A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság az olasz kutyacsempészeket

2018. október 25., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Felfüggesztett szabadságvesztésre és pénzbüntetésre ítélt távollétében a Lenti Járásbíróság két olasz kutyacsempészt, aki egy autó csomagtartójába zsúfolva 25 kölyökkutyát próbált kivinni Magyarországról - tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék csütörtökön az MTI-t.



Bartalné Mentes Judit szóvivő felidézte, hogy az elsőrendű vádlott jövedelemszerzési célból akart Magyarországról illegálisan kutyakölyköket vinni Olaszországba, tervéhez pénzért felfogadta a másodrendű vádlottat sofőrnek.

 

Január végén engedély nélküli ebtenyésztéssel foglalkozó emberektől 25 francia és angol bulldog kölyökkutyát vettek, egy részüket túl korán választották el az anyjuktól. Az eljárás során a vádlottak nem mondták meg, hogy hol vették a kutyákat, de az általuk használt GPS adatai alapján a hatóságok eljutottak a tenyésztőkhöz is.

A két férfi a kölyköket folyadék és étel nélkül boxokba, dobozokba zsúfolta, így utaztak több órán át, amíg a magyar-szlovén határ közelében megállították őket a rendőrök. Az ítélet indokolásában elhangzott, hogy a csempészek több állatvédelmi előírást is megszegtek, különös kegyetlenséggel jártak el, a kutyák számára pedig az utazás komoly stresszhatással járt, az anyjuktól túl korán elválasztott kiskutyák számára pedig életveszélyes volt. Az ebek közül hét később el is pusztult, de az életben maradtak közül több is egészségkárosodást szenvedett.

 

Összezsúfolva a szállítóboxoba, dobozokban - így vitték Olaszország felé a kutyákat
Összezsúfolva a szállítóboxoba, dobozokban - így vitték Olaszország felé a kutyákat
Fotó: police.hu

 

A Lenti Járásbíróság társtettesként elkövetett állatkínzás miatt az elsőrendű vádlottra 14 hónap, három évre felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki, társa egy év, két évre felfüggesztett börtönt kapott. A két férfinak 300 ezer, illetve 150 ezer forint pénzbüntetést is kell fizetnie.

 

Az ügyész tudomásul vette a döntést, de a vádlottak távolléte miatt az egyelőre nem jogerős.

 

 

 

Forrás: MTI
Indexkép forrás: police.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség
Négy embert gyanúsít a rendőrség azzal, hogy hamis kísérő okmányokkal szállítottak kutyákat külföldre; a kisállatok exportálásával foglalkozó ceglédi cég vezetőjét letartóztatta a bíróság - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szerdán a police.hu oldalon.

Több ezer hamis kisállat útlevelet állított ki a korrupt állatorvos – vádat emeltek ellene Több ezer hamis kisállat útlevelet állított ki a korrupt állatorvos – vádat emeltek ellene
Több mint ötezer kisállatnak állított ki hamis kisállat útlevelet a hatósági állatorvos és társa, egy szolgáltató állatorvos. A kiskutyákat és macskákat az Európai Unió több tagállamába szállították – a hamis papírokon túl a kölykök korával is baj volt, túl fiatalok voltak még a szállításhoz, ráadásul azonosító chippel sem rendelkeztek. A hatósági állatorvos és társai ellen vádat emeltek – börtön várhat rájuk!

Betiltaná a kormány a kutyák, macskák és madarak árusítását az állatvásárokon Betiltaná a kormány a kutyák, macskák és madarak árusítását az állatvásárokon
Az állatvédő szervezetek kezdeményezésére rendeletet hozna a kormány, mellyel betiltaná a kutyák, macskák és madarak árusítását.

Kölyökkutyákat mentettek a NAV munkatársai Kölyökkutyákat mentettek a NAV munkatársai
Nem csak egyszerűen papírok nélkül szállította a négy kiskutyát a román sofőr: a csempészett cigaretták alatt kuporgó apróságok még túl fiatalok is voltak a szállításhoz. A férfi Németországba tartott a cigarettákkal és a kiskutyákkal.

Letöltendőt kér az ügyészség a kutyái hangszálát elvágó karcagi szaporítóra Letöltendőt kér az ügyészség a kutyái hangszálát elvágó karcagi szaporítóra
Súlyosításért fellebbezett a járási ügyészség annak a karcagi férfinek az ügyében, aki azért vágatta el a kutyái hangszálait, hogy a szomszédokat ne zavarja a szaporítótelepről kiszűrődő csaholás - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta Hírstart EB OVO Közhasznú Egyesület MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Emlékplaketteket kapnak házukra a különleges házi kedvencek Angliában Hírek - Címlapon
Emlékplaketteket kapnak házukra a különleges házi kedvencek Angliában
Állatkínzás Borsodban: mást állít a rendőrség és mást a szemtanúk Hírek - Címlapon
Állatkínzás Borsodban: mást állít a rendőrség és mást a szemtanúk