A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A kutya(tartás) még a párkapcsolatunkra is jó hatással van!

2017. november 15., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!
A kutyatartók könnyebben ismerkednek, és jobb párkapcsolattal rendelkeznek, mint a nem-kutyások. Mindezt tudományosan is alátámasztották. De mi az összefüggés?Számtalan tanulmány és kutatás bizonyította már, hogy a kutyatartás jót tesz a fizikai és mentális egészségünknek egyaránt. Négylábú társunk jelenléte csökkenti a stresszt és a magas vérnyomást, aktív életmódra ösztönöz, erősíti az immunrendszerünket, és még sorolhatnánk. A legújabb tanulmány azt is igazolta, amit a kutyatartók eddig is állítottak: kutyával könnyebb ismerkedni! De hogy még a párkapcsolatunk is jobb lesz, ha van kutyánk? Igen!

 

A kutya jót tesz még a párkapcsolatunknak is!
A kutya jót tesz még a párkapcsolatunknak is!
Fotó: femalefirst.co.uk

 

A Psychology Today pszichológiai szaklap tanulmánya három dolgot is kiemel, amivel a kutyák segítik a gazdik emberi kapcsolatait:

 

1.Segít összehozni a gazdinak a randit annak kiszemeltjével

Férfiak előnyben! Legalábbis ha azt vesszük, hogy a nők túlnyomó többsége odavan a kutyákért. Az emberek vonzónak találják, ha a leendő párjuk állatot tart. Sokat elárul a személyiségről az, hogyan bánunk a kedvencünkkel: jelzi a (felelősség)tudatosságot, és azt is, mennyire vagyunk gondoskodóak. Egy gondos gazda megbízhatóságot sugall, mely komoly szempont párválasztáskor. Egy amerikai társkereső oldalon 1200 embert kérdeztek meg a témáról, és azt találták: legtöbbjüknél igenis számít, hogyan bánik az illető a kutyájával.

 

A kutyások könnyebben ismerkednek, nyitottabbak mások felé
A kutyások könnyebben ismerkednek, nyitottabbak mások felé
Fotó: pittsburgh.cbslocal.com

 

2. A kutyások egyszerűen jobb fejek!

Az állattartók sokkal kedvesebbek, türelmesebbek és könnyebben kommunikálnak másoknál. A kutya már egy téma-lehetőség a beszélgetésre, általa könnyebben nyitunk mások felé. Gondoljunk arra, hogy egy séta alkalmával hány idegennel találkozunk, akivel előbb-utóbb beszélgetésbe elegyedünk. Akinek kutyája van, boldogabb - és ez már egy olyan pozitív kisugárzás, mely hat másokra is.

A kutya jelenléte a hozzáállásunkat is befolyásolja. Egy kísérletet végeztek, mely több fázisból állt, mindben különböző szituációt teremtettek a kutatók. Férfi és női kutatók véletlenszerűen pénzt kértek emberektől az utcán, egy másik szituációban pedig pénzt ejtettek le “véletlenül”. Ezt kipróbálták kutya nélkül is és úgy is, hogy volt velük egy négylábú. Arra voltak kíváncsiak, hogy a kutyás, vagy a kutya nélküli esetekben segítenek szívesebben az emberek társukon.

Egy másik esetben pedig egy férfi kutató próbálta meg ismeretlen nőktől elkérni a telefonszámukat beszélgetést kezdeményezve - szintén hol kutyával, hol nélküle. Az eredmény nekünk, kutyásoknak nem meglepő: minden esetben a kutyával próbálkozó kutatók kaptak több segítséget, és telefonszámot.

 

A kutyások boldogabbak!
A kutyások boldogabbak!
Fotó: the-coconut-chronicles.com

 

3. A kutyatartás jót tesz a párkapcsolatunknak

A kutyások boldogabbak. Ez tény. A kutya segít könnyebben feldolgozni a stresszt, ezáltal jobban tudjuk kezelni a stresszhelyzeteket. Közvetve a kapcsolatokban létfontosságú kommunikációra is pozitív hatással vannak a kutyák. Egy 100 párral folytatott vizsgálatban azt figyelték meg például, hogy azok a párok, akik állatot tartottak, sokkal többet kommunikáltak, beszéltek egymással. A kutyások nyitottabbak a világ és az emberek felé. Egy ilyen tulajdonságokkal rendelkező emberrel sokkal könnyebb jó párkapcsolatot kialakítani és fenntartani, hiszen könnyebb vele megbeszélni a problémákat, és vidámabbak, könnyedebbek lesznek vele a hétköznapok!

Forrás: psychologytoday.com, hvg.hu
Indexkép forrás: femalefirst.co.uk
Cikk első megjelenése: 2016. június 29.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért szeretik annyira a kutyák a pocaksimit? Miért szeretik annyira a kutyák a pocaksimit?
Simogatás közben kedvenced a hátára hemperedik és ragyogó tekintettel néz? Mintha azt kérné, vakargasd meg a pocakját is. Mitől olyan jó, és mit árul el kettőtök kapcsolatáról?

10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét 10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét
Kutyáink ügyesen alkalmazkodnak az emberi környezethez, ám néhány aprósággal mi is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy elmondhassák magukról: óriási szerencsém van a gazdimmal!

A magyar háztartások csaknem háromnegyedében tartanak háziállatot A magyar háztartások csaknem háromnegyedében tartanak háziállatot
A magyar háztartások csaknem háromnegyedében tartanak háziállatot az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Jogi, Elemző- és Módszertani Központjának a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet segítségével végzett szeptemberi felmérése szerint - tájékoztatta az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központja az MTI-t.

Miért dől nekem a kutyám? Miért dől nekem a kutyám?
Figyelemre vágyik vagy inkább biztonságos menedéket keres nálunk? Netán aggódnunk kellene amiatt, ha kutyánk nekünk dől? Tudj meg többet e viselkedésről!

Bizalom – 6 jel, hogy a kutyád az életét is Rád bízná Bizalom – 6 jel, hogy a kutyád az életét is Rád bízná
A kötelék gazdi és kutyája között hihetetlenül erőteljessé válhat, értéke számokban nem mérhető. Egymás iránti szeretet, megbecsülés, de mindenek felett bizalom, amin alapszik. Milyen jelekből tudhatod, hogy kedvenced bízik benned?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH MTI Ebugatta AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Így élnek az ördögfiókák - Két rosszcsont kölyökkutya története Hírek - Címlapon
Így élnek az ördögfiókák - Két rosszcsont kölyökkutya története
A fáradt kutya jó kutya - hogy érhető el, hogy valóban lefáradjon kedvencünk? Hírek - Címlapon
A fáradt kutya jó kutya - hogy érhető el, hogy valóban lefáradjon kedvencünk?