hogy ezeket szeretné elmondani
Nem számít, milyen hangulatban érkezünk haza egy hosszú nap végén, négylábú barátunk kicsattanó örömmel fogad minket. De ha kedvencünk szokatlanul bújós, érdemes odafigyelni rá!

140 menhelyi kutya karácsonya 140 menhelyi kutya karácsonya
Ritkán szoktunk így belegondolni, de egy menhelyi kutyusnak, - akinek egész napja a rácsok mögött telik arra várva, hogy végre valaki a kennel előtt elsétálva meglátja benne a csodát – bizony a nap fénypontja, amikor kiszabadulva önfeledten szaglászhat, sétálhat. Érthető hát a négylábúak izgatottsága, amikor az önkéntesek megjelentek, hogy sétálni vigyék őket.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker Mondial Assistance GesmbH Rehabportál MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Az agarak a Nemzeti Vágtán is tarolnak! Hírek - Címlapon
Az agarak a Nemzeti Vágtán is tarolnak!
Kutyások figyelem: a hatóságok razziáznak Kaposváron! Hírek - Címlapon
Kutyások figyelem: a hatóságok razziáznak Kaposváron!