A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Börtönbe került egy brit férfi, mert nem biztosított megfelelő orvosi ellátást kutyáinak

2017. november 17., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Egy brit férfi kutyái közül kettő súlyos betegségben szenvedett, és a gazda ahelyett, hogy állatorvoshoz vitte volna őket, inkább az otthoni kezelést választotta. A helyzetet súlyosbította, hogy embereknek szánt gyógyszerrel próbált segíteni állatain.



Borzasztó állapotban találtak rá a rendőrök két kutyára, miután egy bejelentés miatt érkeztek ki egy családhoz. A férfira a saját lánya hívta ki az egyenruhásokat, miután az bántalmazta egyik beteg kutyájukat. Az állat bűne annyi volt, hogy a benti szőnyegre hányt - a férfi ezért hasba rúgta, majd kidobta az udvarra.

 

A két kutyát azonnal elvették a férfitól, és állatorvoshoz szállították. Kiderült, hogy Ivy, a boxer rákos daganattal küzd, állapota rendkívül rossz volt. Molly, a bull mastiff pedig súlyos bőrproblémával szenvedett. A két beteg kutyát nem látta, főleg nem kezelte állatorvos. Gazdájuk otthon próbálta gyógyítani őket, ám humán gyógyszert és krémet használt, ami csak tovább rontott az állatok állapotán. A rákos Ivyn paracetamollal, a bőrbeteg Mollyn pedig a lánya ekcéma krémével próbált segíteni. Sajnos Ivy állapota olyan súlyos volt, hogy már nem tudtak rajta segíteni, el kellett altatni. Molly szépen gyógyult, hála a gondoskodó és hozzáértő kezeknek.

 

A férfi, és a kutyák kálváriája akkor kezdődött, mikor a férfit közúti baleset okozása miatt három évre eltiltották a vezetéstől - ekkor munkáját is elveszítette a fuvarozással foglalkozó gazda. Munkát nem talált, így a pénzügyi gondok csak növekedtek, a kutyák orvosi kezelésére pedig végképp nem futotta már. A férfi ellen vádat emeltek, és a napokban meg is született az ítélet: 14 hónap letöltendő börtönbüntetés.

 

 

Forrás: telegraph.co.uk

Témába vág

Segítség! Vakarózik a kutyám! Segítség! Vakarózik a kutyám!
Az a fránya viszketés... Míg mi könnyedén bekenhetjük száraz bőrünket hidratálókrémmel, addig kutyáink esetében trükkösebb megoldásokhoz kell folyamodnunk. Ehhez kínálunk most néhány hasznos tippet!

Daganatos betegségek kutyáknál - A rák 6 leggyakoribb típusa Daganatos betegségek kutyáknál - A rák 6 leggyakoribb típusa
Egy téma, amit legszívesebben messzire elkerülnénk, mégis fontos tudnunk róla, hogy időben megtehessük a szükséges lépéseket kedvenceink egészsége érdekében.

Hirtelen fellépő agresszió? Lehet, hogy fájdalommal küzd a kutya Hirtelen fellépő agresszió? Lehet, hogy fájdalommal küzd a kutya
Tanulmányok szerint a viselkedésben bekövetkező változások hátterében betegség, fájdalmas állapot is állhat. Ha a kutya váratlanul agresszívan reagál az érintésre, érdemes alaposan utánajárni a mögötte rejlő okoknak, hogy segíteni tudjunk neki!

Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat? Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat?
A puha, nedves orr az egészséges kutya egyik fő jellemzője. Könnyen aggodalomra adhat okot azonban, ha száraz és tapintásra meleg érzetet kelt. Tudj meg többet kedvenced nózijáról!

Mi a különbség a kutya és az ember bőre között? Mi a különbség a kutya és az ember bőre között?
Gondoltad volna, hogy a kutyák bőre vékonyabb az emberénél? Emiatt pedig sokkal érzékenyebb is, és különös ápolást igényel?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta Mondial Assistance GesmbH Rehabportál AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kutyák őszinte szeretete a szörnyű emlékek hatását is enyhíti Hírek - Címlapon
A kutyák őszinte szeretete a szörnyű emlékek hatását is enyhíti
Így élnek az ördögfiókák - Két rosszcsont kölyökkutya története Hírek - Címlapon
Így élnek az ördögfiókák - Két rosszcsont kölyökkutya története