A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Maga Batman menti a menhelyi kutyákat

2019. augusztus 22., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
A hétköznapi hősök nem hordanak se köpenyt, se maszkot - vagy mégis? Ez esetben egy igazi hétköznapi hősből az árva állatok szuperhőse vált!Képzeld el: kimész a menhelyre, hogy segíts, sétáltass, vagy csak meglátogasd az árva kutyákat. Eddig minden megy a hétköznapi kerékvágásban. Aztán egyszercsak feltűnik a kennelsor végén Batman. 

Igen, Batman. Köpenyben, maszkban, meg ahogy kell. 

Aztán fogja, megpakolja a “Batmobilt” néhány állattal, és már indul is… 

 

 

Meghökkentő látványt nyújt a Batman ruhás állatmentőa menhelyen
Meghökkentő látványt nyújt a Batman ruhás állatmentőa menhelyen
Fotó: thedodo.com

 

 

Pontosan ezt csinálja Chris Van Dorn, a Batman4Paws alapítója. Néha hű barátja, Robin is segít neki. Igaz, ez esetben Robinnak négy lába van, eredeti neve Mr. Boots, fajtáját tekintve pedig ausztrál juhász. Minden vele kezdődött: azzal, hogy Chris és családja örökbefogadta őt. A srác ekkor döbbent rá, milyen fontos is a menhelyek és az árva kutyák, na és persze az állatvédők támogatása. 

 

Ekkor még “halandóként” (vagy mondjuk inkább így: Bruce Wayne-ként?) járt pár menhelyen, hogy beszélgessen azok vezetőivel, önkénteseivel, hogy tisztább képet kapjon, hogyan is tudna hatékonyan segíteni. A beszélgetésekből sokszor kanyarodtak olyan esetek felé, amikor adott volt a gazdátlan kutya, már meg is volt a leendő ideiglenes, vagy épp végleges örökbefogadó - ám a kutya szállítását nem tudták megoldani. 

 

 

Batman és hű segítője, Robin
Batman és hű segítője, Robin
Fotó: thedodo.com

 

 

Ez alapján jött Chris ötlete: fuvarozással fogja segíteni az árva állatokat. Ha kell, orvoshoz, ideiglenes befogadóhoz viszi őket - és természetesen a leendő gazdikhoz. Amerikában sajnos még mindig rengeteg menhelyen bevett szokás az állatok altatása - így Chris segítsége szó szerint életeket menthet! Ilyen volt Koko, a pit bull esete is: már csak napjai voltak, az altatására kijelölt napig, így az állatvédőknek nem maradt sok ideje, hogy gazdához juttassák. Végül mégis akadt egy jelentkező - ám nem a közvetlen szomszéd házból jelentkezett a leendő gazdi. Szerencsére a nem mindennapi fuvaros ezúttal is készen állt a segítésre, így Koko már boldog gazdis kutya. 

 

 

Nem csak kutyákon, hanem árva macskákon is segít az állatbarát férfi
Nem csak kutyákon, hanem árva macskákon is segít az állatbarát férfi
Fotó: thedodo.com

 

 

És miért a Batman jelmez? Mert mindenkit mosolygásra késztet. Mert különleges, és mindenkinek megakad rajta a szeme, így figyelemfelhívó funkciót is betölt, amire az állatvédelemnek nagy szüksége van. 

“Nem az határoz meg, ahogy valójában kinézek, vagy amit mondok, hanem az, amit és ahogyan cselekszem. Évek óta ehhez is tartom magam.” - mesélte a The Dodonak az állatmentő Batman.

 

 

 

Forrás: thedodo.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Te is lehetsz szuperhős: az árva állatok megmentője lehetsz, ha rendelkezel adód 1 százalékáról! Te is lehetsz szuperhős: az árva állatok megmentője lehetsz, ha rendelkezel adód 1 százalékáról!
Közeledik az adóbevallás, ezzel együtt az szja 1+1 százalékáról való rendelkezés határideje. Ne hanyagoljuk el, szánjunk rá pár percet, hiszen ez a menhelyi állatoknak akár az életet jelenheti!

Hotel Hontalan Kutyáknak – Egy szuper hely, ahol a gazdikeresők otthon érezhetik magukat Hotel Hontalan Kutyáknak – Egy szuper hely, ahol a gazdikeresők otthon érezhetik magukat
Létezik egy különleges menhely, ahol az árva kutyák mindennapjai vidámságban és szeretetben telnek.

7 érv, miért fogadj örökbe kutyát 7 érv, miért fogadj örökbe kutyát
Ne vásárolj, fogadj örökbe! Ezzel a mondattal nagyon sokszor találkozhatunk, mégis, még mindig vannak fenntartások az örökbefogadással szemben. Hét olyan érvet hoztunk, ami meggyőz minden hezitálót, hogy az örökbefogadást válassza!

Új kutya érkezik a családba – 8 érv a mielőbbi állatorvosi látogatás mellett Új kutya érkezik a családba – 8 érv a mielőbbi állatorvosi látogatás mellett
Az új családtag érkezése megannyi izgalommal jár, akkor is, ha négylábú. Ahogy magunkhoz vesszük választottunkat, felkerülhet a rózsaszín szemüveg is, hiszen olyan édes! Szeretnénk, hogy jól érezze magát és egészséges legyen – ehhez pedig elengedhetetlen egy látogatás az állatorvoshoz, minél előbb!

Menhelyről vagy tenyésztőtől válasszak kutyust? Menhelyről vagy tenyésztőtől válasszak kutyust?
Ez bizony fogas kérdés. Mindkét opció mellett kismillió érvet és ellenérvet lehetséges felsorakoztatni. Egy biztos: ha majd leteszed a voksod valamelyik mellé, akkor nem érdemes azon gondolkodnod mondjuk pár hónap után, miért is nem más módon döntöttél.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. EB OVO Közhasznú Egyesület Irodakutya.com MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Fejbe lőttek egy kutyát Sopron mellett Hírek - Címlapon
Fejbe lőttek egy kutyát Sopron mellett
Őszi kutyaséta a festői Tokaj - Hegyalja történelmi borvidékén Hírek - Címlapon
Őszi kutyaséta a festői Tokaj - Hegyalja történelmi borvidékén