A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Így örülnek a kutyák, mikor végre lekerül róluk a lánc

2016. november 14., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Egész életükben egy helyben kellett maradniuk. Annyi mozgásterük volt, amennyit a rövidke lánc biztosított nekik egy oszlop, vagy egy fa körül. Milyen érzés lehet?Egy kutyának sem lenne szabad ezt az érzést átélnie. Mégis, több ezer kutya éli így mindennapjait szerte a világban. Nagyon kevesen vannak közöttük olyan szerencsések, hogy néhanapján lekerülhet a rabságukat okozó lánc a nyakukból. Még kevesebben, akik örökre megszabadulnak a hideg, csörgő fémtől.

 

Nagyon kicsi dolog választja el a boldog és a boldogtalan kutyát: láncnak hívják.
Nagyon kicsi dolog választja el a boldog és a boldogtalan kutyát: láncnak hívják.
Fotó: Coalition to Unchain Dogs

 

Egy amerikai non profit egyesület azt tűzte ki célul, hogy ezeken a kutyákon segítsen. A 2006-ban alakult Coalition to Unchain Dogs szervezet önkéntesei azt tapasztalták munkájuk során, hogy nagyon sok esetben ezeket a láncra vert kutyákat nem tartják rosszul, gyakran csak tudatlanságból, tájékozatlanságból történik meg az, hogy elegendőnek vélik a láncon való tartást. Sok esetben azért kerül ilyen sorsra a kutya, mert a családnak nincs lehetősége egy erős kerítés megépítésére, ezért a lánccal akadályozzák meg a kutya kiszökését.

 

Éppen ezért a szervezet munkája nem abból áll, hogy elkobozza a kutyákat, majd azok menhelyre kerüljenek. Másfelől, ha csak egyszerűen elviszik az állatot, a volt gazdák egyszerűen szereznek helyette egy másikat - és az új jövevény ugyanarra a sorsa fog jutni, mint az előző.

 

Ez a kerítés nem csupán megváltoztatta a kutya életét - hanem egy újat adott neki!
Ez a kerítés nem csupán megváltoztatta a kutya életét - hanem egy újat adott neki!
Fotó: Coalition to Unchain Dogs

 

A Coalition to Unchain Dogs (Egyesület a kutyák láncról való leengedéséért) tágas kennelek megépítésével segít a láncra vert kutyákon: önkéntesei felállítanak kerítéseket, amin belül elhelyeznek egy kutyaházat, benne és körülötte szalmával, hogy a kutyának igazi otthona lehessen, ami körül szabadon mozoghat, futhat - egy szóval: élhet.

 

Minden kutyát díjmentesen ivartalanítanak, valamint ellátják a szükséges oltásokkal. A gazdáknak minden esetben alá kell írnia egy szerződést, melyben beleegyezik az ivartalanításba, a kennel felépítésébe, és vállalja, hogy a kutyát többé nem fogja megkötni. A későbbiekben is nyomon követi a szervezet a kutyák sorsát: minden kutyust évente kétszer ellenőriznek, télen és a nyári időszakban. Az év hidegebb szakában friss szalmát visznek minden állatnak, hogy ne fázzon a mínuszokban, nyáron pedig árnyékoló ponyvát feszítenek ki.

 

Adj egy kerítést egy kutyának: egy új esélyt adsz ezzel neki!
Adj egy kerítést egy kutyának: egy új esélyt adsz ezzel neki!
Fotó: Coalition to Unchain Dogs 


És hogy mi motiválja az önkénteseket szabadidejük minden percének feláldozására? Mindenkit más - olvashatjuk a weboldalukon - azonban egy mindenkiben közös: az a leírhatatlan érzés, ami abban a pillanatban járja át a kutyát és az embereket is, amikor leoldódnak a rabságot jelentő láncok. Látni egy boldogan ugráló kutyát, aki új életének első pillanatit fedezi fel. Nincs olyan ember, akinek ez az öröm ne csalna könnyeket a szemébe!

 

Az egyesület minden akciójánál készít egy videót is a felszabadult kutyákról.

 

 

 

 

 

További videókat ide kattintva találhatsz.

 

 

Forrás: unchaindogs.net
Indexkép forrás: unchaindogs.net
Cikk első megjelenése: 2016. március 02.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

40 nap után került elő a kutya, miután nyoma veszett az izraeli háborúban 40 nap után került elő a kutya, miután nyoma veszett az izraeli háborúban
Megható történet egy elveszett kutyáról és szerető gazdijáról, aki nem adta fel a reményt, hogy egy napon majd újra magához ölelheti kedvencét.

Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt
Ahogy odaért az állatmentőhöz, kezébe tette a mancsát, mintha azt mondaná: „Kérlek szépen, segíts rajtam!”

Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó! Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó!
Szívmelengető videó!

„Hát ki ez a jó kutyus?” - Így örülnek a kutyák, amikor megdicsérik őket „Hát ki ez a jó kutyus?” - Így örülnek a kutyák, amikor megdicsérik őket
Tündéri előtte-utána fotók készültek egy kutyanapköziben, amikor elhangzottak a bűvös szavak. Nézzétek csak!

Minden reggel így várja a postást a hatalmas kutya, hogy üdvözölhesse Minden reggel így várja a postást a hatalmas kutya, hogy üdvözölhesse
Egyszerűen imádják egymást!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Brimo partysátor Irodakutya.com MTI Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Tabutéma: szex a kutya mellett? Hírek - Címlapon
Tabutéma: szex a kutya mellett?
Fókuszban a hős kutyák Hírek - Címlapon
Fókuszban a hős kutyák