A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Könnyű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés

Emlékplaketteket kapnak házukra a különleges házi kedvencek Angliában

2018. október 26., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Egy új, megható kezdeményezés indult útjára Nagy-Britanniában: az arra érdemes házi kedvencekről emlékplakettel emlékeznek meg, ahogy a kátlábúakról szoktak. A kezdeményezéssel szeretnék ráirányítani a figyelmet négylábú barátaink nagyszerűségére.Emlékplaketteket kaphatnak a kutyák, cicák és egyéb házi kedvencek Nagy-Britanniában. A kis fülecskékkel ellátott zöld emléktáblákat az adott négylábú és gazdáinak házára függesztik fel, ahogy azt az emberek esetében már megszokhattuk. A plaketten szerepel az állat neve, születési éve és hogy miről nevezetes.

 

Az ötletet az English Heritage kék plakettjei adták, melyek arról informálják a ma ott élő embereket, vagy épp az oda utazó turistákat, hogy az adott épületben melyik ismert ember, és mikor élt. A ‘Pet Plaques’ ennek mintájára készült, célkitűzése, hogy felhívja a figyelmet a házi kedvenceink nagyszerűségére, hiszen sokuknak szó szerint az életünket köszönhetjük - gondoljunk csak a mentőkutyákra, segítőkutyákra.

 

Már 20 plakett is elhelyezésre került Anglia-szerte. A táblácskát megkaphatja olyan állat, amely különleges képessége és tanítása végett nagy segítséget nyújt gazdájának vagy más embereknek (például a jelző kutyák, vagy a terápiás kutyák), vagy épp valamilyen úton híressé vált kedvencek, akiket az ország vagy épp az egész világ is ismer.

 

Néhány szívmelengető történet a már emlékplakettet kapott kutyákról:

 

 

Walnut emléktáblája előtt gazdija és whippetjei
Walnut emléktáblája előtt gazdija és whippetjei

 

Emléktáblát kapott például Walnut, a kis whippet, akiről mi is írtunk. Walnut és gazdája az egész világ szívét megmelengette: a 18 éves öregecske kutyát több százan kísérték el utolsó sétájára, gyönyörűvé téve utolsó napját.

 

 

Flora, az életmentő akita
Flora, az életmentő akita

 

Flora, az akita életmentő segítséget nyújt beteg gazdájának nap mint nap azzal, hogy előre jelzi gazdija közelgő eszméletvesztéssel járó rohamait.

 

 

Alfie, a terápiás mopsz
Alfie, a terápiás mopsz

 

Alfie, a mopsz is igazi hétköznapi hős: több éve terápiás kutyaként vidítja fel a kórházba került gyerekeket. Alfie minden “bevetésére” felölti a szuperhős-ruháját, így indul gazdijával a gyerekekhez.

 

 

Mugly a csúnyácska külseje miatt lett ismert, kevesen tudják viszont, hogy terápiás kutyaként gyógyít
Mugly a csúnyácska külseje miatt lett ismert, kevesen tudják viszont, hogy terápiás kutyaként gyógyít

 

Mugly-t, a kínai meztelen kutyát választották 2012-ben a világ legcsúnyább ebének. Külső ide vagy oda, Mugly rengeteget jótékonykodik: terápiás kutyaként is több díjat nyert.

 

 

Keda valaha katonakutyaként mentett életeket, ma a veteránoknak segít
Keda valaha katonakutyaként mentett életeket, ma a veteránoknak segít 

 

A hős labrador, Keda három évet szolgált Afganisztánban, ahol rengeteg életet megmentett munkájával. Kiváló szimatával megtalálta és jelezte a taposóaknákat, így a katonák el tudták kerülni azokat. Azóta Keda visszavonult, most gazdájával  együtt jár kórházakba és veteránokhoz, hogy segítsenek a gyógyulásban, vagy épp megküzdeni a poszttraumás stressz szindróma leküzdésében. 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Balto, a hős kutya igaz története Balto, a hős kutya igaz története
Gyermekkorunk egyik kedvence, Balto a valóságban több száz életet mentett meg az 1920-as évek Alaszkájában. Ismerjétek meg a hős történetét!

A múlt szelleme: egy kutya, aki áldozatával megváltoztatta az állatkísérletek megítélését A múlt szelleme: egy kutya, aki áldozatával megváltoztatta az állatkísérletek megítélését
Avagy hogyan változtatta meg egy fájdalmas sorsú kiskutya az állatkísérletekről alkotott vélekedést a 20. század folyamán.

Szuperhős állatok kerülnek a mozivászonra - jön a DC Super Pets Szuperhős állatok kerülnek a mozivászonra - jön a DC Super Pets
Az ismert és kedvelt szuperhősök helyett most azok állatai mentik meg a világot azzal, hogy legyőzik a főgonoszt - aki ezúttal szintén egy négylábú.

Jéghideg folyóba ugrott egy férfi, hogy kimentse kutyáját a sodrásból Jéghideg folyóba ugrott egy férfi, hogy kimentse kutyáját a sodrásból
Ha legjobb barátunkról bajba kerül, nem gondolkodunk, azonnal cselekszünk. Akkor is, ha ez a barát éppen egy négylábú - érte is ugyanúgy megtennénk mindent, igaz?

Az űrkutatás négylábú mártírja - Lajka kutya története Az űrkutatás négylábú mártírja - Lajka kutya története
A négylábú űrhajós története titkokkal, de még inkább óriási hazugságokkal kísért: hősnek állították be, ám inkább nevezhetnénk mártírnak. Lajka, az utcán kóborló kutya előbb gyepmesteri telepre, onnan a szovjet kiképzőközpontba - hogy aztán 1957. november 3-án a biztos halálba küldjék.

A hősök néha négy lábon járnak: 6 hónapos kölyökkutya mentette meg gazdáját a csörgőkígyótól A hősök néha négy lábon járnak: 6 hónapos kölyökkutya mentette meg gazdáját a csörgőkígyótól
Hősként ünnepli a világ a kis golden retrievert: a Todd nevű kölyökkutya megmentette gazdáját azzal, hogy gazdija és a támadni készülő csörgőkígyó közé ugrott.

8 hónapos pitbull mentette meg a családját a tűztől 8 hónapos pitbull mentette meg a családját a tűztől
Fiatal négylábú hős: még egy éves sincs a kis pit bull, máris hősként tekintenek rá. A kutyának hála nem történt tragédia a lakástűzben.

Elképesztően élethű kutya-torták Elképesztően élethű kutya-torták
Első ránézésre élőnek hihetjük ezeket a kutyákat - ám alaposabban megvizsgálva látjuk, hogy ezek bizony egy tehetséges cukrász munkái. Valószínűleg a tortacsodák íze is ínycsiklandó, de őszintén: kinek lenne szíve megvágni és megenni ezeket a már-már művészi alkotásokat?!

Gyertyagyújtás lesz országszerte a megkínzott és hontalan állatokért Gyertyagyújtás lesz országszerte a megkínzott és hontalan állatokért
Hétvégén az állatkínzás és a felelőtlen állattartás áldozataiért, a hontalan, és sanyarú körülmények között élő állatokért égnek majd a gyertyák országszerte.

A Rex alapítvány szerint a közösségépítés a kulcs A Rex alapítvány szerint a közösségépítés a kulcs
A Rex Kutyaotthon Alapítvány két közösségi kezdeményezést is indított 2017 novemberében. 22-én megnyitotta új közösségi terét, az Angyalkertet, valamint bemutatta egy országos állatvédelmi oktatási központ, a Felelős Állattartás Házának terveit.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál EB OVO Közhasznú Egyesület JULIUS-K9 Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Örök barátság első látásra – saját hasonmására talált rá a kutya Hírek - Címlapon
Örök barátság első látásra – saját hasonmására talált rá a kutya
Felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság az olasz kutyacsempészeket Hírek - Címlapon
Felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság az olasz kutyacsempészeket