A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Így élnek az ördögfiókák - Két rosszcsont kölyökkutya története

2017. november 16., 14:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Kölyökkutyával az élet - rengeteg öröm, nevetés, de sok bosszúság is kíséri az apróság rosszalkodását. A két németjuhász kalandjaiból egy egész könyvre való élmény összegyűlt, amiket most a kutyabarátok is kézbe vehetnek.



E könyv azonban több mint egy olvasnivaló: felelősségre, ezáltal állatvédelemre nevel, hiszen egy kutyát nem pár hónapra veszünk magunkhoz. Egy kutya foglalkozást, törődést igényel, tanítani kell, sétálni vinni, játszani vele. Ezekre pedig mind a szabadidőnkből kell órákat szánnunk. Ha ezt biztosítani tudjuk kutyáinknak, rengeteg hálát, szeretetet, élményt kapunk viszonzásul. Ellenkező esetben azonban viselnünk kell a következményeket. “Felrobbant” párnák és kutyaágyak, “kigazolt” virágágyások, miszlikbe aprított újságpapírok, könyvek. Sajnos sok gazda esetében a türelem rendkívül hamar elfogy - és a négylábú mehet, amerre lát. Jó esetben a baráti körében, vagy a közösségi médiában próbál meg új gazdát keresni neki, rosszabb esetben az autóból kirakva szlalomozhat a száguldó járművek közt az úton kétségbeesve az eb. Még rosszabb esetben egy erdőben kötik egy madzaggal valamelyik fához, hogy ott haljon éhen…

 

Mindezek oka pedig rendkívül apró- és így még elkeserítőbb - egyetlen felelőtlen döntés. Egy rosszul átgondolt lépés, aminek következményeként a jó házőrző a családhoz kerül. Hiszen ez egy okos fajta. Őrzi majd szépen a házat.

 

Rosszcsont kölyökkutyából ilyen nyugodt, jól nevelt ebek válhatnak megfelelő tanítás mellett
Rosszcsont kölyökkutyából ilyen nyugodt, jól nevelt ebek válhatnak megfelelő tanítás mellett

 

Nap mint nap találkozik a Német Juhászkutya Fajtamentés ilyen és hasonló esetekkel. Kovács Violetta legújabb könyve, az Ördögfiókák e problémát is szeretné orvosolni amellett, hogy a két rosszcsont felcseperedésével egy igen szórakoztató olvasmányt nyújt az állatbarátoknak.

A legfőbb tanulság ugyanis az, hogy nem minden a kutya hibája: legtöbbször a tudatlanság, tájékozatlanság okozza a bajt, aminek a négylábúak isszák meg a levét.

 

Az Ördögfiókák című könyvről az író,  Kovács Violetta mesélt
Az Ördögfiókák című könyvről az író,  Kovács Violetta mesélt

 

Az Ördögfiókákban nyomon követhetjük a közösségi média egyik négylábú sztárja, Connor és cimborája, Káoszka felcseperedését. Semmi sem marad ki: csínytevések, bohóckodások, küzdelem a betegségekkel vagy épp balesetekkel. Bepillantást nyerhetünk abba is, hogyan vált a két ördögfiókából jól nevelt, komoly felnőtt kutya.

 

Connor élvezi a reflektorfényt és a sok simogatást, amit a rajongóktól kap
Connor élvezi a reflektorfényt és a sok simogatást, amit a rajongóktól kap

 

 Sunny
Sunny

 

Az olvasnivaló mellett a kedvenc naptárunkról sem kell lemondanunk: az Ördögfiókákkal egy időben a már-már hagyományosnak mondható kutyás naptár is megjelent, ami ezúttal igen különlegesre sikerült! A K9 Commando Calendar 2018-as naptárához jóképű kutyabarát srácok “dobták le a textilt”, köztük Kucsera Gábor és Oroszi Bertold is.

 

Kucsera Gábor, Molnár Szabolcs és Vida Ádám is részt vettek a naptárhoz készülő képek fotózásán
Kucsera Gábor, Molnár Szabolcs és Vida Ádám is részt vettek a naptárhoz készülő képek fotózásán

 

A naptár és a könyv ezúttal is jótékony célt szolgál: az Ördögfiókák szemléletformáló gondolatai mellett a bevételekből a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány, valamint a Szurkolók az állatkínzás ellen csapatának munkáját támogatja az írónő. A két alapítvány szoros együttműködésben dolgozik, máris több közös akciót is maguk mögött tudhatnak, amit a jövőben is folytatni szándékoznak, emellett közös rendezvényeket is várhatunk közös szervezésükben - tudtuk meg a sajtótájékoztatón.

 

Kucsera Gábor és kisfia is kutyabarátok
Kucsera Gábor és kisfia is kutyabarátok

 

A sajtóesemény után olyannyira megtelt a Szamos Café díszterme, hogy egy jutalomfalatot sem lehetett leejteni: olvasótalálkozóra gyűltek össze a kutya- és könyvbarátok, melynek végeztével dedikáltathatták is a könyvet és a naptárat az írónővel és a naptár modelljeivel. 

 

Az olvasótalálkozóra rengetegen eljöttek
Az olvasótalálkozóra rengetegen eljöttek

 

A könyv és a naptár magánterjesztésben kerül kiadásra, így azok kizárólag az interneten vásárolhatóak meg az alábbi weboldalon: www.ördögfiókákkönyv.hu. Hamarosan a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány weboldalán, valamint a Szurkolók az állatkínzás ellen  nemsokára induló webshopjában is megvásárolhatóak lesznek.

 

A naptárat és a könyvet interneten lehet beszerezni
A naptárat és a könyvet interneten lehet beszerezni

 

 

 


Indexkép forrás: Hornyák Emőke - Hornyak Photo

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Újra megjelenik A kutya című újság Újra megjelenik A kutya című újság
Az Agrárminisztérium (AM) támogatásával januártól újra megjelenik nyomtatásban A kutya című újság - jelentette be Nagy István csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya
… de nem volt egyedül. Négy aprócska kölykét szerette volna biztonságban tudni, mielőtt feladná a reményt.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

JULIUS-K9 MTI Brimo partysátor AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A Manchester United focistájának is magyar kutyája van! Hírek - Címlapon
A Manchester United focistájának is magyar kutyája van!
"Ürítsük ki a menhelyeket" akció: 45 ezer állat talált gazdára! Hírek - Címlapon
"Ürítsük ki a menhelyeket" akció: 45 ezer állat talált gazdára!