A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Börtönbe került egy brit férfi, mert nem biztosított megfelelő orvosi ellátást kutyáinak

2017. november 17., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Egy brit férfi kutyái közül kettő súlyos betegségben szenvedett, és a gazda ahelyett, hogy állatorvoshoz vitte volna őket, inkább az otthoni kezelést választotta. A helyzetet súlyosbította, hogy embereknek szánt gyógyszerrel próbált segíteni állatain.Borzasztó állapotban találtak rá a rendőrök két kutyára, miután egy bejelentés miatt érkeztek ki egy családhoz. A férfira a saját lánya hívta ki az egyenruhásokat, miután az bántalmazta egyik beteg kutyájukat. Az állat bűne annyi volt, hogy a benti szőnyegre hányt - a férfi ezért hasba rúgta, majd kidobta az udvarra.

 

A két kutyát azonnal elvették a férfitól, és állatorvoshoz szállították. Kiderült, hogy Ivy, a boxer rákos daganattal küzd, állapota rendkívül rossz volt. Molly, a bull mastiff pedig súlyos bőrproblémával szenvedett. A két beteg kutyát nem látta, főleg nem kezelte állatorvos. Gazdájuk otthon próbálta gyógyítani őket, ám humán gyógyszert és krémet használt, ami csak tovább rontott az állatok állapotán. A rákos Ivyn paracetamollal, a bőrbeteg Mollyn pedig a lánya ekcéma krémével próbált segíteni. Sajnos Ivy állapota olyan súlyos volt, hogy már nem tudtak rajta segíteni, el kellett altatni. Molly szépen gyógyult, hála a gondoskodó és hozzáértő kezeknek.

 

A férfi, és a kutyák kálváriája akkor kezdődött, mikor a férfit közúti baleset okozása miatt három évre eltiltották a vezetéstől - ekkor munkáját is elveszítette a fuvarozással foglalkozó gazda. Munkát nem talált, így a pénzügyi gondok csak növekedtek, a kutyák orvosi kezelésére pedig végképp nem futotta már. A férfi ellen vádat emeltek, és a napokban meg is született az ítélet: 14 hónap letöltendő börtönbüntetés.

 

 

Forrás: telegraph.co.uk

Témába vág

Mennyi a kutya ideális testhőmérséklete? Mennyi a kutya ideális testhőmérséklete?
Előfordul, hogy kutyánkat megsimogatva úgy érzékeljük, testéből szokatlan melegség árad. Ez azonban nem feltétlen jelenti azt, hogy lázas. De hogyan állapíthatjuk meg, hogy minden rendben van kedvencünkkel? Vagy épp ellenkezőleg, ideje állatorvoshoz fordulni?

Rovarcsípés kutyáknál – Tünetek és teendők Rovarcsípés kutyáknál – Tünetek és teendők
A rovarcsípések gyakran bosszantó viszketést hagynak maguk után, máskor azonban komoly fájdalommal járhatnak, és életveszélyes állapotba is sodorhatják a kutyát. Hogyan óvhatjuk meg kedvencünket?

Allergia kutyáknál - Kisokos gazdiknak Allergia kutyáknál - Kisokos gazdiknak
Viszketés, könnyezés, vakarózás... Lehet, hogy kedvencünk allergiás? Bár a téma rendkívül komplex, összefoglalónkkal szeretnénk egy kis segítséget nyújtani az eligazodásban.

Albínó kutyák - 4 érdekesség a hófehér négylábúakról Albínó kutyák - 4 érdekesség a hófehér négylábúakról
Álomszép fehér bunda, igéző szemek, rózsaszín orr. Semmihez sem fogható megjelenésük mellett azonban különleges odafigyelést, törődést igényelnek az albínók. Mit érdemes tudni róluk?

Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi? Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi?
Előfordult már, hogy belenéztél kedvenced szemébe, és úgy tűnt, mintha éppen legördülne egy könnycsepp a pofiján? Azt gondolhatnánk, hogy sír, ám a jelenség hátterében az érzelmeken túl másra kell gyanakodnunk.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak MOL Nyrt. Hírstart Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kutyák őszinte szeretete a szörnyű emlékek hatását is enyhíti Hírek - Címlapon
A kutyák őszinte szeretete a szörnyű emlékek hatását is enyhíti
Így élnek az ördögfiókák - Két rosszcsont kölyökkutya története Hírek - Címlapon
Így élnek az ördögfiókák - Két rosszcsont kölyökkutya története