A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Könnyű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

Több száz kutyabarát kísérte el utolsó sétájára a haldokló agarat

2016. november 16., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Walnut, az agár sétára indult gazdijával egy borongós novemberi napon a tengerparton. Ez a séta azonban más volt, mint a többi. Walnutot ez alkalommal több száz kutya és kutyabarát kísérte el a sétájára. Ez volt Walnut utolsó sétája.Mark Woods, Walnut gazdája szervezte a közös sétát kutyusának. Facebook-oldalán kérte arra ismerőseit, csatlakozzanak hozzá és kedvencéhez, kísérjék el őket utolsó közös sétájukra. Walnut és gazdija között nagyon szoros kapcsolat volt: a whippet a Mark életének legnehezebb pillanataiban is támogatta őt szeretetével, hűségével, amiért Mark kimondhatatlanul hálás neki.

 

Mark és Walnut
Mark és Walnut
Fotó: dailymail.co.uk

 

Walnut már 18 éves is elmúlt, közeledett számára az idő, mikor át kell kelnie a szivárványhídon. “Walnutnak el kell mennie. November 12-én, pénteken délután jön el az ideje. Szeretném, ha csatlakoznátok utolsó sétánkra, hogy megünnepeljük ezt a csodálatos kutyát. Hihetetlen élete volt, és most, 18 évesen eljött az ideje az utolsó elalvásának.” - írta a gazdi a meghívójában.

 

Kutyás tömeg búcsúztatta Walnutot
Kutyás tömeg búcsúztatta Walnutot
Fotó: dailymail.co.uk

 

A sétára több száz kutyabarát jött el, igazán különlegessé téve Walnut utolsó sétáját. Gazdája Facebookon köszönte meg mindenkinek ezt a fantasztikus élményt, hogy ennyien eljöttek Walnut ünnepére. Megírta azt is, hogy szeretett öreg kis agara 12-én este, a karjaiban aludt el, hogy a szivárványhídon átkelve egy szebb helyre kerüljön.

 

Walnut már 18 éves volt
Walnut már 18 éves volt
Fotó: facebook.com/MarkDWoods

 

Walnut emlékére családja egy dalt is készített, melynek teljes bevételét a londoni Battersea Dogs and Cats állatotthon mentett kutyáinak és macskának támogatására fordítják - írja az ebpercek.hu a Daily Mailre hivatkozva. Ebből egy részletet meg is hallgathatunk az alábbi videóban:

 

 

 

 

Forrás: ebpercek.hu, facebook.com
Indexkép forrás: dailymail.co.uk

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A lehető legszebb hétvégével ajándékozta meg családja az öreg, beteg kutyát A lehető legszebb hétvégével ajándékozta meg családja az öreg, beteg kutyát
Olyan kevés idő adatik. Telnek az évek, rengeteg élményt gyűjtünk együtt négylábú barátainkkal - ám sajnos nekik olyan hamar menniük kell. Ez ellen sajnos nem tehetünk, viszont kihasználhatunk minden percet!

Harc az agárversenyek betiltásáért – egy év alatt ezer agár vesztette életét Nagy-Britanniában Harc az agárversenyek betiltásáért – egy év alatt ezer agár vesztette életét Nagy-Britanniában
Sajnos a hosszú múltra visszatekintő agárversenyek rengeteg halálos, és ami még fájóbb, felesleges halállal járnak. Sok agarat futtató tulajdonos – hasonlóan a szaporítókhoz – csak jó bevételi forrásnak, pénzkeresési eszköznek tekinti kutyáit, ez a hozzáállás pedig az állatkínzás melegágya…

Miért hagyjuk kutyánkat szaglászni séta közben? Miért hagyjuk kutyánkat szaglászni séta közben?
Köztudott, hogy a kutyák nagyon élvezik, ha sétálni visszük őket. Eközben pedig szinte folyamatosan a földet szimatolják. De mért is olyan fontos ez nekik?

Forró téma: védjük a tappancsot! Forró téma: védjük a tappancsot!
A nyári balesetek túlnyomó része a tappancsok égési sérülései miatt következnek be. Sétára, nyaralásra, kirándulásra is fel kell készülnünk, mert a forró talaj komoly egészségügyi problémát okoz!

Kullancsveszély: 6 pont a kutya testén, melyet feltétlenül nézz át Kullancsveszély: 6 pont a kutya testén, melyet feltétlenül nézz át
A kullancsok által terjesztett fertőző betegségek komoly veszélyt jelenthetnek kedvenceinkre és ránk nézve is! Sétát, kirándulást követően vizsgáljuk át alaposan kutyánk testét, különös figyelmet fordítva e kiemelt területekre!

A kutya szeretetnyelve - Hogyan mondd el kedvencednek, hogy szereted? A kutya szeretetnyelve - Hogyan mondd el kedvencednek, hogy szereted?
Kutyáink sajátos jelzésekkel adják tudtunkra, hogy szeretnek minket - az alábbi pontok segítségével pedig mi is könnyedén elmesélhetjük nekik, mit érzünk irántuk.

„Rájött az ötperc...” - Te is tapasztaltad kutyádnál? „Rájött az ötperc...” - Te is tapasztaltad kutyádnál?
Körbe-körbe rohangál, szemei kikerekednek, füleit hátracsapja és fikarcnyit sem törődik azzal, kit vagy mit borít fel a féktelen tombolásban... Ismerős?

Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom
Ha kutyánk nem koptatja megfelelően karmait, túlságosan hosszúra nőhetnek, ez pedig fájdalmas sérülésekhez, és idővel ízületi problémákhoz vezethet. Fordítsunk kiemelt figyelmet a megelőzésre!

Így néz ki a kutya, akinek stílusos megjelenésére milliókat költ a gazdája Így néz ki a kutya, akinek stílusos megjelenésére milliókat költ a gazdája
Több mint 4 millió forintnak megfelelő jüant költ kutyájára a kínai férfi, aki szerint kedvence a világ legszebb négylábúja - és meg is tesz mindent, hogy ez ne változzon.

Altatás elől megmenekült kutya mentette meg eszméletlen gazdiját a Tisza partján Altatás elől megmenekült kutya mentette meg eszméletlen gazdiját a Tisza partján
Napi sétájuk alatt esett össze Vigéc gazdája. A kutya megpróbálta élesztgetni, ám mivel nem járt sikerrel, kétségbeesetten rohant két arra járó kirándulóhoz. Az aggódó tekintetéből a két nő egyből sejtette, hogy valami baj lehet…

Legtöbbet lájkolt cikkek

A héten

Hónapban

Valaha

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 AEGON Magyarország Zrt. Vizslatúra

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Egy magyar iskola, ahol kutyák társaságában tanulhatnak a diákok Hírek - Címlapon
Egy magyar iskola, ahol kutyák társaságában tanulhatnak a diákok
Tabutéma: szex a kutya mellett? Hírek - Címlapon
Tabutéma: szex a kutya mellett?