A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Állatkínzó szaporítót fogtak rendőreink

2018. február 02., 11:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A zalai rendőrök egy 26 éves és egy 33 éves olasz állampolgárságú férfit hallgattak ki gyanúsítottként állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.



A járőrök 2018. február 1-jén 3 óra 55 perckor Külsősárdon, egy Citroen típusú gépkocsi sofőrjét és utasát ellenőrizték. A rendőrök a jármű rakterében, papírdobozban, valamint mobil kutyaboxban, 22 francia bulldog fajtájú kutyát - köztük néhány hetes kölyköket - találtak. A gyanúsítottak az állatokat, amelyek állategészségügyi kiskönyvvel és egyedi jelöléssel nem rendelkeztek, ivóvíz és élelem nélkül, összezsúfolva szállították. A Magyarországon vásárolt ebeket a férfiak Olaszországban akarták tovább értékesíteni.

 

Összezsúfolva a szállítóboxoba, dobozokban - így vitték Olaszország felé a kutyákat
Összezsúfolva a szállítóboxoba, dobozokban - így vitték Olaszország felé a kutyákat
Fotó: police.hu

 

A két külföldi személyt a lenti rendőrök elfogták, majd előállításukat követően gyanúsítottként hallgatták ki állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A kutyák további ellátásáról az állatvédők gondoskodnak.

 

A Lenti Rendőrkapitányság kezdeményezi a 26 éves és a 33 éves torinoi személyek gyorsított eljárás keretében történő bíróság elé állítását - írja a Police.hu.

 

A szállítás körülményei sem voltak ideálisak
A szállítás körülményei sem voltak ideálisak
Fotó: police.hu

 

A kölykök azóta a Noé Állatotthonba kerültek, a végső összeszámlálás nem 22, hanem 25 kiskutyát adott. A kiskutyák rossz állapotban vannak, többüknél felmerült a vízfejűség gyanúja, lábaik mér most torzultak, hasuk óriási a bélférgektől és véres, Vizes hasmenésük van - írják a Facebook oldalukon. Mindezt az is tetézi, hogy legtöbbjük mindössze 4-6 hetes korú, így még bőven az anyjuk mellett kéne lenniük.

 

 

 

 

Témába vág

Ezek voltak a legnépszerűbb kutyafajták 2023-ban Ezek voltak a legnépszerűbb kutyafajták 2023-ban
A francia bulldogok és a labrador retrieverek ismét taroltak.

Már a Crufts-on is odafigyelnek a turcsi orrú kutyák egészségére Már a Crufts-on is odafigyelnek a turcsi orrú kutyák egészségére
2025-től csak bizonyos egészségügyi feltételek megléte esetén nevezhetnek a nyomott orrú kutyák a világ legnagyobb kutyakiállítására.

Háromszor nagyobb eséllyel élnek rövidebb életet a rövid orrú kutyák, mint hosszabb orrú társaik Háromszor nagyobb eséllyel élnek rövidebb életet a rövid orrú kutyák, mint hosszabb orrú társaik
Egy új tanulmány ismét azt igazolta, hogy a rövidorrú, úgynevezett brachycephal típusú kutyák akár rövidebb életet is élhetnek orruk miatt.

Skóciában is megtiltják az XL bully kutyák tenyésztését és forgalmazását Skóciában is megtiltják az XL bully kutyák tenyésztését és forgalmazását
Az angliai és a walesi tilalom elrendelése után a skót kormány is megtiltja az amerikai bully kutyafajta XL változatának tenyésztését és forgalmazását.

„Szeretnék otthonra találni...” Csak ennyit kért karácsonyra a beteg bulldog „Szeretnék otthonra találni...” Csak ennyit kért karácsonyra a beteg bulldog
Szívéből szólt a kívánság. Megható videó!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker AEGON Magyarország Zrt. Mondial Assistance GesmbH AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Csodálatos átalakuláson mentek át az elhanyagolt kutyák Hírek - Címlapon
Csodálatos átalakuláson mentek át az elhanyagolt kutyák
Kutyák kontra macskák: ki az okosabb? Hírek - Címlapon
Kutyák kontra macskák: ki az okosabb?