A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyával a Balatonon: így szállhatsz kedvenceddel hajóra

2017. július 17., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!




Kirándulás, nyaralás, de akár a hétköznapok alatt is adódhat úgy, hogy hajóra szállnál a Balatonon. Igen ám, de mi lesz a kutyával? Jöhet ő is? És hogyan? Összeszedtük a tudnivalókat a Balatoni Hajózási Zrt. segítségével!



Egy igazi vízparti kikapcsolódáshoz nem csak a strandolás tartozhat hozzá! Itt a tavasz, remek kirándulóidővel, miért ne fűszereznénk hát meg a kiruccanást egy kis hajózással? Nem is beszélve arról, hogy adódhat úgy, hogy kompra szállnátok a tó megkerülése helyett.

 

A jó hír az, hogy a kutyák nincsenek kitiltva a Balatoni Hajózási Zrt. hajóiról! A társaságtól megtudtuk, hogy semmi akadálya a kutyák hajóra lépésének, azonban van pár szabály, amit figyelembe kell vennünk.

 

Utazás kutyával a menetrendi személyszállító és sétahajókon

Az első és legfontosabb: a hajókon a póráz és szájkosár használata kötelező (ugyanúgy, ahogy a többi tömegközlekedési eszközön is). A kutya számára is kell viteldíjat fizetni, ez a menetrendi hajón egy útra bruttó 500 Ft, ez oda-vissza útra bruttó 950 Ft. A sétahajó járatokon a kutya szállításának díja bruttó 500 Ft.

Kistestű kutyát egyébként lehet szállítóboxban is szállítani - a viteldíjat azonban így is meg kell fizetni. Természetesen a vakvezető-, a mozgáskorlátozottakat segítő- és a rendőrségi kutya szállítása díjmentes.

 

Nem kell a kikötőben maradnia a kutyusnak - ők is mehetnek a hajókra
Nem kell a kikötőben maradnia a kutyusnak - ők is mehetnek a hajókra
Fotó: lahowind.com

 

Utazás kutyával a kompon

A BAHART által üzemeltetett kompjáratokon díjmentes a kutya szállítása.

Ha az autóból kiszállnátok kedvenceddel az út idejére, a pórázt és a szájkosarat mindenképpen tedd rá, hiszen ez itt is kötelező.

 

Minden járatra vonatkozó szabály, melyet szem előtt kell tartani:

  • az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 24/A.§-a szerint veszélyesnek minősített eb a BAHART hajóin azonban nem szállíthatók - a minősítés fennállását a BAHART indokolt esetben – külön értesítés nélkül – a nyilvános adatbázisokban ellenőrizheti.
  • Az állatok által esetlegesen okozott károkért minden esetben az állat gazdáját terheli kizárólagos felelősség!

És pluszpont a társaság javára: a hajóállomásokon lehetőség van különböző méretű szájkosarak megvásárlására, így akkor sem kell lemondanod a hajókázásról, ha csak spontán programként szállnátok vízre kedvenceddel, vagy esetleg otthon felejtődött volna a szájkosaratok!

 

Ennek a pár szabálynak a betartásával igazán kellemes kikapcsolódás lesz a balatoni hajózás is! Mert ha Balaton, akkor hajózás!

 

További információért a balatoni hajózásról kattints ide!

 

 

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: theboatgalley.com
Cikk első megjelenése: 2017. április 12.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk! Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk!
Jön a tavasz első hosszú hétvégéje és kis szerencsével az időjárás is velünk lesz. Használjuk ki az időt kedvencünk társaságában! Szuper kutyás program ötleteket hoztunk!

Jó hír a kutyával utazóknak! Jó hír a kutyával utazóknak!
Fontos és jó hír érkezett azok számára, akik kedvencükkel együtt utaznának: kedvezményes áron válthatnak bérletet kutyájuknak a gazdik az új tarifarendszerben.

Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála
Kedves és hűséges kisugárzásának köszönhetően szívből átérezzük a bennünket összekötő, ősidőktől eredő szeretetet.

Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni
Mi, kutyások, érthető okokból többet tartózkodunk a szabadban, mint nem-kutyás társaink. Legtöbbünk azonban vagy idő- vagy kedv hiányában ritkán szakad ki a megszokott sétáltató útvonalaiból. Pedig igazán megéri beiktatni egy-egy hosszabb kirándulást is!

Kutyával autóban, biztonságban Kutyával autóban, biztonságban
Egyre népszerűbbek a kutyás utazások, egy nemrégiben készült felmérés szerint a gazdik 80 százaléka viszi a kutyáját autóval, jellemzően inkább rövid utakra. Nagy kérdés azonban, hogy milyen biztonságos szállítási megoldást érdemes ilyenkor választani.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MOL Nyrt. EB OVO Közhasznú Egyesület Hírstart Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Tehéncsorda támadt turistákra Ausztriában: kutya volt a kiváltó ok Hírek - Címlapon
Tehéncsorda támadt turistákra Ausztriában: kutya volt a kiváltó ok
Befogadta a nyaraláson talált beteg kutyát, ezzel megmentette az életét Hírek - Címlapon
Befogadta a nyaraláson talált beteg kutyát, ezzel megmentette az életét