A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Maga Batman menti a menhelyi kutyákat

2019. augusztus 22., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
A hétköznapi hősök nem hordanak se köpenyt, se maszkot - vagy mégis? Ez esetben egy igazi hétköznapi hősből az árva állatok szuperhőse vált!Képzeld el: kimész a menhelyre, hogy segíts, sétáltass, vagy csak meglátogasd az árva kutyákat. Eddig minden megy a hétköznapi kerékvágásban. Aztán egyszercsak feltűnik a kennelsor végén Batman. 

Igen, Batman. Köpenyben, maszkban, meg ahogy kell. 

Aztán fogja, megpakolja a “Batmobilt” néhány állattal, és már indul is… 

 

 

Meghökkentő látványt nyújt a Batman ruhás állatmentőa menhelyen
Meghökkentő látványt nyújt a Batman ruhás állatmentőa menhelyen
Fotó: thedodo.com

 

 

Pontosan ezt csinálja Chris Van Dorn, a Batman4Paws alapítója. Néha hű barátja, Robin is segít neki. Igaz, ez esetben Robinnak négy lába van, eredeti neve Mr. Boots, fajtáját tekintve pedig ausztrál juhász. Minden vele kezdődött: azzal, hogy Chris és családja örökbefogadta őt. A srác ekkor döbbent rá, milyen fontos is a menhelyek és az árva kutyák, na és persze az állatvédők támogatása. 

 

Ekkor még “halandóként” (vagy mondjuk inkább így: Bruce Wayne-ként?) járt pár menhelyen, hogy beszélgessen azok vezetőivel, önkénteseivel, hogy tisztább képet kapjon, hogyan is tudna hatékonyan segíteni. A beszélgetésekből sokszor kanyarodtak olyan esetek felé, amikor adott volt a gazdátlan kutya, már meg is volt a leendő ideiglenes, vagy épp végleges örökbefogadó - ám a kutya szállítását nem tudták megoldani. 

 

 

Batman és hű segítője, Robin
Batman és hű segítője, Robin
Fotó: thedodo.com

 

 

Ez alapján jött Chris ötlete: fuvarozással fogja segíteni az árva állatokat. Ha kell, orvoshoz, ideiglenes befogadóhoz viszi őket - és természetesen a leendő gazdikhoz. Amerikában sajnos még mindig rengeteg menhelyen bevett szokás az állatok altatása - így Chris segítsége szó szerint életeket menthet! Ilyen volt Koko, a pit bull esete is: már csak napjai voltak, az altatására kijelölt napig, így az állatvédőknek nem maradt sok ideje, hogy gazdához juttassák. Végül mégis akadt egy jelentkező - ám nem a közvetlen szomszéd házból jelentkezett a leendő gazdi. Szerencsére a nem mindennapi fuvaros ezúttal is készen állt a segítésre, így Koko már boldog gazdis kutya. 

 

 

Nem csak kutyákon, hanem árva macskákon is segít az állatbarát férfi
Nem csak kutyákon, hanem árva macskákon is segít az állatbarát férfi
Fotó: thedodo.com

 

 

És miért a Batman jelmez? Mert mindenkit mosolygásra késztet. Mert különleges, és mindenkinek megakad rajta a szeme, így figyelemfelhívó funkciót is betölt, amire az állatvédelemnek nagy szüksége van. 

“Nem az határoz meg, ahogy valójában kinézek, vagy amit mondok, hanem az, amit és ahogyan cselekszem. Évek óta ehhez is tartom magam.” - mesélte a The Dodonak az állatmentő Batman.

 

 

 

Forrás: thedodo.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Újra lehet állatot befogadni a négylábú szeretetfutár akció keretében Újra lehet állatot befogadni a négylábú szeretetfutár akció keretében
A Rex Kutyaotthon Alapítvány a karácsony közeledtével idén is meghirdeti a négylábú szeretetfutár elnevezésű kezdeményezését, amelynek keretében december végéig gazdátlan kutyákat és macskákat fogadhatnak be egyedül élő emberek.

„Égi ajándék” - Életmentők és tűzoltók fogadták örökbe a kutyákat, miután az őket szállító repülőgép lezuhant „Égi ajándék” - Életmentők és tűzoltók fogadták örökbe a kutyákat, miután az őket szállító repülőgép lezuhant
"A karomba ugrott, és csak osztotta a puszikat. Éreztem, ahogy könnyek gyűlnek a szemem sarkában, és azt mondtam, 'ajjaj, azt hiszem, lett egy kutyánk'.

Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is! Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is!
A Black Friday, ha nem is hivatalosan, de megnyitja a karácsony előtti bevásárló szezont. Óriási leárazások, vásárlásra csábító ajánlatok minden üzletben… vannak azonban, akiknek nagyobb szüksége lenne a figyelmünkre!

Kidobott kiskutyát mentettek a mentősök – a kölyök végül szerető otthonra is talált az egyik életmentőnél Kidobott kiskutyát mentettek a mentősök – a kölyök végül szerető otthonra is talált az egyik életmentőnél
Hatalmas szerencséje volt az alig 8 hetes kiskutyának: magára hagyva kóborolt az út szélén, amiből nagy baj is lehetett volna – az arra járó mentősök azonban észrevették és nem mentek el mellette!

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Irodakutya.com Praktiker Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Fejbe lőttek egy kutyát Sopron mellett Hírek - Címlapon
Fejbe lőttek egy kutyát Sopron mellett
Őszi kutyaséta a festői Tokaj - Hegyalja történelmi borvidékén Hírek - Címlapon
Őszi kutyaséta a festői Tokaj - Hegyalja történelmi borvidékén