A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Csodálatos átalakuláson mentek át az elhanyagolt kutyák

2018. február 04., 12:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




„Örömünkben együtt sírtunk, mikor megpillantottuk az első közös fotókat.”



Rita és Dexter súlyosan elhanyagolt állapotban baktatott az út mentén. Mikor a Georgia állambéli kis vidéki állatmenhely önkéntesei először megpillantották őket, elakadt a lélegzetük. Ki tudja, mióta kóborolhattak... Senkire sem számíthattak, csak egymásra, együtt próbálták túlélni a napokat, arra várva, hátha megesik rajtuk valakinek a szíve. 

 

Társak voltak a bajban, talán ennek is köszönhető, hogy még életben voltak, hiszen nem hagyhatták magára hű barátjukat. A borzasztóan lesoványodott, éhező kutyák tekintetéből azonban még fájdalmas múltjuk ellenére is sugárzott a lelkük mélyén rejlő végtelen kedvesség. A kennelben szorosan összebújtak, érezték, már biztonságban vannak, de talán még maguk sem hitték el.

 

Rita és Dexter a menhelyen
Rita és Dexter a menhelyen
Fotó: thedodo.com

 

Egy New York-i szervezet sietett a segítségükre, s azonnal állatorvoshoz rohantak velük. A nyilvánvaló nélkülözés ellenére is bizalommal fordultak az emberekhez, történetük pedig egyre több állatbaráthoz jutott el. Közös erővel szurkoltak nekik, hogy álomotthonra találjanak. Hamarosan rájuk mosolygott a szerencse.

 

Kari Ceicys és férje, Ian igazi kutyabolondok; imádott kedvencük, Sadie kölykeivel együtt került az utcára, sebeiből ítélve harcoltatott kutyák edzésére használták. A legapróbb törődést is többszörösen hálálta meg, hosszú éveken át ő volt otthonuk fénypontja. Szerettek volna egy társat mellé, ám hirtelen bekövetkező halála miatt ez már nem valósulhatott meg. Semmi jelét nem mutatta betegségnek, mígnem egy nap játék közben összeesett, és nem tudott felkelni. Hatalmas tumor volt a mellkasában, már nem segíthettek rajta. Nélküle üressé vált a ház.

 

 

A házaspár figyelmét egy hónappal később azonban magával ragadta Rita és Dexter segítségkérése:

 

„A videó láttán úgy éreztem, Sadie küldte nekünk ezt a két kutyát a Szivárványhídon túlról, hogy olyan életet adhassunk nekik, melyet ő maga is olyannyira szeretett mellettünk. Tudtuk, hogy hozzánk tartoznak, azonnal felkerestük a menhelyet. Nem engedhettük, hogy szétválasszák őket mindazok után, amit együtt átéltek.” – mesélte a gazdi.

 

Jelentkezésüket elfogadták, mindent átbeszéltek a kutyák további ellátásával kapcsolatban. Türelmesen várták érkezésüket, míg eléggé megerősödtek ahhoz, hogy elhagyhassák az állatkórházat.

 

A két kutya nagyon boldog új otthonában
A két kutya nagyon boldog új otthonában
Fotó: thedodo.com

 

Rita és Dexter egykori gondozói örömkönnyeket hullattak az első közös fotók láttán. A sokat szenvedett kutyák könnyedén beilleszkedtek új otthonukba, most pedig tengernyi idejük van felfedezni az Életet, mely korábban csak a fájdalmat jelentette számukra:

 

„Imádnak a kanapén pihenni, sétálni, és Dexről nemrég az is kiderült, hogy odavan a labdákért. Egy lépést sem tesz nélkülük. Mikor először meglátta a labdát, mintha egy másik kutya bújt volna elő belőle: felvillanyozódott, egész testében csóvált.”

 

Dexter imád labdázni
Dexter imád labdázni
Fotó: thedodo.com

 

Még több kedves történet örökbefogadott kutyusokról:

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: thedodo.com
Cikk első megjelenése: 2017. augusztus 26.

Témába vág

Segítség! Vakarózik a kutyám! Segítség! Vakarózik a kutyám!
Az a fránya viszketés... Míg mi könnyedén bekenhetjük száraz bőrünket hidratálókrémmel, addig kutyáink esetében trükkösebb megoldásokhoz kell folyamodnunk. Ehhez kínálunk most néhány hasznos tippet!

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Brimo partysátor JULIUS-K9 AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ismét bíróság elé kerül egy állatkínzó Hírek - Címlapon
Ismét bíróság elé kerül egy állatkínzó
Állatkínzó szaporítót fogtak rendőreink Hírek - Címlapon
Állatkínzó szaporítót fogtak rendőreink