A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Tabutéma: szex a kutya mellett?

2016. november 14., 13:00


Szerző: sklara


Kategória: Könnyű




Általában a magányos hölgyek és a fiatal párok vállalnak kutyát. A nők pedig hajlamosak egészen "hozzánőni" a kis kedvenchez, így az élet minden helyzetében jelen lehet. De vannak pillanatok, amikor nem biztos hogy jól jön 4 lábú barátunk közelsége...



...de hát néz! 

 

Általában minden párkapcsolat részét képezi a közös, intim együttlét. Ilyenkor megteremtjük a nyugodt hangulatot, csak a másikkal foglalkozunk, igen ám, de mi történik ilyenkor a kutyával?

 

Célszerű kizárni a szobából, több okból is! Tegyük fel például, hogy szingliként vállaltuk a kutyát, és újdonsült pár jelöltünk ugyan szereti, de még sem annyira közelről, mint mi? Nem lenne túl kellemes első randi élményként Fifi tekintetével elszámolni, aki cseppet sem érti mit csinálnak az Ő egyetlen gazdijával... arról nem is beszélve, hogy a kiszűrődő zajok, hangok nem minden kutyát hagynak hidegen és nem tudhatni ilyenkor milyen reakcióra számíthatunk.

 

A másik eset, hogy párunkkal, mintegy a kapcsolatunkat magasabb szintre emelve vállalunk kedvencet. Ilyenkor megint csak a nők hajlamosak túlzásba esni, "jajj ne hagyjuk egyedül, szegény, sír, biztos fázik, fél a sötétben" és ennek bizony gyakori elhidegülés lesz a következménye... 
 

...és néz...!
(kép: www.kutyafuttaban.hu)


Meg kell tanulnunk határt szabni a saját életünk, intimitásunk és a kutya élettere között, mert lehet, hogy nekünk nem zavaró, párunknak viszont okozhat kellemetlenséget, amit gyakran szeretetből fakadóan nem is mondanak el. Ahhoz, hogy tényleg zavartalan pillanatokat éljünk meg a hálószobában érdemes néhány dologra odafigyelni:

  • Fárasszuk le a kutyát, hogy ebben az időben Ő semmi másra ne vágyjon, csak egy nyugodt alvásra!
  • Tanítsuk meg neki, hogy az egyedül lét nem rossz és örökké tartó dolog: a nap bármely szakában zárjuk ki pár percre a szobából, majd engedjük be, az időket kiszámíthatatlanul variáljuk!
  • Hagyjunk kint neki szórakoztató játékot, akár a KONG, mely leköti a figyelmét erre az időre! 
  • Hagyjuk bekapcsolva a tv-t, hogy máshonnan is halljon hangokat (kivétel, ha a tv hangjaira gyakran kezd el ugatni, ez megint csak zavaró lehet, ilyenkor inkább ne hagyjuk tv-t nézni)!

 

 

Forrás: www.kutyaguru.blog.hu
Cikk első megjelenése: 2014. október 03.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért nem passzol a kutyám személyisége a fajtájához? Miért nem passzol a kutyám személyisége a fajtájához?
Kutyaválasztáskor ösztönösen is a személyiségünkhöz legjobban illő négylábút szeretnénk megtalálni. Ebben segíthetnek a fajtaleírások, melyekből olyan fontos dolgokat is megtudhatunk, mint a fajta megjelenése, testmérete, mozgásigénye és jelleme. Olykor viszont meglepetést okozhat, ha kiszemeltünk nem igazán felel meg az „ideális” képnek. Mi történhetett?

Mítosz vagy valóság? 5 kutyafajta, amit előítélek öveznek Mítosz vagy valóság? 5 kutyafajta, amit előítélek öveznek
Csupa vidámság és lelkesedés? Folyton zizeg vagy inkább lustálkodós, és egykedvűen szemléli a világ menetét? Netán agresszív? Mert hát "olyan fajta" - akkor itt az ideje leszámolni a sztereotípiákkal!

Tény vagy fikció: Miért viselkednek agresszívabban a kistestű kutyák? Tény vagy fikció: Miért viselkednek agresszívabban a kistestű kutyák?
A kistestű kutyákról gyakran vélekednek úgy az emberek, hogy morcosabbak, mint nagyobb társaik. Mi okozhatja ezt?

6 tipp, hogy kellemesebbé tegyük a kutya számára a szobakennelt 6 tipp, hogy kellemesebbé tegyük a kutya számára a szobakennelt
Ha valamilyen okból kifolyólag ketrecet kell használnunk otthon, fontos, hogy a kutya ne büntetésként élje meg a helyzetet. Mit tehetünk, hogy jól érezze magát benne?

Miért szeretne mindig hozzám érni a kutyám? Miért szeretne mindig hozzám érni a kutyám?
A Te kedvenced is igényli az érintést? Bökdös az orrával vagy rád teszi a mancsát? Miért csinálja?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Egyedi kutyás ajándéktárgyak MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Több száz kutyabarát kísérte el utolsó sétájára a haldokló agarat Hírek - Címlapon
Több száz kutyabarát kísérte el utolsó sétájára a haldokló agarat
Így örülnek a kutyák, mikor végre lekerül róluk a lánc Hírek - Címlapon
Így örülnek a kutyák, mikor végre lekerül róluk a lánc