A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Befogadta a nyaraláson talált beteg kutyát, ezzel megmentette az életét

2017. július 16., 07:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A Los Angeles-i nő nyaralása váratlan találkozással ért véget, ami örökre megváltoztatta az életét. Olvasd el a megható történetet!



Ursula Varis perui nyaralása a végéhez közeledett, már csak pár órája volt a hazafele tartó repülőgép indulásáig. Ekkor találkozott Charlieval, aki akkor még egy névtelen, ismeretlen, minden szeretet nélkül élő kóbor kutya volt. Borzalmas állapotban talált rá Ursula (vagy épp fordítva?). Bőrét már nem fedte szőr, lábai sebesek voltak a forró betonon való járástól. Úgy nézett ki, mint valami vastag-, varasodott bőrű hüllő.

 

Borzalmas állapotban volt a kóbor kutya
Borzalmas állapotban volt a kóbor kutya
Fotó: facebook.com/charlieandhisgangofstrays

 

“El voltam borzadva, hogy kerülhet az ember legjobb barátja ilyen szörnyű állapotba. Hogy hanyagolhatták el ennyire? Szinte hallottam a gyomra korgását… Ahogy rám nézett, könyörgést, segítségkérést láttam a szemében. Ott, azon a helyen megígértem neki, hogy visszajövök érte és magammal viszem.” Ursula vett az elgyötört kutyának egy kiadós ebédet, közben megpróbálta a helyi állatvédők elérhetőségét kikeresni az interneten - sajnos hiába. Nehéz szívvel hagyta ott a forró utcán a beteg kutyát.

 

Szinte nem is borította szőr a kutya testét
Szinte nem is borította szőr a kutya testét
Fotó: thedodo.com

 

Hazaérkezvén nem tétlenkedett: felkereste az állatvédő szervezeteket, akiknek kapcsolata lehet a perui szervezetekkel. Levele mellé mellékelte a kutyusról készített képeket is. A kutyát hamar megtalálták, és kezelésbe vették az állatvédők - Ursula otthonról támogatta a gyógyítást. A kutya diagnózisa: atkák, baktériumok, rüh, súlyos alultápláltság… már csak napjai lettek volna hátra orvosi kezelés nélkül. A csapattól szinte naponta kapott értesítéseket a kutya állapotáról: “Charlie nagyon jól reagált a kezelésekre. Hamar növekedésnek indult testén a szőr. Könnyekben törtem ki, amikor egy-egy videót láthattam arról, milyen szépen halad a gyógyulás útján. A gondoskodó kezeknek, az önkéntesek szeretetének hála visszatért az életbe. Időközben adománygyűjtést is szerveztem Charlie kóbor társainak megmentésére.” A befolyt összegből már több kutyát sikerült megmenteni és szerető gazdához juttatni.

 

Majdnem négy hónap telt el, mire Ursula vissza tudott utazni Peruba. Első útja természetesen a menhelyre vitte, ahol végre újra találkozhatott Charlieval. “Ahogy beléptem a kapun, szívem vadul kalapálni kezdett, majdnem elájultam az izgalomtól. Csak egyszer találkoztunk Charlieval, akkor körülbelül 20 percet voltunk csak együtt. Mégis, amikor meglátott, úgy éreztem, pontosan tudja, ki vagyok. Most egy lenyűgöző, erős, hófehér szőrű kutya állt előttem, tele szeretettel.”

 

Charlie végre boldog, gazdis kutya
Charlie végre boldog, gazdis kutya
Fotó: thedodo.com

 

Izgalmas napja volt aznap Charlienak: csupa olyan dolog történt vele, ami addig sosem: az első séta, az első autózás, az első saját ágy… és az első, szerető gazdi. A megmenekülésének és csodálatos gyógyulásának híre futótűzként terjedt a helyi médiában is: olyan folyamat indult meg, melynek során nagyobb figyelmet kaphatnak a kóbor kutyák. Ursula és az állatvédők egy csapatot szerveztek össze, aminek feladata a kóbor kutyák etetése és parazita ellenes-, valamint antibiotikumos oltása volt.

 

Charlie első autózása
Charlie első autózása
Fotó: facebook.com/charlieandhisgangofstrays

 

“Életem célja ott talált rám, ahol a legkevésbé számítottam rá. Charlie hazajött velem Los Angelesbe. Minden egyes nap tanulok tőle valamit. Türelmet, feltétel nélküli szeretetet, azt, hogy a szépség bárhol, bármiben felfedezhető. Azt is megtanította, hogy a szeretet, a szerelem, a szépség nem ismer korlátokat - nincs tekintettel a színre, fajtára, életkorra. Semmire.”

 

Végre a szerető gazdi oldalán
Végre a szerető gazdi oldalán 
Fotó: facebook.com/charlieandhisgangofstrays 

Forrás: thedodo.com
Cikk első megjelenése: 2016. február 11.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Daganatos betegségek kutyáknál - A rák 6 leggyakoribb típusa Daganatos betegségek kutyáknál - A rák 6 leggyakoribb típusa
Egy téma, amit legszívesebben messzire elkerülnénk, mégis fontos tudnunk róla, hogy időben megtehessük a szükséges lépéseket kedvenceink egészsége érdekében.

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham? Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham?
Egy kellemetlen, ijesztő élmény bizonyos emberek, tárgyak, állatok vagy helyzetek kapcsán szorongást válthat ki a kutyában. De mikor lép át a szorongás pánikba? Mit kell tudnunk az állapotról?

Hirtelen fellépő agresszió? Lehet, hogy fájdalommal küzd a kutya Hirtelen fellépő agresszió? Lehet, hogy fájdalommal küzd a kutya
Tanulmányok szerint a viselkedésben bekövetkező változások hátterében betegség, fájdalmas állapot is állhat. Ha a kutya váratlanul agresszívan reagál az érintésre, érdemes alaposan utánajárni a mögötte rejlő okoknak, hogy segíteni tudjunk neki!

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Brimo partysátor MTI Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyával a Balatonon: így szállhatsz kedvenceddel hajóra Hírek - Címlapon
Kutyával a Balatonon: így szállhatsz kedvenceddel hajóra
Tippek a zökkenőmentes nyaraláshoz Hírek - Címlapon
Tippek a zökkenőmentes nyaraláshoz