A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A kutyák őszinte szeretete a szörnyű emlékek hatását is enyhíti

2017. november 20., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!
Legjobb barátaink még a poszttraumás stressz-zavarban szenvedő betegeken is képesek segíteni önzetlen szeretetükkel.Veterán katonák körében készült egy szűk körű kutatás, mely azt vizsgálta, hat-e a kutya jelenléte a poszttraumás stressz-zavarban (PTSD) szenvedőkre, és ha igen, hogyan. Az eredmény nekünk, kutyásoknak nem olyan váratlan.

 

A PTSD valamilyen szörnyű esemény, élmény hatására alakulhat ki: háborús események, természeti katasztrófák, nemi vagy testi erőszak vagy traumás élményekre adott válaszként. A PTSD-ben szenvedők tartós szorongást tapasztalhatnak, valamint felvillanó emlékképek, rémálmok gyötrik őket szüntelenül.

 

A kutyák szeretete jótékony hatással van ránk
A kutyák szeretete jótékony hatással van ránk
Fotó: dogsondeployment.org

 

A kutatásban résztvevő veterán katonák közül kilencet jelöltek ki arra, hogy fogadjanak örökbe egy-egy kutyát. Ezek az ebek nem kiképzett terápiás- vagy segítőkutyák voltak, hanem egyszerű, gazdátlan menhelyi állatok. A többi 10 veterán pedig várólistára került az örökbefogadást illetően.


Dr. Stephen Stern, a San Antonió-i Texas Egyetem orvosi karának munkatársa elmondta, hogy az örökbefogadás után a veterán katonák egyre kisebb mértékben mutatták a depresszió és a PTSD tüneteit és emellett sokkal kevésbé érezték magukat magányosnak, mint a kutyák érkezése előtt. A legtöbb újdonsült gazdi azt mondta el, hogy nagyon hamar rendkívül szoros kötelék alakult ki közte és az örökbefogadott kutyák között. Hála a négylábúaknak egyre nyitottabbá váltak a külvilág és a közösségi élet felé, javultak a társadalmi kapcsolataik.

 

 

Forrás: vital.hu
Indexkép forrás: dogsondeployment.org
Cikk első megjelenése: 2016. augusztus 31.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Pulóver, kabát, ruha kutyáknak: Öltöztessük-e kedvencünket? Pulóver, kabát, ruha kutyáknak: Öltöztessük-e kedvencünket?
„Minek kell a kutyára ruha? Van neki szőre…” Hallhattunk már ilyen és ehhez hasonló mondatokat, de gazdiként tudjuk, hogy vannak olyan helyzetek, amikor sokat segíthet egy praktikus ruhadarab. Hogyan és milyet válasszunk?

Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák
Az első világháborúban a brit Vöröskereszt csapatait speciálisan képzett kutyák egészítették ki, hogy a csatamezőn bajbajutott katonák segítségére legyenek. Ez az ő történetük.

Miért dől nekem a kutyám? Miért dől nekem a kutyám?
Figyelemre vágyik vagy inkább biztonságos menedéket keres nálunk? Netán aggódnunk kellene amiatt, ha kutyánk nekünk dől? Tudj meg többet e viselkedésről!

Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál
Sallie egyszerűen ott volt azok mellett, akiket megszeretett, hűségesen vigyázta álmukat, és a tragédia óráiban sem hagyta el azokat, akik gondoskodtak róla, akik fontosak voltak a számára.

Miért csikorgatja a kutya a fogait? Miért csikorgatja a kutya a fogait?
Szokatlan és meglepő, de kedvenceinknél is előfordulhat: a fogcsikorgatás. Mi okozza, mire utalhat, és mit tegyünk, ha észleljük kutyánknál?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Irodakutya.com MOL Nyrt. Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Alacsony vérnyomásra gyógynövények Hírek - Címlapon
Alacsony vérnyomásra gyógynövények
Börtönbe került egy brit férfi, mert nem biztosított megfelelő orvosi ellátást kutyáinak Hírek - Címlapon
Börtönbe került egy brit férfi, mert nem biztosított megfelelő orvosi ellátást kutyáinak