A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés

Maga Batman menti a menhelyi kutyákat

2019. augusztus 22., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
A hétköznapi hősök nem hordanak se köpenyt, se maszkot - vagy mégis? Ez esetben egy igazi hétköznapi hősből az árva állatok szuperhőse vált!Képzeld el: kimész a menhelyre, hogy segíts, sétáltass, vagy csak meglátogasd az árva kutyákat. Eddig minden megy a hétköznapi kerékvágásban. Aztán egyszercsak feltűnik a kennelsor végén Batman. 

Igen, Batman. Köpenyben, maszkban, meg ahogy kell. 

Aztán fogja, megpakolja a “Batmobilt” néhány állattal, és már indul is… 

 

 

Meghökkentő látványt nyújt a Batman ruhás állatmentőa menhelyen
Meghökkentő látványt nyújt a Batman ruhás állatmentőa menhelyen
Fotó: thedodo.com

 

 

Pontosan ezt csinálja Chris Van Dorn, a Batman4Paws alapítója. Néha hű barátja, Robin is segít neki. Igaz, ez esetben Robinnak négy lába van, eredeti neve Mr. Boots, fajtáját tekintve pedig ausztrál juhász. Minden vele kezdődött: azzal, hogy Chris és családja örökbefogadta őt. A srác ekkor döbbent rá, milyen fontos is a menhelyek és az árva kutyák, na és persze az állatvédők támogatása. 

 

Ekkor még “halandóként” (vagy mondjuk inkább így: Bruce Wayne-ként?) járt pár menhelyen, hogy beszélgessen azok vezetőivel, önkénteseivel, hogy tisztább képet kapjon, hogyan is tudna hatékonyan segíteni. A beszélgetésekből sokszor kanyarodtak olyan esetek felé, amikor adott volt a gazdátlan kutya, már meg is volt a leendő ideiglenes, vagy épp végleges örökbefogadó - ám a kutya szállítását nem tudták megoldani. 

 

 

Batman és hű segítője, Robin
Batman és hű segítője, Robin
Fotó: thedodo.com

 

 

Ez alapján jött Chris ötlete: fuvarozással fogja segíteni az árva állatokat. Ha kell, orvoshoz, ideiglenes befogadóhoz viszi őket - és természetesen a leendő gazdikhoz. Amerikában sajnos még mindig rengeteg menhelyen bevett szokás az állatok altatása - így Chris segítsége szó szerint életeket menthet! Ilyen volt Koko, a pit bull esete is: már csak napjai voltak, az altatására kijelölt napig, így az állatvédőknek nem maradt sok ideje, hogy gazdához juttassák. Végül mégis akadt egy jelentkező - ám nem a közvetlen szomszéd házból jelentkezett a leendő gazdi. Szerencsére a nem mindennapi fuvaros ezúttal is készen állt a segítésre, így Koko már boldog gazdis kutya. 

 

 

Nem csak kutyákon, hanem árva macskákon is segít az állatbarát férfi
Nem csak kutyákon, hanem árva macskákon is segít az állatbarát férfi
Fotó: thedodo.com

 

 

És miért a Batman jelmez? Mert mindenkit mosolygásra késztet. Mert különleges, és mindenkinek megakad rajta a szeme, így figyelemfelhívó funkciót is betölt, amire az állatvédelemnek nagy szüksége van. 

“Nem az határoz meg, ahogy valójában kinézek, vagy amit mondok, hanem az, amit és ahogyan cselekszem. Évek óta ehhez is tartom magam.” - mesélte a The Dodonak az állatmentő Batman.

 

 

 

Forrás: thedodo.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Új kutya érkezik a családba – 8 érv a mielőbbi állatorvosi látogatás mellett Új kutya érkezik a családba – 8 érv a mielőbbi állatorvosi látogatás mellett
Az új családtag érkezése megannyi izgalommal jár, akkor is, ha négylábú. Ahogy magunkhoz vesszük választottunkat, felkerülhet a rózsaszín szemüveg is, hiszen olyan édes! Szeretnénk, hogy jól érezze magát és egészséges legyen – ehhez pedig elengedhetetlen egy látogatás az állatorvoshoz, minél előbb!

Kiválasztotta új családját: az éjszaka leple alatt osont be a házba a kóbor kutya Kiválasztotta új családját: az éjszaka leple alatt osont be a házba a kóbor kutya
Menedéket kereshetett a tomboló vihar elől, ám ennél sokkal nagyobb ajándékot kapott a kis keverék: szerető gazdikat, egy életre.

Lélekben örökké fiatal: 19 évesen talált gazdira a menhelyre leadott kutya Lélekben örökké fiatal: 19 évesen talált gazdira a menhelyre leadott kutya
Őszes pofija, romló látása, és kissé darabos járása ellenére élvezi az élet minden percét, boldogan sétál és rágcsálja a játékait. Mintha nem is 19, hanem két éves lenne!

Újraindul az örökbefogadás az Illatos úton – a járványra való tekintettel szigorú szabályokkal Újraindul az örökbefogadás az Illatos úton – a járványra való tekintettel szigorú szabályokkal
Ismét megnyitja kapuit az örökbefogadók előtt az Illatos út, ám a járványra való tekintettel a telepre lépésnek szigorú szabályai lesznek.

A legmélyebb pontról is van kiút: vak border collie lett az Év Mentett Kutyája 2020-ban A legmélyebb pontról is van kiút: vak border collie lett az Év Mentett Kutyája 2020-ban
Stevie Wonderful, azaz "Csodálatos Stevie" terápiás kutyaként nyújt segítséget egy klinikán: elsőként köszönti az érkezőket, mosolyt csal az arcokra, és feledteti a gondokat.

Mentett kutyái segítik a kislánynak feldolgozni édesapja halálát Mentett kutyái segítik a kislánynak feldolgozni édesapja halálát
Társ a gyászban – két kislány és két elhagyott kutya szívmelengető története az egymásra találásról és az újrakezdésről.

Bhután miniszterelnöke arra kérte a lakosokat, királyuk születésnapja alkalmából fogadjanak örökbe egy kutyát, vagy ültessenek egy fát Bhután miniszterelnöke arra kérte a lakosokat, királyuk születésnapja alkalmából fogadjanak örökbe egy kutyát, vagy ültessenek egy fát
Értékes, csillogó vagy más frappáns csecsebecsék helyett egészen más születésnapi ajándékot szántak az ország uralkodójának kerek születésnapjára. Az ország miniszterelnöke arra kérte a lakosokat, királyuk születésnapja alkalmából ültessenek és gondozzanak egy fát, vagy fogadjanak örökbe egy kóbor kutyát.

„A kutyák az igazi barátaim” - vallja a híres színésznő, Jennifer Aniston „A kutyák az igazi barátaim” - vallja a híres színésznő, Jennifer Aniston
Egy kutya mindig melletted áll, mindig hálás, hűséges és igaz - a színésznő nemrégiben beszélt a kutyák iránti szeretetéről és az életében betöltött szerepük fontosságáról.

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

4600 menhelyi kutya élhet jobb körülmények között 4600 menhelyi kutya élhet jobb körülmények között
Zsebünkbe nyúlunk, ha kutyákról van szó: 13 millió Ft gyűlt össze rászoruló ebeknek. A Kutyaszemmel program 2019-ben 40 állatvédő szervezet 4600 kutyáján segített.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker Rehabportál Mondial Assistance GesmbH Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Fejbe lőttek egy kutyát Sopron mellett Hírek - Címlapon
Fejbe lőttek egy kutyát Sopron mellett
Őszi kutyaséta a festői Tokaj - Hegyalja történelmi borvidékén Hírek - Címlapon
Őszi kutyaséta a festői Tokaj - Hegyalja történelmi borvidékén