A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A fáradt kutya jó kutya - hogy érhető el, hogy valóban lefáradjon kedvencünk?

2017. november 15., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!
Valószínűleg minden gazdi tapasztalta már, milyen az, amikor kedvencünk “tele” van. Minden kutya habitusa más, van, amelyikük hamarabb elfárad, többet pihen, de van olyan kutya is, aki a világból is kifutna, bármelyik pillanatban készen áll a feladatra.Kedvenceink lefárasztása nem is olyan egyszerű feladat. Téved, aki azt gondolja, egy kis pórázos sétával letudható ez a kötelezettség! Az a gazdi, aki mindössze ennyi aktivitást biztosít kutyusának, bizony meglepetésre érhet haza: szétcincált párnák, vagy épp dühös szomszédok várhatják, akik a gazdi fejéhez vágják, a kutyája egész nap vonyított!  

 

Minden kutyának más igényei vannak a fárasztás terén

 

Amikor a kutya lefárasztása kerül szóba, legtöbbünknek a fizikai aktivitás, mozgás jut eszébe. Emellett azonban fontos, hogy az eb agyát is megdolgoztassuk. A több száz év alatt különböző szempontok alapján szelektálták az egyedeket - ezek a tulajdonságok, melyek egy-egy fajtát jellemeznek, befolyásolják, mennyi és milyen feladatot igényel ebünk. A fizikai és mentális fárasztás mellett azonban nem szabad megfeledkezni a szociális lefárasztásról sem. Kutyáink társas lények, szükségük van fajtársaik jelenlétére is.

 

A lefárasztás három fajtájáról bővebben olvashatsz a Gondos Gazdik szakértőjének cikkében ide kattintva. Választ kaphatunk a “hogyanokra” is, kiegészítve hasznos tippekkel a lefárasztást illetően.

 

 

 

Forrás: gondosgazdik.hu, kutyabarathelyek.hu

Témába vág

Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi? Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi?
Kíváncsiságuk és gyakran étvágyuk is határtalan. A legtöbb kutya előszeretettel rágcsál ágakat, kisebb gallyakat, néhányuk azonban jóízűen el is fogyasztja azokat… Mitől olyan finom a bot?

Mikortól tekinthető idősnek a kutya? Mikortól tekinthető idősnek a kutya?
A kutyám a mindenem – és bármit megtennék érte, hogy jól érezze magát. Ám az öregedés az ember legjobb barátját sem kerülheti el. Honnan lehet tudni, hogy idős korba lépett?

6 egyszerű tipp, hogy megőrizd kutyád mentális egészségét 6 egyszerű tipp, hogy megőrizd kutyád mentális egészségét
A kutyák rengeteg örömmel ajándékoznak meg minket, feltétel nélküli szeretetük mellett arra is mindig emlékeztetnek, hogy a boldogság olykor a legapróbb dolgokban rejlik. Mi tehetünk mi annak érdekében, hogy ők is kiegyensúlyozottak, vidámak legyenek?

Fantasztikusan szerepeltek a magyar párosok az FCI Obedience Világbajnokságon Fantasztikusan szerepeltek a magyar párosok az FCI Obedience Világbajnokságon
Szép magyar eredmények születtek a június végén Spanyolországban megrendezett FCI Obedience Világbajnokságon.

Edzés kutyával - 10 tipp, hogy mindkettőtök számára élvezetes legyen a testmozgás Edzés kutyával - 10 tipp, hogy mindkettőtök számára élvezetes legyen a testmozgás
A rendszeres testmozgás fontos része a kutya életének: hozzájárul fizikai egészségéhez, elősegíti, hogy kiegyensúlyozott és boldog legyen. Ha pedig kutyánkkal együtt végezzük, kapcsolatunk is erősebbé válik. Milyen szempontokra figyeljünk, ha belevágunk a közös edzésbe?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Rehabportál Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kutya(tartás) még a párkapcsolatunkra is jó hatással van! Hírek - Címlapon
A kutya(tartás) még a párkapcsolatunkra is jó hatással van!
Kutyaportrék másképp: szürreális alkotások a gazdátlan kutyák segítéséért Hírek - Címlapon
Kutyaportrék másképp: szürreális alkotások a gazdátlan kutyák segítéséért