A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

Ismét bíróság elé kerül egy állatkínzó

2018. február 05., 13:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Közel egy éve történt Vas megyében a brutális állatkínzás: a shar pei fajtájú kutya nem élte túl gazdája ütlegelését. A tárgyalására ezen a héten kerül sor Sárváron.

Humac - huminsav - immunerősítő

hirdetés (X)2017 áprilisában követte el a jákfai gazda a brutális támadást láncra kötött kutyája ellen. Előbb egy bottal ütlegelte az állatot, majd miután az eltört, egy gereblyével folytatta a bántalmazást. A kutya mindeközben lánccal meg volt kötve, így elmenekülni sem tudott támadója elől. Az ütések olyan súlyos koponyasérüléseket okoztak, hogy a kutya a helyszínen bele is halt sérüléseibe.

 

Az ügyben a Fekete István Állatvédő Egyesület megtette a feljelentést, a gazdát a rendőrség kihallgatta. A szomszédok elmondása alapján a kutyának rendszeres bántalmazást kellett elviselnie gazdájától, akinél mindössze pár hétig volt csak - előző kutyája éhen halt, míg a gazda a börtönbüntetését töltötte, Mohát, a shar pei kutyust pedig ajándékba kapta nem sokkal az esetet megelőzően.

 

A nyomozás lezárása után a gazdát bíróság elé állítják, melynek időpontját ki is tűzték: 2018.02.08-án, 10:00-kor lesz Sárváron. A tárgyalás nyílt lesz, így a Fekete István Állatvédő Egyesület azt kéri az állatbarátoktól, jöjjenek el minél többen!

 

 

 

 

 

Témába vág

Megszüntették a nyomozást a kutyáját az autóba ütő rendőr ellen Megszüntették a nyomozást a kutyáját az autóba ütő rendőr ellen
Az ügyészség szerint nem történt állatkínzás. Az állatvédők fel vannak háborodva.

Elítélte a bíróság az állatkínzó állatorvost Elítélte a bíróság az állatkínzó állatorvost
Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság a beteg állatok kárán nyerészkedő állatorvost. Az ítéletben eltiltották az orvost az állatorvosi tevékenység gyakorlásától is.

Állatkínzó áll délután a bíróság elé Állatkínzó áll délután a bíróság elé
A feljelentést megtevő állatvédők kérik, minél több állatbarát vegyen részt a tárgyaláson, hogy egyértelmű legyen: nem hagyja hidegen az embereket az állatok sorsa!

22 kölyökkutya halt meg a kutyacsempész miatt - vádat emeltek ellene 22 kölyökkutya halt meg a kutyacsempész miatt - vádat emeltek ellene
Állatkínzás miatt emeltek vádat Zalában egy olasz férfi ellen, aki 22 kölyökkutyát próbált Magyarországról kivinni egy személyautó csomagterébe zsúfolva, az ebek később elpusztultak - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség helyettes szóvivője kedden az MTI-t.

Vádat emelt az ügyészség egy férfival szemben, aki kölyökkutyáján töltötte ki a dühét Vádat emelt az ügyészség egy férfival szemben, aki kölyökkutyáján töltötte ki a dühét
A 27 éves férfi a vád szerint többször megrúgta a kölyökkutyát, aminek következtében az állatnak több csontja is eltörött, és más súlyos sérülései is keletkeztek.

Elítéltek egy kutyát kilövő vadászt Elítéltek egy kutyát kilövő vadászt
Lőfegyverrel való visszaélés és állatkínzás vétségében mondta ki bűnösnek a kutyát kilövő férfit a Szekszárdi Járásbíróság.

Súlyosbították Fülöp kutya kínzóinak ítéletét Súlyosbították Fülöp kutya kínzóinak ítéletét
A bíróság az ügy másodfokú tárgyalásán súlyosbította a korábban született ítéletet. A tárgyalásra április első péntekén került sor.

Nem született ítélet a jákfai kutyagyilkos tárgyalásán Nem született ítélet a jákfai kutyagyilkos tárgyalásán
Az ütlegelésbe belehalt kutya gazdájának kellett felelnie a tetteiért a bíróság előtt, ítélet azonban még nem született. Az állatkínzó ügyét márciusban tárgyalják tovább.

Letöltendő börtönbüntetést kaptak Fülöp kínzói Letöltendő börtönbüntetést kaptak Fülöp kínzói
Fülöp kutyát embertelen körülmények között tartó gazdáit letöltendő fogházra ítélte a Nyíregyházi Járásbíróság állatkínzás vétségéért.

Nem született ítélet Fülöp kínzóinak ügyében Nem született ítélet Fülöp kínzóinak ügyében
A tárgyalást november végén folytatják a Nyíregyházi Törvényszéken.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak AEGON Magyarország Zrt. Hírstart Praktiker

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Amerika: a kutyákat is veszélyezteti az influenza Hírek - Címlapon
Amerika: a kutyákat is veszélyezteti az influenza
Csodálatos átalakuláson mentek át az elhanyagolt kutyák Hírek - Címlapon
Csodálatos átalakuláson mentek át az elhanyagolt kutyák