A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Így élnek az ördögfiókák - Két rosszcsont kölyökkutya története

2017. november 16., 14:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Kölyökkutyával az élet - rengeteg öröm, nevetés, de sok bosszúság is kíséri az apróság rosszalkodását. A két németjuhász kalandjaiból egy egész könyvre való élmény összegyűlt, amiket most a kutyabarátok is kézbe vehetnek.



E könyv azonban több mint egy olvasnivaló: felelősségre, ezáltal állatvédelemre nevel, hiszen egy kutyát nem pár hónapra veszünk magunkhoz. Egy kutya foglalkozást, törődést igényel, tanítani kell, sétálni vinni, játszani vele. Ezekre pedig mind a szabadidőnkből kell órákat szánnunk. Ha ezt biztosítani tudjuk kutyáinknak, rengeteg hálát, szeretetet, élményt kapunk viszonzásul. Ellenkező esetben azonban viselnünk kell a következményeket. “Felrobbant” párnák és kutyaágyak, “kigazolt” virágágyások, miszlikbe aprított újságpapírok, könyvek. Sajnos sok gazda esetében a türelem rendkívül hamar elfogy - és a négylábú mehet, amerre lát. Jó esetben a baráti körében, vagy a közösségi médiában próbál meg új gazdát keresni neki, rosszabb esetben az autóból kirakva szlalomozhat a száguldó járművek közt az úton kétségbeesve az eb. Még rosszabb esetben egy erdőben kötik egy madzaggal valamelyik fához, hogy ott haljon éhen…

 

Mindezek oka pedig rendkívül apró- és így még elkeserítőbb - egyetlen felelőtlen döntés. Egy rosszul átgondolt lépés, aminek következményeként a jó házőrző a családhoz kerül. Hiszen ez egy okos fajta. Őrzi majd szépen a házat.

 

Rosszcsont kölyökkutyából ilyen nyugodt, jól nevelt ebek válhatnak megfelelő tanítás mellett
Rosszcsont kölyökkutyából ilyen nyugodt, jól nevelt ebek válhatnak megfelelő tanítás mellett

 

Nap mint nap találkozik a Német Juhászkutya Fajtamentés ilyen és hasonló esetekkel. Kovács Violetta legújabb könyve, az Ördögfiókák e problémát is szeretné orvosolni amellett, hogy a két rosszcsont felcseperedésével egy igen szórakoztató olvasmányt nyújt az állatbarátoknak.

A legfőbb tanulság ugyanis az, hogy nem minden a kutya hibája: legtöbbször a tudatlanság, tájékozatlanság okozza a bajt, aminek a négylábúak isszák meg a levét.

 

Az Ördögfiókák című könyvről az író,  Kovács Violetta mesélt
Az Ördögfiókák című könyvről az író,  Kovács Violetta mesélt

 

Az Ördögfiókákban nyomon követhetjük a közösségi média egyik négylábú sztárja, Connor és cimborája, Káoszka felcseperedését. Semmi sem marad ki: csínytevések, bohóckodások, küzdelem a betegségekkel vagy épp balesetekkel. Bepillantást nyerhetünk abba is, hogyan vált a két ördögfiókából jól nevelt, komoly felnőtt kutya.

 

Connor élvezi a reflektorfényt és a sok simogatást, amit a rajongóktól kap
Connor élvezi a reflektorfényt és a sok simogatást, amit a rajongóktól kap

 

 Sunny
Sunny

 

Az olvasnivaló mellett a kedvenc naptárunkról sem kell lemondanunk: az Ördögfiókákkal egy időben a már-már hagyományosnak mondható kutyás naptár is megjelent, ami ezúttal igen különlegesre sikerült! A K9 Commando Calendar 2018-as naptárához jóképű kutyabarát srácok “dobták le a textilt”, köztük Kucsera Gábor és Oroszi Bertold is.

 

Kucsera Gábor, Molnár Szabolcs és Vida Ádám is részt vettek a naptárhoz készülő képek fotózásán
Kucsera Gábor, Molnár Szabolcs és Vida Ádám is részt vettek a naptárhoz készülő képek fotózásán

 

A naptár és a könyv ezúttal is jótékony célt szolgál: az Ördögfiókák szemléletformáló gondolatai mellett a bevételekből a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány, valamint a Szurkolók az állatkínzás ellen csapatának munkáját támogatja az írónő. A két alapítvány szoros együttműködésben dolgozik, máris több közös akciót is maguk mögött tudhatnak, amit a jövőben is folytatni szándékoznak, emellett közös rendezvényeket is várhatunk közös szervezésükben - tudtuk meg a sajtótájékoztatón.

 

Kucsera Gábor és kisfia is kutyabarátok
Kucsera Gábor és kisfia is kutyabarátok

 

A sajtóesemény után olyannyira megtelt a Szamos Café díszterme, hogy egy jutalomfalatot sem lehetett leejteni: olvasótalálkozóra gyűltek össze a kutya- és könyvbarátok, melynek végeztével dedikáltathatták is a könyvet és a naptárat az írónővel és a naptár modelljeivel. 

 

Az olvasótalálkozóra rengetegen eljöttek
Az olvasótalálkozóra rengetegen eljöttek

 

A könyv és a naptár magánterjesztésben kerül kiadásra, így azok kizárólag az interneten vásárolhatóak meg az alábbi weboldalon: www.ördögfiókákkönyv.hu. Hamarosan a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány weboldalán, valamint a Szurkolók az állatkínzás ellen  nemsokára induló webshopjában is megvásárolhatóak lesznek.

 

A naptárat és a könyvet interneten lehet beszerezni
A naptárat és a könyvet interneten lehet beszerezni

 

 

 


Indexkép forrás: Hornyák Emőke - Hornyak Photo

Témába vág

Állatvédő szervezetek REpont QR kódjai – itt a lista! Állatvédő szervezetek REpont QR kódjai – itt a lista!
Minden apró segítség jól jön az állatvédő egyesületeknek, fajtamentőknek, menhelyeknek – akár 50 forint is! Összeszedtük, hogyan segítheted a REpont visszaváltó rendszerrel az árva állatokat!

A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek
Mintha egy angyal küldte volna oda a kiskutyát, a legnehezebb pillanatban. Megható történet!

Akik mellett nem lehet könnyek nélkül elmenni Akik mellett nem lehet könnyek nélkül elmenni
A kóborló gazdátlan állatok száma elképesztő mennyiséget öltött az országban. Ugyanakkor az örökbefogadási kedv és lehetőség lassan nullához közelít.

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették
Szívmelengető videón, ahogy újra mosolyognak a katasztrófát megélt kutyusok.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. Irodakutya.com AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Börtönbe került egy brit férfi, mert nem biztosított megfelelő orvosi ellátást kutyáinak Hírek - Címlapon
Börtönbe került egy brit férfi, mert nem biztosított megfelelő orvosi ellátást kutyáinak
A kutya(tartás) még a párkapcsolatunkra is jó hatással van! Hírek - Címlapon
A kutya(tartás) még a párkapcsolatunkra is jó hatással van!