A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A kutyák őszinte szeretete a szörnyű emlékek hatását is enyhíti

2017. november 20., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!
Legjobb barátaink még a poszttraumás stressz-zavarban szenvedő betegeken is képesek segíteni önzetlen szeretetükkel.Veterán katonák körében készült egy szűk körű kutatás, mely azt vizsgálta, hat-e a kutya jelenléte a poszttraumás stressz-zavarban (PTSD) szenvedőkre, és ha igen, hogyan. Az eredmény nekünk, kutyásoknak nem olyan váratlan.

 

A PTSD valamilyen szörnyű esemény, élmény hatására alakulhat ki: háborús események, természeti katasztrófák, nemi vagy testi erőszak vagy traumás élményekre adott válaszként. A PTSD-ben szenvedők tartós szorongást tapasztalhatnak, valamint felvillanó emlékképek, rémálmok gyötrik őket szüntelenül.

 

A kutyák szeretete jótékony hatással van ránk
A kutyák szeretete jótékony hatással van ránk
Fotó: dogsondeployment.org

 

A kutatásban résztvevő veterán katonák közül kilencet jelöltek ki arra, hogy fogadjanak örökbe egy-egy kutyát. Ezek az ebek nem kiképzett terápiás- vagy segítőkutyák voltak, hanem egyszerű, gazdátlan menhelyi állatok. A többi 10 veterán pedig várólistára került az örökbefogadást illetően.


Dr. Stephen Stern, a San Antonió-i Texas Egyetem orvosi karának munkatársa elmondta, hogy az örökbefogadás után a veterán katonák egyre kisebb mértékben mutatták a depresszió és a PTSD tüneteit és emellett sokkal kevésbé érezték magukat magányosnak, mint a kutyák érkezése előtt. A legtöbb újdonsült gazdi azt mondta el, hogy nagyon hamar rendkívül szoros kötelék alakult ki közte és az örökbefogadott kutyák között. Hála a négylábúaknak egyre nyitottabbá váltak a külvilág és a közösségi élet felé, javultak a társadalmi kapcsolataik.

 

 

Forrás: vital.hu
Indexkép forrás: dogsondeployment.org
Cikk első megjelenése: 2016. augusztus 31.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Gondoltad volna, hogy a kutyákat is érintheti a stresszevés? Gondoltad volna, hogy a kutyákat is érintheti a stresszevés?
Állandóan enne a kutya? Egy kutatás szerint kedvenceinknél sem ritka az érzelmi evés. Tudj meg többet a témáról!

Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál
Sallie egyszerűen ott volt azok mellett, akiket megszeretett, hűségesen vigyázta álmukat, és a tragédia óráiban sem hagyta el azokat, akik gondoskodtak róla, akik fontosak voltak a számára.

Emésztőrendszeri zavarok? Lehet, hogy Irritábilis bél szindrómával (IBS) küzd a kutyánk! Emésztőrendszeri zavarok? Lehet, hogy Irritábilis bél szindrómával (IBS) küzd a kutyánk!
Csakúgy, mint az embereknél, az irritábilis bél szindróma, vagyis IBS a kutyák esetében is emésztőrendszeri panaszokat okoz. Bár náluk jóval ritkábban fordul elő, mégis fontos tudnunk róla.

Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham? Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham?
Egy kellemetlen, ijesztő élmény bizonyos emberek, tárgyak, állatok vagy helyzetek kapcsán szorongást válthat ki a kutyában. De mikor lép át a szorongás pánikba? Mit kell tudnunk az állapotról?

Mi a különbség a kutya és az ember bőre között? Mi a különbség a kutya és az ember bőre között?
Gondoltad volna, hogy a kutyák bőre vékonyabb az emberénél? Emiatt pedig sokkal érzékenyebb is, és különös ápolást igényel?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart Mondial Assistance GesmbH Ebugatta MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Alacsony vérnyomásra gyógynövények Hírek - Címlapon
Alacsony vérnyomásra gyógynövények
Börtönbe került egy brit férfi, mert nem biztosított megfelelő orvosi ellátást kutyáinak Hírek - Címlapon
Börtönbe került egy brit férfi, mert nem biztosított megfelelő orvosi ellátást kutyáinak