A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Több puszit adunk kutyánknak, mint partnerünknek

2019. július 25., 13:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!




Egy felmérés szerint a legtöbb kutyás többet babusgatja kedvencét, mint partnerét. Talán nem is csoda: négylábú barátaink megbízható társaink jóban-rosszban, feltétel nélküli szeretetükben soha nem csalódunk.



Egy amerikai kutyaeledel gyártó cég készített egy felmérést a kutyások körében, hogy nagyobb rálátást kapjunk, mennyire is állunk közel kedvenceinkhez. Kérdőívükben afelől érdeklődtek, mennyi szeretetet adnak a gazdik kutyáiknak, mennyit és hogyan törődnek, foglalkoznak velük. 

 

Az eredmény talán a nem-kutyások számára meglepő lehet, de mi, gazdik bizonyára nem fogunk rajtuk csodálkozni. Összességében az mondható el, hogy a kutyatartók bizony jobban szeretik a kutyájukat, mint legtöbb embertársukat. 

 

 

Kutyáinkra úgy gondolunk, mint a legjobb barátunkra
Kutyáinkra úgy gondolunk, mint a legjobb barátunkra
Fotó: cosmopolitan.com

 

 

A felmérés szerint a megkérdezett kutyatartók 52%-a bevallotta, hogy több puszit ad kedvence buksijára, mint párjának. Hasonló eredmény mutatkozott a gazdik alvási szokásaiban is: a gazdik szintén 52%-a válaszolt úgy, hogy szívesebben alszik kutyájával, mint párjával. Azt nem tudni, ez az arány vajon a friss kapcsolatban élők közt volt ekkora, vagy épp azok közt, akik még nem élnek egy háztartásban kedvesükkel. 

 

A felmérésben megkérdezett gazdik közül szinte mindenki (94%-uk) válaszolt úgy, hogy kutyájukat legjobb barátaik egyikének tartják. Ők pedig mind szívesebben maradnak otthon esténként négylábú barátjukkal, mint bulizni mennének.



 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: cosmopolitan.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A kutya-ember kapcsolat mint viselkedésmintázat nagyon hasonlít az anya-gyermek közti kötődésre A kutya-ember kapcsolat mint viselkedésmintázat nagyon hasonlít az anya-gyermek közti kötődésre
A kedvencként tartott törpemalacok a kutyákkal ellentétben nem kötődnek gazdájukhoz - állapították meg az ELTE Etológia Tanszék kutatói, akik emberi környezetben szocializált törpemalacoknál vizsgálták, hogy a kutyákhoz hasonlóan kialakul-e náluk olyan kötődés a gazdához, mint amilyen a gyerek-anya kapcsolatokra jellemző.

Miért szeretnek a kutyák hozzánk bújni? Miért szeretnek a kutyák hozzánk bújni?
Több mint egy érintés, hiszen egymás közelsége, a közös időtöltés teszi oly különlegesség azt, amikor kedvencünk szorosan mellénk kucorodik, hozzánk bújik. Mitől olyan kedves számukra?

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

Hogyan mondják el a kutyák: „Köszönöm”? Hogyan mondják el a kutyák: „Köszönöm”?
Nagyszerű érzés, amikor szívünket belengi a hála, és átjárja egész lényünket. Vajon a kutyák is képesek így érezni?

Kutyadolgok - Mitől olyan jó a gazdi lábán rágcsálni kedvenc játékukat? Kutyadolgok - Mitől olyan jó a gazdi lábán rágcsálni kedvenc játékukat?
Kutyáink néha egészen furcsa dolgokat művelnek, de mi így szeretjük őket. Ismerős az a jelenet, amikor egy délutáni pihenés közben egyszer csak felkapja kedvenc játékát, odaszalad hozzád, majd letottyan a lábadra, és ott kezdi el nyúzni? Vajon miért csinálja?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak MOL Nyrt. AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Termékvisszahívások: kiterjesztik a visszahívott termékek sorát Hírek - Címlapon
Termékvisszahívások: kiterjesztik a visszahívott termékek sorát
Frissítve - Kutyabarátnak mondott szálláson történt kutyagyilkosság Siófokon Hírek - Címlapon
Frissítve - Kutyabarátnak mondott szálláson történt kutyagyilkosság Siófokon