A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Maga Batman menti a menhelyi kutyákat

2019. augusztus 22., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A hétköznapi hősök nem hordanak se köpenyt, se maszkot - vagy mégis? Ez esetben egy igazi hétköznapi hősből az árva állatok szuperhőse vált!



Képzeld el: kimész a menhelyre, hogy segíts, sétáltass, vagy csak meglátogasd az árva kutyákat. Eddig minden megy a hétköznapi kerékvágásban. Aztán egyszercsak feltűnik a kennelsor végén Batman. 

Igen, Batman. Köpenyben, maszkban, meg ahogy kell. 

Aztán fogja, megpakolja a “Batmobilt” néhány állattal, és már indul is… 

 

 

Meghökkentő látványt nyújt a Batman ruhás állatmentőa menhelyen
Meghökkentő látványt nyújt a Batman ruhás állatmentőa menhelyen
Fotó: thedodo.com

 

 

Pontosan ezt csinálja Chris Van Dorn, a Batman4Paws alapítója. Néha hű barátja, Robin is segít neki. Igaz, ez esetben Robinnak négy lába van, eredeti neve Mr. Boots, fajtáját tekintve pedig ausztrál juhász. Minden vele kezdődött: azzal, hogy Chris és családja örökbefogadta őt. A srác ekkor döbbent rá, milyen fontos is a menhelyek és az árva kutyák, na és persze az állatvédők támogatása. 

 

Ekkor még “halandóként” (vagy mondjuk inkább így: Bruce Wayne-ként?) járt pár menhelyen, hogy beszélgessen azok vezetőivel, önkénteseivel, hogy tisztább képet kapjon, hogyan is tudna hatékonyan segíteni. A beszélgetésekből sokszor kanyarodtak olyan esetek felé, amikor adott volt a gazdátlan kutya, már meg is volt a leendő ideiglenes, vagy épp végleges örökbefogadó - ám a kutya szállítását nem tudták megoldani. 

 

 

Batman és hű segítője, Robin
Batman és hű segítője, Robin
Fotó: thedodo.com

 

 

Ez alapján jött Chris ötlete: fuvarozással fogja segíteni az árva állatokat. Ha kell, orvoshoz, ideiglenes befogadóhoz viszi őket - és természetesen a leendő gazdikhoz. Amerikában sajnos még mindig rengeteg menhelyen bevett szokás az állatok altatása - így Chris segítsége szó szerint életeket menthet! Ilyen volt Koko, a pit bull esete is: már csak napjai voltak, az altatására kijelölt napig, így az állatvédőknek nem maradt sok ideje, hogy gazdához juttassák. Végül mégis akadt egy jelentkező - ám nem a közvetlen szomszéd házból jelentkezett a leendő gazdi. Szerencsére a nem mindennapi fuvaros ezúttal is készen állt a segítésre, így Koko már boldog gazdis kutya. 

 

 

Nem csak kutyákon, hanem árva macskákon is segít az állatbarát férfi
Nem csak kutyákon, hanem árva macskákon is segít az állatbarát férfi
Fotó: thedodo.com

 

 

És miért a Batman jelmez? Mert mindenkit mosolygásra késztet. Mert különleges, és mindenkinek megakad rajta a szeme, így figyelemfelhívó funkciót is betölt, amire az állatvédelemnek nagy szüksége van. 

“Nem az határoz meg, ahogy valójában kinézek, vagy amit mondok, hanem az, amit és ahogyan cselekszem. Évek óta ehhez is tartom magam.” - mesélte a The Dodonak az állatmentő Batman.

 

 

 

Forrás: thedodo.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg
"A legfontosabb, amit Ginger tanított nekem, talán pont az, hogy sohasem késő újrakezdeni."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta AEGON Magyarország Zrt. Brimo partysátor MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Fejbe lőttek egy kutyát Sopron mellett Hírek - Címlapon
Fejbe lőttek egy kutyát Sopron mellett
Őszi kutyaséta a festői Tokaj - Hegyalja történelmi borvidékén Hírek - Címlapon
Őszi kutyaséta a festői Tokaj - Hegyalja történelmi borvidékén