A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyával a Balatonon: így szállhatsz kedvenceddel hajóra

2017. július 17., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!




Kirándulás, nyaralás, de akár a hétköznapok alatt is adódhat úgy, hogy hajóra szállnál a Balatonon. Igen ám, de mi lesz a kutyával? Jöhet ő is? És hogyan? Összeszedtük a tudnivalókat a Balatoni Hajózási Zrt. segítségével!



Egy igazi vízparti kikapcsolódáshoz nem csak a strandolás tartozhat hozzá! Itt a tavasz, remek kirándulóidővel, miért ne fűszereznénk hát meg a kiruccanást egy kis hajózással? Nem is beszélve arról, hogy adódhat úgy, hogy kompra szállnátok a tó megkerülése helyett.

 

A jó hír az, hogy a kutyák nincsenek kitiltva a Balatoni Hajózási Zrt. hajóiról! A társaságtól megtudtuk, hogy semmi akadálya a kutyák hajóra lépésének, azonban van pár szabály, amit figyelembe kell vennünk.

 

Utazás kutyával a menetrendi személyszállító és sétahajókon

Az első és legfontosabb: a hajókon a póráz és szájkosár használata kötelező (ugyanúgy, ahogy a többi tömegközlekedési eszközön is). A kutya számára is kell viteldíjat fizetni, ez a menetrendi hajón egy útra bruttó 500 Ft, ez oda-vissza útra bruttó 950 Ft. A sétahajó járatokon a kutya szállításának díja bruttó 500 Ft.

Kistestű kutyát egyébként lehet szállítóboxban is szállítani - a viteldíjat azonban így is meg kell fizetni. Természetesen a vakvezető-, a mozgáskorlátozottakat segítő- és a rendőrségi kutya szállítása díjmentes.

 

Nem kell a kikötőben maradnia a kutyusnak - ők is mehetnek a hajókra
Nem kell a kikötőben maradnia a kutyusnak - ők is mehetnek a hajókra
Fotó: lahowind.com

 

Utazás kutyával a kompon

A BAHART által üzemeltetett kompjáratokon díjmentes a kutya szállítása.

Ha az autóból kiszállnátok kedvenceddel az út idejére, a pórázt és a szájkosarat mindenképpen tedd rá, hiszen ez itt is kötelező.

 

Minden járatra vonatkozó szabály, melyet szem előtt kell tartani:

  • az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 24/A.§-a szerint veszélyesnek minősített eb a BAHART hajóin azonban nem szállíthatók - a minősítés fennállását a BAHART indokolt esetben – külön értesítés nélkül – a nyilvános adatbázisokban ellenőrizheti.
  • Az állatok által esetlegesen okozott károkért minden esetben az állat gazdáját terheli kizárólagos felelősség!

És pluszpont a társaság javára: a hajóállomásokon lehetőség van különböző méretű szájkosarak megvásárlására, így akkor sem kell lemondanod a hajókázásról, ha csak spontán programként szállnátok vízre kedvenceddel, vagy esetleg otthon felejtődött volna a szájkosaratok!

 

Ennek a pár szabálynak a betartásával igazán kellemes kikapcsolódás lesz a balatoni hajózás is! Mert ha Balaton, akkor hajózás!

 

További információért a balatoni hajózásról kattints ide!

 

 

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: theboatgalley.com
Cikk első megjelenése: 2017. április 12.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Magaspart, Siófok és a Balaton – kutyával! Magaspart, Siófok és a Balaton – kutyával!
A déli oldal rendkívül sokszínű, ha jobban utánanézünk a lehetőségeinek, rengeteg kisebb-nagyobb kiruccanásra nyílik mód. Siófok és környéke több napos kikapcsolódásra alkalmas, mondunk néhány tippet, ha itt barangolnátok a kutyákkal.

Somogyország lankáin, kutyabarát helyeken Somogyország lankáin, kutyabarát helyeken
Voltatok már a Balaton közelében nyaralni úgy, hogy érzitek, milyen közel van a balatoni nyüzsgés, mégis egy csendesebb faluban szálltok meg és fedezitek fel a környéket? A Kőröshegy pont ilyen hely, ami kellően közel van a Balatonhoz és a part menti városokhoz, mégis el lehet vonulni és kirándulni a dombok között, ha éppen ahhoz van kedvünk.

Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham? Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham?
Egy kellemetlen, ijesztő élmény bizonyos emberek, tárgyak, állatok vagy helyzetek kapcsán szorongást válthat ki a kutyában. De mikor lép át a szorongás pánikba? Mit kell tudnunk az állapotról?

Legyen a kutyának is élmény a kempingezés! - Tippek és fontos tudnivalók Legyen a kutyának is élmény a kempingezés! - Tippek és fontos tudnivalók
A kutyabarát turizmus népszerűsége növekszik, és egyre több kutyatartó ismeri fel, hogy a kempingezés ideális lehetőséget kínál a háziállatokkal történő közös nyaralásra. Az Aranypart Camping & Apartments példája rávilágít a balatoni kutyás kempingezés aktuális lehetőségeire. Ha kutyával utazunk fontos a megfelelő szálláshely és szállástípus kiválasztása, valamint az alapfelszerelés hiánytalan összeállítása és az állattartás szabályainak ismerete a kutya kényelme érdekében. A cikk hasznos információkat kínál egy állatbarát nyaralás megszervezéséhez.

Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk! Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk!
Jön a tavasz első hosszú hétvégéje és kis szerencsével az időjárás is velünk lesz. Használjuk ki az időt kedvencünk társaságában! Szuper kutyás program ötleteket hoztunk!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta JULIUS-K9 AEGON Magyarország Zrt. Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Tehéncsorda támadt turistákra Ausztriában: kutya volt a kiváltó ok Hírek - Címlapon
Tehéncsorda támadt turistákra Ausztriában: kutya volt a kiváltó ok
Befogadta a nyaraláson talált beteg kutyát, ezzel megmentette az életét Hírek - Címlapon
Befogadta a nyaraláson talált beteg kutyát, ezzel megmentette az életét