A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Emlékplaketteket kapnak házukra a különleges házi kedvencek Angliában

2018. október 26., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Egy új, megható kezdeményezés indult útjára Nagy-Britanniában: az arra érdemes házi kedvencekről emlékplakettel emlékeznek meg, ahogy a kátlábúakról szoktak. A kezdeményezéssel szeretnék ráirányítani a figyelmet négylábú barátaink nagyszerűségére.Emlékplaketteket kaphatnak a kutyák, cicák és egyéb házi kedvencek Nagy-Britanniában. A kis fülecskékkel ellátott zöld emléktáblákat az adott négylábú és gazdáinak házára függesztik fel, ahogy azt az emberek esetében már megszokhattuk. A plaketten szerepel az állat neve, születési éve és hogy miről nevezetes.

 

Az ötletet az English Heritage kék plakettjei adták, melyek arról informálják a ma ott élő embereket, vagy épp az oda utazó turistákat, hogy az adott épületben melyik ismert ember, és mikor élt. A ‘Pet Plaques’ ennek mintájára készült, célkitűzése, hogy felhívja a figyelmet a házi kedvenceink nagyszerűségére, hiszen sokuknak szó szerint az életünket köszönhetjük - gondoljunk csak a mentőkutyákra, segítőkutyákra.

 

Már 20 plakett is elhelyezésre került Anglia-szerte. A táblácskát megkaphatja olyan állat, amely különleges képessége és tanítása végett nagy segítséget nyújt gazdájának vagy más embereknek (például a jelző kutyák, vagy a terápiás kutyák), vagy épp valamilyen úton híressé vált kedvencek, akiket az ország vagy épp az egész világ is ismer.

 

Néhány szívmelengető történet a már emlékplakettet kapott kutyákról:

 

 

Walnut emléktáblája előtt gazdija és whippetjei
Walnut emléktáblája előtt gazdija és whippetjei

 

Emléktáblát kapott például Walnut, a kis whippet, akiről mi is írtunk. Walnut és gazdája az egész világ szívét megmelengette: a 18 éves öregecske kutyát több százan kísérték el utolsó sétájára, gyönyörűvé téve utolsó napját.

 

 

Flora, az életmentő akita
Flora, az életmentő akita

 

Flora, az akita életmentő segítséget nyújt beteg gazdájának nap mint nap azzal, hogy előre jelzi gazdija közelgő eszméletvesztéssel járó rohamait.

 

 

Alfie, a terápiás mopsz
Alfie, a terápiás mopsz

 

Alfie, a mopsz is igazi hétköznapi hős: több éve terápiás kutyaként vidítja fel a kórházba került gyerekeket. Alfie minden “bevetésére” felölti a szuperhős-ruháját, így indul gazdijával a gyerekekhez.

 

 

Mugly a csúnyácska külseje miatt lett ismert, kevesen tudják viszont, hogy terápiás kutyaként gyógyít
Mugly a csúnyácska külseje miatt lett ismert, kevesen tudják viszont, hogy terápiás kutyaként gyógyít

 

Mugly-t, a kínai meztelen kutyát választották 2012-ben a világ legcsúnyább ebének. Külső ide vagy oda, Mugly rengeteget jótékonykodik: terápiás kutyaként is több díjat nyert.

 

 

Keda valaha katonakutyaként mentett életeket, ma a veteránoknak segít
Keda valaha katonakutyaként mentett életeket, ma a veteránoknak segít 

 

A hős labrador, Keda három évet szolgált Afganisztánban, ahol rengeteg életet megmentett munkájával. Kiváló szimatával megtalálta és jelezte a taposóaknákat, így a katonák el tudták kerülni azokat. Azóta Keda visszavonult, most gazdájával  együtt jár kórházakba és veteránokhoz, hogy segítsenek a gyógyulásban, vagy épp megküzdeni a poszttraumás stressz szindróma leküzdésében. 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Elvesztett barátaira emlékezett a kutya, ahogy átsétált a valódi Szivárványhídon Elvesztett barátaira emlékezett a kutya, ahogy átsétált a valódi Szivárványhídon
„Meghitten nézte a nyakörveket és a hámokat, majd a következő pillanatban felkapaszkodott a korlátra, és lehajtotta a fejét.”

Előrehozták a karácsonyt, hogy a súlyos beteg kutya is ünnepelhessen Előrehozták a karácsonyt, hogy a súlyos beteg kutya is ünnepelhessen
Riley, a 11 éves német dog elmondhatatlanul örült ajándékainak!

Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák
Az első világháborúban a brit Vöröskereszt csapatait speciálisan képzett kutyák egészítették ki, hogy a csatamezőn bajbajutott katonák segítségére legyenek. Ez az ő történetük.

Az űrkutatás négylábú mártírja - Lajka kutya története Az űrkutatás négylábú mártírja - Lajka kutya története
A négylábú űrhajós története titkokkal, de még inkább óriási hazugságokkal kísért: hősnek állították be, ám inkább nevezhetnénk mártírnak. Lajka, az utcán kóborló kutya előbb gyepmesteri telepre, onnan a szovjet kiképzőközpontba - hogy aztán 1957. november 3-án a biztos halálba küldjék.

Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál
Sallie egyszerűen ott volt azok mellett, akiket megszeretett, hűségesen vigyázta álmukat, és a tragédia óráiban sem hagyta el azokat, akik gondoskodtak róla, akik fontosak voltak a számára.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI Beagle Club Online Irodakutya.com Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Örök barátság első látásra – saját hasonmására talált rá a kutya Hírek - Címlapon
Örök barátság első látásra – saját hasonmására talált rá a kutya
Felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság az olasz kutyacsempészeket Hírek - Címlapon
Felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság az olasz kutyacsempészeket