A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Alacsony vérnyomásra gyógynövények

2017. november 20., 13:00


Szerző: Marton Zsófia


Kategória: Egészség
Talán meglepő, de a kutyáknak is lehet alacsony a vérnyomása, habár jóval ritkábban fordul elő, mint az embereknél.Az árulkodó jelek: ájulás, bizonytalan mozgás, gyengeség, aluszékonyság. Utóbbi főleg a vérnyomáscsökkentő gyógyszert szedő állatok esetén fordulhat elő. A jellemző tünetek fennállása esetén természetesen első az állatorvosi kontroll, ahol szakszerű vérnyomásméréssel és egyéb vizsgálatokkal fény derülhet a probléma kiváltó okára. Ha az állatorvos megerősíti az alacsony vérnyomás meglétét, és mást nem javasol, akkor finoman gyógynövényekkel is be lehet avatkozni a kutya szervezetébe.

 

Az alacsony vényomás kutyáknál is előfordulhat - bár ritkábban mint az embereknél

 

Természetesen sem teával, sem kávéval nem itatjuk kedvencünket, de pl. egy fagyöngy vagy galagonya tartalmú speciális gyógynövény-keverék az étrend kiegészítésére segíthet. Kérjük ki mindig szakember véleményét, mert, ahogy a gyógyszerek, úgy a gyógynövények sem játék!

 

Erről a témáról bővebben a Gyógynövények kutyáknak című könyvben olvashattok többet. A magyar agrármérnök-állatorvos szerzőpáros saját tapasztalatok és a legújabb kutatások alapján írta meg könyvét.

 

 


Indexkép forrás: thespruce.com

Témába vág

7 jel, hogy kutyád nem érzi jól magát autózás közben 7 jel, hogy kutyád nem érzi jól magát autózás közben
Az utazási betegség létező dolog, de honnan tudhatjuk, hogy kedvencünk is ezzel küzd?

8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól 8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól
Bizonyára ismerős az a feltevés, miszerint kedvenceink átérzik hangulatunkat. De gondoltunk-e már arra, hogy bizonyos szokásainkat is átvehetik, sőt, viselkedésüket is igazíthatják a hozzájuk közel álló emberekéhez?

Kutyával álmodtál? Ezt jelentheti! Kutyával álmodtál? Ezt jelentheti!
Az embert már a kezdetektől foglalkoztatja, mit jelentenek álmai. Hiedelmek szerint akár a jövőt is mutathatja, sokak szerint szövevényes magyarázata van a megjelenő jelképeknek. Persze mindebben nem kötelező hinni, hiszen semmilyen bizonyíték nincs ezekre, ám eljátszani a gondolattal mégis érdekes.

Kullancsbénulás, avagy a kullancscsípés okozta paralízis kutyáknál Kullancsbénulás, avagy a kullancscsípés okozta paralízis kutyáknál
Rendkívül ijesztő látvány, késői felismerés esetén pedig életveszélyessé is válhat, ha a kullancs csípése következtében bénulás jelentkezik a kutyánál. Mit kell tudni az állapotról és a megelőzésről?

Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla
Azonnali állatorvosi beavatkozás nélkül a babesiosis halálos kimenetelű lehet kedvencünkre nézve – ezért is olyan fontos tisztában lennünk terjedésével, tüneteivel és a megelőzéssel!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com EB OVO Közhasznú Egyesület AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Belehalt a bánatba a kutya, akit elhagyott a gazdája Hírek - Címlapon
Belehalt a bánatba a kutya, akit elhagyott a gazdája
A kutyák őszinte szeretete a szörnyű emlékek hatását is enyhíti Hírek - Címlapon
A kutyák őszinte szeretete a szörnyű emlékek hatását is enyhíti