A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Állatkínzás Borsodban: mást állít a rendőrség és mást a szemtanúk

2018. október 24., 11:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A Borsod megyei Ómassán történt eset korbácsolja a hangulatot: a történet főszereplője az ómassai rendőr kutyája, akit egy kék furgon után kötöttek. A rendőrséget értesítő szemtanúk súlyos állatkínzásról számolnak be, a rendőrség egyelőre vizsgálja az ügyet.



A szemtanúk egy Facebook posztban mesélték el a történetet, miszerint miközben ők a családjukkal az ómassai buszmegállóban ültek, egy kék furgon jelent meg, végéhez egy madzaggal egy kutyát kötöttek. Az eb próbálta tartani a tempót a járművel, ám amikor az kanyarodott, elesett, és nem tudott felkelni - a furgonnal azonban nem álltak meg. A segítőkész szemtanúknak sikerült azonban megállítani az autót, majd számonkérték a sofőrt, közben a rendőrséget is tárcsázták.

 

Közben kiderült, hogy a kutya a helyi rendőré. A furgon sofőrje szerint a kutya elkóborolt, ők megtalálták, sikerült megfogniuk, és csak a gazdájához akarták visszavinni.

 

 

 

 

Szerencsére a kutya kisebb horzsolásokkal megúszta az esetet, a sebeit a gazdája azonnal el is látta. A kiérkező rendőröket a szemtanúk kérték, hogy szondáztassák meg a sofőrt, aki véleményük szerint ittas volt, a rendőrök azonban csak elterelték őket a helyszínről.

 

Az Index.hu megkereste az üggyel kapcsolatban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságot, akiktől az alábbi választ kapták:

Valóban történt rendőri intézkedés az ügyben és az említett kutya egy helyi rendőré, továbbá az ügyben - a történtek pontos és megnyugtató tisztázása céljából - a Miskolci Rendőrkapitányság állatkínzás bűntett gyanúja miatt indít büntetőeljárást. Fontosnak tartom megemlíteni, hogy a kutya néhány napja elkóborolt és egy helyi férfi találta meg, aki haza akarta vezetni a gazdájához. Tehát az eddig beszerzett információk szerint nem az történt, hogy a kutyát az autó után kötve húzták volna. Az eben a talpán lévő hámhorzsolásos sérülésen kívül más sérülés nem volt, ezt a gazdája ellátta.

 

Ehhez képest a szemtanúk azt nyilatkozták az oldalnak, hogy számukra egyértelmű volt, hogy az állat az autóhoz volt kötve, később az úton több helyen is vérfoltokat láttak. Az ügyet nem hagyták annyiban, megtették a feljelentést.

A rendőrség a nyomozást megkezdte az ügyben, a további fejlemények ennek során derülhetnek ki.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham? Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham?
Egy kellemetlen, ijesztő élmény bizonyos emberek, tárgyak, állatok vagy helyzetek kapcsán szorongást válthat ki a kutyában. De mikor lép át a szorongás pánikba? Mit kell tudnunk az állapotról?

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben
A megfelelő felszerelés birtokában kedvencünk is biztonságban utazhat velünk.

Kutyával autóban, biztonságban Kutyával autóban, biztonságban
Egyre népszerűbbek a kutyás utazások, egy nemrégiben készült felmérés szerint a gazdik 80 százaléka viszi a kutyáját autóval, jellemzően inkább rövid utakra. Nagy kérdés azonban, hogy milyen biztonságos szállítási megoldást érdemes ilyenkor választani.

Szén-monoxid mérgezés kutyáknál – Tünetek és teendők Szén-monoxid mérgezés kutyáknál – Tünetek és teendők
A színtelen, szagtalan gáz belélegzése életveszélyes állapotot idézhet elő nemcsak nálunk, de kedvenceinknél is. De azt vajon tudjuk-e, milyen berendezési és használati tárgyakból, milyen helyzetekből adódhat probléma? Mire figyeljünk, és hogyan segítsünk kutyánknak mérgezés esetén?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 MTI Mondial Assistance GesmbH Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság az olasz kutyacsempészeket Hírek - Címlapon
Felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság az olasz kutyacsempészeket
Élménybeszámoló egy kutyabarát pihenésről Hírek - Címlapon
Élménybeszámoló egy kutyabarát pihenésről