A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A kutyák őszinte szeretete a szörnyű emlékek hatását is enyhíti

2017. november 20., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!




Legjobb barátaink még a poszttraumás stressz-zavarban szenvedő betegeken is képesek segíteni önzetlen szeretetükkel.



Veterán katonák körében készült egy szűk körű kutatás, mely azt vizsgálta, hat-e a kutya jelenléte a poszttraumás stressz-zavarban (PTSD) szenvedőkre, és ha igen, hogyan. Az eredmény nekünk, kutyásoknak nem olyan váratlan.

 

A PTSD valamilyen szörnyű esemény, élmény hatására alakulhat ki: háborús események, természeti katasztrófák, nemi vagy testi erőszak vagy traumás élményekre adott válaszként. A PTSD-ben szenvedők tartós szorongást tapasztalhatnak, valamint felvillanó emlékképek, rémálmok gyötrik őket szüntelenül.

 

A kutyák szeretete jótékony hatással van ránk
A kutyák szeretete jótékony hatással van ránk
Fotó: dogsondeployment.org

 

A kutatásban résztvevő veterán katonák közül kilencet jelöltek ki arra, hogy fogadjanak örökbe egy-egy kutyát. Ezek az ebek nem kiképzett terápiás- vagy segítőkutyák voltak, hanem egyszerű, gazdátlan menhelyi állatok. A többi 10 veterán pedig várólistára került az örökbefogadást illetően.


Dr. Stephen Stern, a San Antonió-i Texas Egyetem orvosi karának munkatársa elmondta, hogy az örökbefogadás után a veterán katonák egyre kisebb mértékben mutatták a depresszió és a PTSD tüneteit és emellett sokkal kevésbé érezték magukat magányosnak, mint a kutyák érkezése előtt. A legtöbb újdonsült gazdi azt mondta el, hogy nagyon hamar rendkívül szoros kötelék alakult ki közte és az örökbefogadott kutyák között. Hála a négylábúaknak egyre nyitottabbá váltak a külvilág és a közösségi élet felé, javultak a társadalmi kapcsolataik.

 

 

Forrás: vital.hu
Indexkép forrás: dogsondeployment.org
Cikk első megjelenése: 2016. augusztus 31.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Így segíthetsz kutyádnak, hogy még jobban érezze magát a mindennapokban Így segíthetsz kutyádnak, hogy még jobban érezze magát a mindennapokban
Kedvencünk általános jóllétének és egészségének megőrzéséhez fontos, hogy mind fizikailag, mind érzelmileg, mind mentálisan is jól érezze magát. Hogyan segíthetünk neki ebben?

Stresszes a kutyám? Íme 21 jel, melyből kiderül Stresszes a kutyám? Íme 21 jel, melyből kiderül
Hozzánk hasonlóan kutyáink is szenvedhetnek szorongástól, a krónikus stressz negatív hatással lehet általános egészségükre és életminőségükre. Milyen jelekre kell figyelnünk?

Gondoltad volna, hogy a kutyákat is érintheti a stresszevés? Gondoltad volna, hogy a kutyákat is érintheti a stresszevés?
Állandóan enne a kutya? Egy kutatás szerint kedvenceinknél sem ritka az érzelmi evés. Tudj meg többet a témáról!

Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál
Sallie egyszerűen ott volt azok mellett, akiket megszeretett, hűségesen vigyázta álmukat, és a tragédia óráiban sem hagyta el azokat, akik gondoskodtak róla, akik fontosak voltak a számára.

Emésztőrendszeri zavarok? Lehet, hogy Irritábilis bél szindrómával (IBS) küzd a kutyánk! Emésztőrendszeri zavarok? Lehet, hogy Irritábilis bél szindrómával (IBS) küzd a kutyánk!
Csakúgy, mint az embereknél, az irritábilis bél szindróma, vagyis IBS a kutyák esetében is emésztőrendszeri panaszokat okoz. Bár náluk jóval ritkábban fordul elő, mégis fontos tudnunk róla.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online Irodakutya.com JULIUS-K9 Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Alacsony vérnyomásra gyógynövények Hírek - Címlapon
Alacsony vérnyomásra gyógynövények
Börtönbe került egy brit férfi, mert nem biztosított megfelelő orvosi ellátást kutyáinak Hírek - Címlapon
Börtönbe került egy brit férfi, mert nem biztosított megfelelő orvosi ellátást kutyáinak