A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Börtönbe került egy brit férfi, mert nem biztosított megfelelő orvosi ellátást kutyáinak

2017. november 17., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Egy brit férfi kutyái közül kettő súlyos betegségben szenvedett, és a gazda ahelyett, hogy állatorvoshoz vitte volna őket, inkább az otthoni kezelést választotta. A helyzetet súlyosbította, hogy embereknek szánt gyógyszerrel próbált segíteni állatain.Borzasztó állapotban találtak rá a rendőrök két kutyára, miután egy bejelentés miatt érkeztek ki egy családhoz. A férfira a saját lánya hívta ki az egyenruhásokat, miután az bántalmazta egyik beteg kutyájukat. Az állat bűne annyi volt, hogy a benti szőnyegre hányt - a férfi ezért hasba rúgta, majd kidobta az udvarra.

 

A két kutyát azonnal elvették a férfitól, és állatorvoshoz szállították. Kiderült, hogy Ivy, a boxer rákos daganattal küzd, állapota rendkívül rossz volt. Molly, a bull mastiff pedig súlyos bőrproblémával szenvedett. A két beteg kutyát nem látta, főleg nem kezelte állatorvos. Gazdájuk otthon próbálta gyógyítani őket, ám humán gyógyszert és krémet használt, ami csak tovább rontott az állatok állapotán. A rákos Ivyn paracetamollal, a bőrbeteg Mollyn pedig a lánya ekcéma krémével próbált segíteni. Sajnos Ivy állapota olyan súlyos volt, hogy már nem tudtak rajta segíteni, el kellett altatni. Molly szépen gyógyult, hála a gondoskodó és hozzáértő kezeknek.

 

A férfi, és a kutyák kálváriája akkor kezdődött, mikor a férfit közúti baleset okozása miatt három évre eltiltották a vezetéstől - ekkor munkáját is elveszítette a fuvarozással foglalkozó gazda. Munkát nem talált, így a pénzügyi gondok csak növekedtek, a kutyák orvosi kezelésére pedig végképp nem futotta már. A férfi ellen vádat emeltek, és a napokban meg is született az ítélet: 14 hónap letöltendő börtönbüntetés.

 

 

Forrás: telegraph.co.uk

Témába vág

Előrehozták a karácsonyt, hogy a súlyos beteg kutya is ünnepelhessen Előrehozták a karácsonyt, hogy a súlyos beteg kutya is ünnepelhessen
Riley, a 11 éves német dog elmondhatatlanul örült ajándékainak!

Kutya elsősegély tanfolyammal, és felelős gazdi képzéssel segíti az állatorvos a gazdik mindennapjait. Kutya elsősegély tanfolyammal, és felelős gazdi képzéssel segíti az állatorvos a gazdik mindennapjait.
Dr. Piller Pálma állatorvosnak szívügye a felelős és tudatos állattartás terjesztése, és hiszi, hogy a betegségmegelőzést nem a rendelőben, hanem otthon kell elkezdeni. Célja hogy segítse az állattartókat felismerni a vészhelyzeteket, és megfelelően cselekedni a bajban.

Kutya az állatorvosnál - Ezért fontos a rendszeres állapotfelmérés Kutya az állatorvosnál - Ezért fontos a rendszeres állapotfelmérés
Ha szeretnénk, hogy kedvencünk boldog és kiegyensúlyozott legyen, gondoskodnunk kell egészségéről is. Ennek elengedhetetlen része az, hogy legalább évente egy alkalommal ellátogassunk az állatorvoshoz. Mire számíthatunk az állapotfelmérés során?

Az a fránya kutyaszag... 7 tipp, hogy csökkentsük a kellemetlen szagokat Az a fránya kutyaszag... 7 tipp, hogy csökkentsük a kellemetlen szagokat
Hm, itt valami bűzlik... Csak nem a kutya? De hiszen nem is koszos! Vagy mégis? Néhány egyszerű ötlet segítségével szerencsére útját állhatjuk a zavaró illatoknak.

Cukorbetegség kutyáknál – 10 jellemző tünet Cukorbetegség kutyáknál – 10 jellemző tünet
Cukorbetegség szinte bármely életkorban kialakulhat a kutyánál, de a korai felismerésnek és megfelelő kezelésnek köszönhetően szinte teljes életet élhet. Ismerjük fel a tüneteket, hogy segíthessünk neki!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál AEGON Magyarország Zrt. Mondial Assistance GesmbH Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kutyák őszinte szeretete a szörnyű emlékek hatását is enyhíti Hírek - Címlapon
A kutyák őszinte szeretete a szörnyű emlékek hatását is enyhíti
Így élnek az ördögfiókák - Két rosszcsont kölyökkutya története Hírek - Címlapon
Így élnek az ördögfiókák - Két rosszcsont kölyökkutya története